Sänka kostnaden för underhåll av bilen: Dessa tips kan spara pengar

Minska bilkostnaderna har tips

Förvärv, driftskostnader, försäkring, besiktning och avskrivningar: en ny bil är förenad med höga kostnader. Om du vill ta tag i det bör du räkna om din investering under de kommande fem åren. Vi kommer att förklara hur du kan hålla reda på saker och minska kostnaderna för bilunderhåll. För även om du kan köra djupt i fickan kan du spara pengar här och där.

Sänka underhållskostnaderna för bilen: en översikt över kostnaderna

Biluthyrningsavtal undertecknar kostnader

De flesta bilägare är inledningsvis inte medvetna om de kostnader de kommer att stå inför. Vi erbjuder dig en översikt över de olika typerna av kostnader:

Köp pris. De månatliga leasing- eller finansieringsräntorna samt särskilda betalningar räknas in här. Innan du köper bör du tänka på vilken typ av bil som passar din livsstil.

Eftersom elbilar har subventionerats av staten har många köpare frågat sig om det verkligen är värt att köpa ett elfordon. Jämförelser visar att det bara är värt att köpa en e-bil i det övre prissegmentet. I de minsta och kompakta klasserna är utrustningskostnaderna ensamma 50% mer än för bensinbilar. Investeringen kan löna sig för frekventa förare, eftersom de kan spara pengar på bränsle.

Underhållskostnader minskar bilbesparingar

driftskostnad. Detta inkluderar utgifter för bränsle, motorolja, samt bilvård och rengöring. I grund och botten: Förare som är mycket på väg bör välja diesel. Om du sällan kör, är bensin mer meningsfullt.

Underhållskostnader. Bromsar, slitdelar, däckbyten samt planerade reparationer som rekommenderas av tillverkaren ingår här.

Fasta kostnader För garage eller parkeringsplats, försäkring, skatter samt kaskoförsäkring måste varje bilägare betala varje månad, oavsett om bilen körs eller inte.

Avskrivning. Även en ny bil tappar värde efter att den är köpt. Under det första året är värdetappet i genomsnitt 25%, från det andra året kan det variera mellan 5% – 6%.

Sänka kostnaderna för bilunderhåll: Hur man sparar pengar

Hyr en bil privatpersoner tjänar pengar

Den totala kostnaden för en bil kan vara hundratals eller till och med flera tusen euro per månad. Det är därför mycket viktigt att lista alla typer av kostnader i en tabell och att vara tydlig med de planerade kostnaderna du måste stå inför. Det är också värt att avsätta en liten summa varje månad för undantagsfall. Det finns också andra sätt att minska månadskostnaderna:

1. Om du kör till jobbet varje dag har du möjlighet att dra av dina resekostnader från skatt. För detta ändamål krävs ett engångsbelopp för distans i skattedeklarationen. Varje anställd bör hitta den kortaste vägen mellan sin bostad och sin arbetsplats. Baserat på ruttens längd beräknas sedan schablonbeloppets storlek. I princip ersätts 30 cent per km.

2. Ett annat sätt att minska de totala kostnaderna är att hyra ut din egen bil. Till exempel på Drivy -plattformen, Europas största bildelningsgemenskap, a Biluthyrning mellan privatpersoner förmedlas. Hyresgästerna kommer i kontakt med bilägare i närheten. Alla resor är försäkrade och kontrakt tecknas vid varje bokning. Biluthyrningsföretagen kan själva bestämma hyreskostnaden, bestämma perioden och tjäna i genomsnitt cirka 680 euro / månad. Bilägare som kör sin bil lite eller bara vid vissa tider på dygnet kan tjäna pengar med Drivy och därmed täcka sina månatliga utgifter.

Hyr en bil på kort sikt, spara pengar tips