Gör din bil redo för våren – tips för vårkontroller och vårstädning

Gör din bil lämplig för fjäderdäckbyte-sommar-däck-kontroll

De första solstrålarna skämmer bort oss, andarna vaknar och nu är det dags att ta bilen ur viloläge! Tja, bilen sov nog inte alls på vintern, den användes mycket mer under den kalla årstiden. Det är desto viktigare nu att observera några grundläggande saker så att bilen är en säker och pålitlig följeslagare även på våren och sommaren! I följande artikel kommer vi att avslöja hur du kan få din bil att passa våren!

Gör din bil lämplig för fjädrande däck

auto-fjäder-passa-göra-däck-byta-sommar-däck

Allt börjar naturligtvis med att byta däck. Från O till E – från oktober till påsk, eller från en temperatur under sju grader, bilen ska bara köras med vinterdäck, men det är över! Nu är det dags för sommardäcken. Detta är inte bara användbart av ekonomiska skäl, till exempel den högre bränsleförbrukningen, det är också relevant för säkerheten.

Vinterdäck tappar sina goda egenskaper på sommaren och den mjukare gummiblandningen, som säkerställer bättre grepp på vintern, kan orsaka svampiga och oprecisa körbeteenden vid heta temperaturer – så boka tid i verkstaden direkt eller, om du kan, byt helt enkelt tröttnar själv. Glöm dock inte att mäta mönsterdjupet och däcktrycket!

Gör din bil lämplig för våren – vårstädningen!

Gör din bil lämplig för vår - vårstädning - utanför

På vintern kastar däcken ständigt slask med smutspartiklar och fina stenar på lacken, som tillsammans med vägsaltet angriper fordonets lackering. Att besöka en biltvätt är det bästa alternativet för detta. Det är inte bara förbjudet att tvätta bilen hemma i många regioner på grund av skyddet av grundvatten, det finns också speciella rengöringsmedel i biltvätten som ger bilen bästa möjliga vård även efter vintern. Det är också praktiskt och snabbt!

automatisk fjäderpassning-gör-känsla-rengöring-hand-svamp-backspegel

Låt dock underredet tvätta ute tills vidare och skjut upp det till sommarmånaderna. Befintliga saltavlagringar kan lätt komma in i kroppen genom tvätten på underredet och orsaka skador där. Det är bättre att välja ett kortare tvättprogram först och sedan ta del av tvätten i underredet nästa gång bilen tvättas.

auto-fjäder-passar-gör-fjäder-rengöring interiör

Medan du håller på bör fordonets interiör också rengöras. Torkad lera, småsten och annan smuts som finns på golvmattorna ska slås av och särskild omsorg bör också ges till fönstren. Ofta isskrapning eller avlägsnande av beslag i inredningen medför sannolikt att fönstren blir något utsmetade, vilket, särskilt när det utsätts för solljus, allvarligt kan begränsa sikten. Så rengör det väl – för en optimal vy!

Gör din bil passform för våren – en kort verkstadskontroll!

automatisk fjäderpassning-däcktryckskontroll-verkstad

Många verkstäder erbjuder också en kort fjäderkontroll vid däckbyte, under vilka t.ex. ljusinställningar, däcktryck etc. kontrolleras. Vanligtvis är dessa kontroller relativt billiga och bör göras för din egen säkerhet och för andra trafikanter. Även om du byter däck själv är det värt att låta den andra utrustningen och delarna som ansvarar för säkerheten på bilen kort kontrolleras.

Eller en ny bil direkt?

ny-auto-vår-innovation-inslagning-papper-inslagna

Allt är nytt i maj! Våren är innovationstiden och därför är det förståeligt att många använder den här tiden för att skaffa en ny bil. I allmänhet är detta en bra tid eftersom du å ena sidan sparar dig själv vårstädning och uppfräschning för ditt eget fordon och å andra sidan när du köper en ny bil orsakade den hårda tiden av miljöpåverkan till vintern är redan över för bilen och du kan bekvämt komma in på Start -sommaren.

Innan du köper ett nytt fordon bör du dock också ta hand om att sälja det “gamla”. Självklart kan du byta in den direkt på många bilhandlare när du köper en ny, men här får du vanligtvis ett lägre pris än om du sålde bilen privat. Oberoende begagnade bilbyten på Internet kan alltid vara ett bra tips här.

Vissa plattformar, till exempel wirkaufendeinauto.de köper inte bara varje bil utan ger också användbara verktyg som till exempel alla kan använda Bestäm priset på begagnad bil burk. Enkelt, snabbt och praktiskt – om du vill sälja din bil bör du stanna till på dessa sidor för att få en uppfattning om ditt fordons värde.

Oavsett om du tvättar eller förbereder dig, eller en ny bil, vad du än väljer så önskar vi dig en säker resa och en rolig sommar!