Romantisk inredning – skapa ett rosa rum!

rosa vardagsrum

Var ärlig – om du är från en rosa rum lyssna, är du impulsiv mot det? Många tycker att den rosa färgen bara passar i barnkammaren och kan inte tänka sig att ha rosa i vardagsrummet eller i köket. Denna färg påminner om dockor, band eller andra dekorationer som är lämpliga för en bebis. I vilket fall som helst är detta bara en vidskepelse – den rosa färgen är inte bara trendig, utan kan också se ganska elegant ut eller till och med funky – om den kombineras korrekt. Om du vill dekorera ett rosa rum måste du hålla dig inom vissa gränser. I likhet med andra slående färger / orange, gul / den rosa färgen lockar allas uppmärksamhet – även ljusa nyanser är designens fokus och det är därför lämpligt att inte överdriva det med den här färgen. Istället kan du med stor uppmärksamhet sätta accenter i rosa färg.

Ställ in rosa rum – dekoration

rosa-soffa-vardagsrum

En annan gyllene regel om du har en rosa rum vill dekorera är att kombinera den rosa färgen med andra neutrala färger. Orange, gult och rosa tillsammans passar inte riktigt in i vardagsrummet. Däremot ser en mörkröd-rosa blandning väldigt bra ut, och magenta, mörkblå och rosa är också uppfriskande kombinationer.

Ställ in rosa rum – färgkombinationer

rosa golvlampa för toalettbord

När du har valt den rosa färgen för en stor möbel / rosa soffa, fåtölj eller till och med stora rosa gardiner / behöver du resten av färgerna i rosa rum håll dig neutral. Med andra ord, om du väljer en rosa soffa måste du måla väggarna beige, grå eller vita. På samma sätt, om du sätter ett soffbord i rosa, ska resten av möblerna vara svarta, gråa eller vita.

Och som ett sista tips – låt dig dras med av rosa rum inte skjutas upp. Den här färgen finns i många nyanser och behöver inte nödvändigtvis förknippas med bara flickrum. Vissa av de mest eleganta hemmen i världen har också rosa accenter.

Rosa väggar i sovrummet

rosa väggfärg sovrum eklektisk stil

Lyxig inredning – kök

Lyxiga kök rosa accenter

Glänsande rosa kök

glänsande rosa köksbänk

Rosa tapeter

rosa fåtölj vardagsrum

Elegant rosa fåtölj

rosa-stol-modern-skandinavisk-design