Halvskalig bild av rostfritt stål undersöker förhållandet mellan människa och natur

halvskålsrutan rostfritt stål italien experiment talang

Den begåvade konstnären Carsten Höller, som blev en ikon i sin generation med sina spektakulära rörrutschbaneanläggningar i turbinhallen i Tate Modern i London, ställer ut sitt senaste verk i det välkända galleriet Palazzo Strozzi i Florens. Han designade och genomförde projektet i nära samarbete med den italienska forskaren och neurobiologen Stefano Mancuso. Halvskalglaset av rostfritt stål är en testanläggning som å ena sidan undersöker förhållandet mellan människa och natur och å andra sidan undersöker klätterväxternas beteende och deras “känslor”. Utställningsbesökarna får delta i experimentet och kan sedan se de slutliga resultaten själva. Att hantera denna moderna konst kommer säkert att få besökare att tänka och väcka sin fantasi. Eftersom Carsten Höllers värld inte kan beskrivas – du måste bara känna efter dina idéer.

Halvskalig bild av rostfritt stål – modern konst som ett experiment

halvskålsglas rostfritt stål installation idé art

Den tyska konstnären Carsten Höller väckte en sensation med sin installation-den halvskaliga bilden av rostfritt stål (består av två delar) presenterar en spännande blandning av tredimensionella bilder och konstexperiment. Den skulpturella bilden är en estetisk syn i sig, men den ger också besökarna en individuell upplevelse. Spiralrutan är mer än 20 meter hög och tar besökare med på en upptäcktsresa. Du är dock inte ensam på denna resa, utan åtföljs av en växt. För innan volontärerna går för fullt på rutschkanorna väntar en assistent på dem på andra våningen som ger dem växten. Ett laboratorium väntar på dem framför utgången, där plantorna testas.

halvskal glidande rostfritt stål relation mänsklig natur

Experimentet utförs i samarbete med regissören Arturo Galansino, och har ett tydligt mål – Höller och Mancuso vill testa vår uppfattning med sitt flora -experiment – vad menar vi egentligen med ekologi? För det finns en biograf “gömd” på andra våningen, där utdrag från olika filmer (ibland skräckfilmer, ibland komedier) väcker olika känslor hos besökare. När du glider omvandlas dessa känslor till kemiska föreningar som påverkar tillväxten av klätterväxter nära rutschkanan. I praktiken fungerar den nya tillväxtriktningen för klätterväxterna på fasaden som ett bevis på att förhållandet mellan människa och natur är mycket mer komplicerat än förväntat.

Halvskalig bild av rostfritt stål kombinerar vetenskap och konst

halvskalig rostfri stålkonstruktion

I sitt projekt kombinerar installationskonstnären Höller vetenskap och konst på ett innovativt sätt – den Brysselfödda tyska konstnären arbetade som naturvetare redan på 80 -talet. Under denna period fann han sitt intresse för modern konst. Hans arbete inbjuder besökare att delta och väcker känslomässiga upplevelser – exempel är bilderna som installerats i Tate Gallery, djurhöljet i Hamburg och de överdimensionerade svampskulpturerna som visas i Los Angeles. Det berömda Hayward Gallery i London presenterade sina verk 2015.

konsthantverkare i rostfritt stål med halvskalig bild

Mer om projektet: Strozzi -palatset