Den keramiska vasdesignen av Johannes Klein-ett originalt konstverk

Vasdesign av Johannes Klein architektur

Den där Keramisk vasdesign är bara ett exempel på knep från den unga tyska designern Johannes Klein, som för närvarande arbetar i Milano.

Johannes Klein och hans keramiska vasdesign

Keramisk vasdesign av Johannes Klein vit

Johannes Klein föddes i Tyskland i en stad nära Schwarzwald. Han arbetade som möbeldesigner en tid och gick sedan på University of Applied Sciences i Potsdam. Han reste senare till Italien och studerade design på Politecnico di Milano. Under denna tid arbetade han med Vogt + Weizenegger, Berlin, för att skapa design för DIM-The Imaginary Factory. Efter examen 2002 flyttade han till Milano och stannade där. Ytterligare projektsamarbeten följde med Terri Pecora Design Studio och Studio & Partners. Klein har etablerat sig i designervärlden och har arbetat självständigt i ett antal designriktningar och aktiviteter.

“Heartbeats” uppvisar den keramiska vasdesignen

Vas design av Johannes Klein modern

Den intressanta Keramisk vasdesign i vitt representerar på ett visst sätt den tvärvetenskapliga bakgrunden och Johannes Kleins framtida längtan.Vasen förkroppsligar skulptur och arkitektur samtidigt. Denna fascinerande bedrift är inte bara en modell. Det representerar en ambitiös idé och har utvecklats till ett funktionellt dekorativt stycke med tiden. Vasen visades på industriutställningen “Heartbeats” i Milano, där också modeller av 40 nya och innovativa designers visades. Syftet med utställningen var att illustrera hur modeller inledningsvis kan användas i form av utkast snarare än skott för initiala idéer, och sedan hur idéer utvecklas från detta väsentliga koncept. Utgångspunkten är alltid densamma, oavsett projekt. I denna representation kan den ursprungliga tanken ha utvecklats till en skyskrapa eller en vas. Den där Keramisk vasdesign firar flexibiliteten hos de rena flödande formerna och linjerna. Den vita konstruktionen möjliggör ett dynamiskt samspel mellan ljus och skugga på vasytan. Denna kontinuerliga förändring tillför lite drama till konstruktionens asymmetriska geometri.

“Heartbeat” vasdesign av Johannes Klein

Vasdesign av Johannes Klein herzschlag

Den där Keramisk vasdesign är liten men har stor inverkan. Det kan tänkas utvecklas till ett viktigt arkitektoniskt arbete. Vem vet vad framtiden har förberett för denna unga designer.