Hyperrealistiska svartvita teckningar av konstnären Alessandro Paglia

illustration svartvitt papper fineliner

Alessandro Paglia är en italiensk konstnär från Milano som alltid har fascinerats av svartvitt som färgkombination. Vare sig det inom konst, design, mode, bio eller fotografi, den enkla elegansen i den klassiska färgduon har inspirerat honom till sina egna konstverk. Efter sin illustration i produktdesign har italienaren redan tio års yrkeserfarenhet inom detta område. Framförallt tycker han att föremål är mycket fascinerande på grund av deras mycket speciella estetik, struktur och storlek. Det var just denna passion som han presenterade i sina extraordinära svartvita teckningar.

tummen upp svartvit ritning realistisk

Genom att använda penna och bläck i stället för penna kan konstnären rita in rikare, mer levande färger, vilket skapar levande texturer. Hans Black Ink Drawings imponerar med ett hyperreaktiskt utseende. De svartvita teckningarna ser mer fotograferade ut än ritade för hand. Konstnären använder intensiva svarta toner för att förbättra samspelet mellan naturligt ljus och det valda objektet. Specialeffekten förstärks ytterligare av pappers grova yta. Enligt Paglia är tekniken han använder relativt enkel, men det är väldigt tråkigt att genomföra.

konstverk teckningar svartvita ansikten

För varje svartvitt teckning använder den italienska konstnären flera svarta fineliners som är bleksäkra och vattentäta. Stygnbredden som används sträcker sig från 0,1 till 0,8 mm. Så att en perfekt kontrast uppnås är papperet för de svartvita ritningarna extra vitt och mycket fast. När han ritar varje illustration skapar Alessandro först massor av kaotiska linjer ovanpå varandra tills han uppnår rätt nyans för varje liten detalj.

skyltdockor som ritar realistiska konstverk

Hans metod återger inte bara ett föremål på det vita pappersarket. Han tar med det valda objektet in i studion, där han snedvrider det, doppar det i en flytande finish, bryter det, bygger upp det igen eller kombinerar det med andra föremål. Sedan fotograferar han resultatet tills han tar det perfekta fotot. Först då börjar konstnären göra rätt arbete – överföra objektet till pappersarket.

handritning svartvit vätska

De hyperrealistiska svartvita teckningarna av Alessandro Paglia avbildar därför inte objektet på ett fotorealistiskt sätt, utan snarare skildrar dess deformerade tolkning i konstnärens ögon. Italienaren arbetar mellan 50 och 250 timmar på ett så detaljerat konstverk. Några av hans mest kända teckningar visar händer, skyltdockor och modeaccessoarer.

svartvit ritning hyperrealistisk hand

svartvitt teckning alessandro paglia hand

hyperrealistisk tecknad skyltdocka svart

svartvit tecknad skyltdocka blank yta

fantastiska svartvita teckningar älskar detaljer

* Ritningar av Alessandro Paglia