Innovativa produkter för ett bättre liv – 11 praktiska hushållsartiklar med minimalistisk produktdesign

innovativa produkter bättre liv praktiska hushållsartiklar minimalistisk produktdesign habitare helsinki 2018 protoshop

En pall med ett hemligt fack eller en tvättkorg som du kan rulla ihop – innovativa produkter som ingår i följande elva prototyper. Unga finska designers presenterade dessa på Habitare Helsinki 2018. Protoshop har varit representerat på Finlands största mässa för inredning, design och möbler under Helsingfors designvecka i 10 år. I denna artikel presenterar vi dig för 11 innovativa produkter som kan integreras stilfullt i alla hushåll.

Exempel på innovativa produkter med stil

innovativa produkter bättre liv praktiska hushållsartiklar minimalistisk produktdesign habitare

Utställningen organiseras av ett kollektiv bestående av tre designers och syftar till att ge en språngbräda för lovande talanger. På så sätt kan unga och blivande produktdesigners också komma i kontakt med märken och tillverkare.

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska husgeråd designer väggklocka kallt dagsljus varmt gult kvällsljus

Årets upplaga, som ägde rum den 12-16 september, innehöll ett antal mönster som är skräddarsydda för dagens små bostadsutrymmen. Kolla bara in dessa skapelser för en bättre idé och inspiration om dem.

“Piilo” av Hanna Lantto

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar minimalistisk produktdesign piilo pall hemliga fackfärger

Denna multifunktionella pall, som betyder “gömd” på finska, är utrustad med ett förvaringsutrymme under sitt säte. Designen representerar därför en smart lösning för små lägenheter. Du kan också använda Piilo -pallen som sängbord, soffbord eller pall i entrén.

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar minimalistisk produktdesign piilo pall

Den fyrbenta pallen finns också i sex olika färger. Designern valde själv dessa för att komplettera björkvedens lätthet.

“Interface” av Anna Korte

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar minimalistisk produktdesign gränssnitt lagring kakel badrum

Detta konfigurerbara förvaringssystem är tillverkat av keramiska plattor som du kan använda som hängare för behållare, speglar eller handdukar. Det handgjorda kaklet har en utskjutande yta som också fungerar som en krok. Andra element kan också fästas på detta. Designern Anna Korte, som just nu avslutar sina studier vid Åbo universitet, har utvecklat Interface som en enkel lösning för bättre förvaring av föremål i små badrum.

“Humör” av Laura Laamanen

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar minimalistisk produktdesign humör väggklocka ändra färg

Laura Laamanen, student i industridesign, har designat en väggklocka som ändrar färg över tid. Inspirerad av ljusets förmåga att påverka stämningar och dagliga rytmer, designade hon Mood för att skapa svalare, energibesparande ljus under dagen och varmare, mer avkopplande belysning under natten. Det gula ljuset påminner användaren om att sakta ner på kvällen och lägga undan handhållna enheter, vars blåa sken förstör de naturliga dygnsrytmerna.

“Shibumi” av Robert Ylihoikka

innovativa produkter ett bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar minimalistisk produktdesign tvättkorg kompakt

Robert Ylihoikka, student vid Metropolia University, märkte avsaknaden av vackra, väldesignade tvättkorgar på marknaden. Det inspirerade honom att skapa en sådan produkt. Shibumi är gjord av trä och textil och du kan enkelt rulla ut det och anpassa det till olika storlekar. Tvättkorgen kan också enkelt anpassas till utrymmet och användarens behov och kan ställas upp horisontellt, till exempel på en hylla eller vertikalt.

“Wiggle” av Sirena Nieminen

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar wiggle vägg garderob trästänger kläder lägger på

Nästa förslag heter Wiggle och är ett väggmonterat klädhängare med en mycket robust konstruktion. Denna består av bara några delar: fem rörliga trästolpar arrangerade på två böjda stålstolpar. Det är en innovativ produkt som kan fungera som klädhängare samt hylla och förvaringsutrymme för tillbehör. Den platsbesparande designen gör det möjligt för användare att hänga rockar i flera lager, till skillnad från ett enpoligt, traditionellt klädställ.

“Suspect I” och “Suspect II” av Mervalia

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar designer misstänker projektanvändning som sidobordsbackspegel

Designern Mervi Antila och arkitekten Nathalia Mussi kombinerar finsk tidlöshet med brasiliansk djärvhet i dessa skulpturella och funktionella element. Misstänkt I och II består av tunna, geometriskt formade stål- och kopparplåtar, vars former tycks förändras beroende på perspektivet. Du kan också använda varje bit som ett sidobord eller spegel.

“Twist” av Hanna Kutvonen

innovativa produkter ett bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar vrid spegel roterbara lagringsutrymmen lagra föremål

Med en enkel vändning avslöjar denna spegel en rörlig konsol med förvaringsytor bakom. Ytan innehåller en mängd olika fack och krokar som du kan använda för att lagra föremål. Hanna Kutvonen, en designer som nyligen tog examen från Lahtis designinstitut, utvecklade också Twist som en platsbesparande lösning för mindre lägenheter.

“Ruska” av Anna Kantanen

innovativa produkter bättre liv praktiska hushållsartiklar ruska ullmatta bladmönster höst

Den handvävda ullmattan tillverkad av ekologiska Tencel-träfibrer hyllar den finska hösten. Anna Kantans lövmönster bygger på hennes beundran för höstens naturomvandlande kraft. Hon fotograferade löv, inspirerade av deras livfulla färger, och använde dem som utgångspunkt för projektet.

“Kanto” Ville Auvinen

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar designerpall kanto bär svängda ben svartbruna

Denna enkla stapelbara pall har välvda, välvda ben som också fungerar som ett handtag för att flytta objektet runt. Ville Auvinen från Helsingfors använder och förstår mänskligt beteende som utgångspunkt för alla hans mönster. Av denna anledning kallade han detta stycke Kanto, som betyder “att bära” på finska.

“Naru” av Kristoffer Heikkinen

innovativa produkter bättre liv 11 praktiska hushållsartiklar designer spegelhylla naru välvd vägg

Detta multifunktionella väggobjekt designades av Aalto -universitetsstudenten Kristoffer Heikkinen som en spegel, garderob och hylla i ett. Den också rundade trästången beskriver elegant spegelns nedre kurva och sträcker sig upp till en rundad hylla. Stången slutar på båda sidor som en krok för att hänga rockar, väskor eller hattar.

“Matka” av Tong Ren

Innovativa produkter Bättre liv 11 Praktiska hushållsartiklar Filtmönster semesterresor Kom ihåg

Den sista av de innovativa produkterna heter Matka och är en dubbelsidig ullfilt med grafiska illustrationer. Dessa representerar delar av landets natur och kultur som är inspirerade av designerns senaste resa till Indien. Tong Ren är student på mode, kläder och textildesign också vid Aalto University. Han hoppas att filten kommer att påminna sina ägare om tidigare stunder från sin semester och också uppmuntra dem att drömma om det och planera sina nästa resor.

Moda