Designa bröllopstårtan som ett hjärta för ren romantik – 20 idéer

bröllopstårta som ett hjärta skrattar färg-korall-ros-dekoration

Vad symboliserar bättre kärlek än hjärtat? Av denna anledning är det också ofta valt för design av bröllopsdekorationer, men också för bröllopstårtan. Inte bara ett enda hjärta är möjligt, utan också ett dubbelhjärta, som symboliserar det kärleksfulla brudparet. Det kan för det Bröllopstårta som ett hjärta men även arrangemang kan göras från flera hjärtan i alla storlekar. Här kan en tårtkaka skapas med de enskilda hjärtan eller så kan ett attraktivt tårtställ användas, med vilket du får olika nivåer, men också individuella kakor.

Bröllopstårta som ett hjärta med liljor

bröllopstårta som ett hjärta subtil-färg-lilja-blomma-vit-asymmetrisk

I den här artikeln skulle vi vilja presentera dig för olika idéer för bröllopstårtan som ett hjärta. Med hjälp av olika dekorationer, som blommor, pärlor eller andra motiv och en mängd olika färgvariationer, kan du bestämma den bästa modellen för dig själv. Låt dig inspireras av vårt galleri och hitta den perfekta efterrätten för din stora dag!

Blommor till bröllopstårtan som ett hjärta

bröllop-tårta-hjärta-blommar-socker-vit-design-brudbukett-3-nivå

Som redan nämnts kan bröllopstårtan också dekoreras som ett hjärta. Detta “vattenfall” av blommor, som var designat i vitt, ser särskilt vackert ut. Subtila och enkla kakor ser särskilt eleganta och klassiska ut.

Rustik design

bröllopstårta-hjärta-choklad-flingor-bark-optik-rustik-lila-band-3-nivå

Med hjälp av chokladflingor designades denna rustika bröllopstårta som ett hjärta. Resultatet är effekten av bark, som ser extremt original ut. De enskilda “pinnarna” hålls tydligen ihop av vackra band i lila färg, vilket ger tårtan den nödvändiga elegansen.

Dekorera med band

bröllopstårta som en hjärt-nivå-form-band-smycken-rosa

I allmänhet är blanka band ett underbart sätt att dekorera bröllopstårtan som ett hjärta. Färgerna kan väljas individuellt och för att matcha bröllopstemat. Om en tårta består av flera nivåer, upprepa band på varje nivå eller kombinera olika färger.

Liljor och rosor 

bröllop-tårta-som-hjärta-form-lager-liljor-dekorera-mörka band

Denna eleganta bröllopstårta som ett hjärta är i stort sett väldigt enkel, men har fortfarande vackra blomsterarrangemang här och där i form av liljor och rosor i vit färg. För att kakan inte ska se alltför slät ut och monotona har mörka ränder lagts till.

Massor av hjärtan

bröllop-tårta-hjärta-rött-vitt-band-transparent-roeschen-stimulering

Denna bröllopstårta utstrålar också mycket kärlek som ett hjärta. Röda rosor, hjärtan och band, som användes som accent på den vita kakan, används för detta ändamål. En sådan tårta är särskilt lämplig för ett bröllop på alla hjärtans dag. Det kunde inte vara mer innerligt!

Röd och vit design

bröllop-tårta-hjärta-dessert-bord-design-röda-rosor-klassiska-färger

Färgerna på denna tårta är desamma. Något har dock dekorerats enklare. De röda banden är smalare och har kombinerats med attraktiva rosor. Om du placerar bröllopstårtan som ett hjärta och med rosor på dessertbordet kan du dekorera den med blomblad. En fruktig smak av jordgubbar är perfekt för detta!

Vintage stil

bröllop-tårta-hjärta-tårta-stå-vintage-dekoration-rueschen

Bröllopstårtan som hjärta kan också användas underbart som bas för vintagedekorationer. Utsmyckade prydnader, rosor och volanger är ett perfekt val för detta. En annan variant är att använda spetsar. Använd äkta tyg till detta eller få spetsen ritad på tårtan.

Svart och vit tårta

bröllop-tårta-hjärta-modern-design-svart-vit-pärla-trädgård-bröllop

Hjärtan kan inte representeras av kakans form ensam. Mindre dekorationer eller figurer på själva tårtan kan också läggas till för att förstärka den romantiska atmosfären. Här kan du se en modern bröllopstårta som ett hjärta i svartvitt. Hjärtan är också modern.

Rosa accenter

bröllop-tårta-hjärta-romantisk-dessert-rosa-lilja-inspiration

Liljor är populära blommor för bröllopet. Välj den känsliga blomman som dekoration för bröllopstårtan som ett hjärta. Med den här modellen märks den enkla designen direkt, där blommorna, men även andra dekorationer, kan komma till sin rätt.

Ett hav av blommor

bröllop-tårta-hjärta-socker-ros-pastell-toner-ros-blomma-dekoration

Men om du värdesätter mycket dekorationer kan du naturligtvis också välja en sådan design för bröllopstårtan som ett hjärta. Delikata pastelltoner utstrålar romantik och får rosor och andra blommor att se väldigt autentiska ut. Återigen kan du sprida blomblad för att lägga till den romantiska atmosfären.

Elegans i vitt och silver

bröllop-tårta-hjärta-silver-ringar-motiv-glamour-tema-rosor

Vigselringen som en symbol är en bra idé för ett motiv för ett bröllop. Speciellt när du har valt ett glamoröst tema i vitt och silver för bröllopet kan du använda silverringen för att designa bröllopstårtan som ett hjärta. Glitter och små silverhjärtan kan komplettera ringarna. Det hela kan naturligtvis också designas i guld.

Original tårtställ

bröllop-tårta-hjärta-original-golv-tårta-stå-blomsterarrangemang-ueppig

Om du inte vill ha en typisk golvdesign för bröllopstårtan som ett hjärta finns det också andra varianter som du kan överväga. Ett tårtställ som detta gör ett underbart intryck. Du kan visa flera små kakor på den och hjärtformen kommer till sin rätt. Du är också välkommen att visa kakor med olika dekorationer på detta sätt.

Rörda hjärtan

bröllop-tårta-hjärta-vigselring-kärlek-tema-gifta sig-mottagning

En annan variant för bröllopstårtan som hjärta är att ha de enskilda golven fästa på ett förskjutet sätt. Detta ser lite mer modernt ut och kan också väljas för alla andra kakformar. De fria områdena kan dekoreras som du vill: med ytterligare hjärtan, blommor eller roliga tårtfigurer.

Bröllopstårta som ett hjärta och muffins

bröllop-tårta-hjärta-ljusblå-vintage-blommor-cupcakes-ros-stjärnor

Muffins är ett populärt alternativ till den klassiska bröllopstårtan. Om du vill välja dessa underbara minikakor till ditt bröllop behöver det inte betyda att du måste klara dig utan tårtan. Gör en mindre bröllopstårta som ett hjärta, som du sedan kan klippa ihop med brudgummen. Välj dessutom muffins med samma färgtema.

Roliga tårtfigurer

bröllop-tårta-hjärta-enkel-design-tårta-figurer-schotte-rosor

Många tror att tårtfiguren inte ska saknas på bröllopstårtan. För att det inte ska bli överfullt utseende och siffrorna kan få den uppmärksamhet de förtjänar bör de återstående prydnaderna och dekorationerna sparas. Denna bröllopstårta som hjärta har några rosor och dekorationer som imiterar pärlor för detta ändamål.

En blandning av blommor

bröllopstårta-hjärt-rosor-bordeaux-vit-romantik-efterrätt

Lägg några mörkare accenter i form av blommor eller andra dekorationer på en ljus tårta. Med denna modell för en bröllopstårta som hjärta, förutom rosor, finns det också andra, mindre blommformar i bordeaux och grädde som betonar ena sidan av hjärtat. Tårtplattan var också vackert dekorerad.

Dubbel hjärta

bröllop-tårta-hjärta-dubbel-rosor-dekoration-gifta-idé

Vi har redan nämnt det dubbla hjärtat som en variant. Det symboliserar brudgummen och bruden och deras ömsesidiga kärlek till varandra, där båda hjärtan smälter samman till varandra. Använd ena halvan för dekorationer och den andra halvan för ett meddelande eller kom med andra idéer. Det finns utan tvekan tillräckligt med utrymme för denna bröllopstårta som ett hjärta.

Sammanflätade hjärtan – brud och brudgum

bröllop-tårta-hjärta-brud-brudgummen-motiv-original-tårta

Denna variant för ett dubbelhjärta är också väldigt rolig och original. Istället för typiska dekorationer valdes en bröllopsklänning och en kostym helt enkelt för att representera det unga brudparet. Som du kan se finns det inga gränser för bröllopstårtans design som ett hjärta. Om du har några egna idéer, diskutera dem med din konditor för att hitta den perfekta designen för din stora dag.