minimalistisk inredning i en liten lägenhet i München

liten lägenhet med modernt kök

Denna lilla lägenhet med minimalism interiör ligger i centrala München, Tyskland. Projektet ritades av den begåvade arkitekten Lavina Ritter och slutfördes framgångsrikt 2008. Lägenheten i sig är ett utmärkt exempel på hur två mindre lägenheter kan sammanföras. Efter att ha anslutit de två lägenheterna är den totala användbara ytan 108 kvadratmeter. Detta mysiga hem ligger i en sexvåningshus byggd 1958, 5 minuter från centrum. Området är väldigt lugnt och trevligt. Det är därför designern valde det minimalistiska interiör beslutat – så att de vackra omgivningarna kan njutas till fullo.

minimalistisk inredning – en liten lägenhet i München

modernt kök i en liten lägenhet

Två väggar revs för att göra den moderna interiör – idé kan förverkligas. De två lägenheterna har totalrenoverats. Därmed uppmärksammades husets struktur och ett försök gjordes att utveckla den nya inredningen i harmoni med byggnadens karaktär. Resultatet är en vacker, modern och helt renoverad lägenhet, vilket resulterade i att byggnadens totala pris har ökat till 150 000 euro.

En modern liten lägenhet i Tyskland med en minimalistisk inredning

minimalistiska möbler i det lilla vardagsrummet

Den där interiör från den lilla lägenheten bör motsvara ägarens livsstil. Därför byggdes det in många hyllor och förvaring finns i nästan alla rum. Köket, badrummet och några möbler var speciellt utvecklade för lägenheten. Tvårumslägenheten och studion som har slagits samman kan inte längre ses. Istället skapades en enhetlig, snygg, konstnärlig och mysig atmosfär

Fotograf: Edward Beierle

Rebecca T.

kompakt modernt kök för liten lägenhet

modern inredning - kök

modern vit bokhylla för vardagsrum

moderna möbler för litet vardagsrum

modern säng i sovrummet

modernt elegant badrum