Brodera blommor för nybörjare – enkla instruktioner och mallar för vackert broderi

De som har upptäckt broderier själva och nu vill träna flitigt kommer att göra rätt val med blommor och andra blommotiv. Eftersom blommotiv är perfekta för nybörjare. Även om det också finns mer komplicerade versioner med en 3D -look, kan du också välja många enkla instruktioner som du kan trolla fram små accenter, kransar eller hela ängar av blommor på tyg. Vi har sammanställt några av dessa instruktioner för dig, med vilka du kan brodera olika blommor. Du hittar också några mallar nedan för att kunna överföra vackra blommotiv på tyget. Så du kan komma igång direkt!

Brodera blommor – instruktioner för nybörjare

Brodera blommor - enkla instruktioner för nybörjare

Brodera blommor helt enkelt med en rak söm

Blommor broderar med enkla kronblad med en ombre -effekt

De första blommorna påminner något om violer och broderas med hjälp av enkla, raka stygn. Skissa först blommorna. Sedan, underifrån, peta igenom en av punkterna där kronbladet och mittcirkeln berör. För sedan nålen precis bredvid denna punkt genom tyget och i slutet av kronbladet en gång till. Medan du gör detta, håll tråden rak längs kronbladets utsida och låt den rinna åt sidan under nålen.

Instruktioner för enkla, blå blommor och pollen från franska knutar

Dra nålen hela vägen och tråden spänd. Stick sedan nålen genom tyget ovanför tråden och fixera den på plats. Fortsätt så här tills kronbladet är klart och upprepa stegen för de andra kronbladen också. Du kan också använda olika färgnyanser här. Du kan också brodera den gula insidan av blommorna på samma sätt eller använda franska knutar (instruktioner nedan).

Brodera enkla blommor – miniblommor i korslook

Blommor broderar i form av ett kors från fyra rader

Du kan till och med brodera så här ännu enklare. Börja vid mittpunkten och dra tråden genom tyget underifrån. Stick sedan tillbaka nålen genom tyget på valfritt avstånd (beroende på hur stor blomman ska vara). Sedan igen genom mittpunkten och i 90 graders vinkel mot den första raden ytterligare en rad. Fortsätt med det här tills du får ett enkelt kryss. Du kan också göra blomman stjärnformad genom att ordna trådarna i 45 graders vinkel.

Fina blommor broderar från öglor

Röd blomma med öglor och vit tusensköna

Följande två blommor består båda av slingor, som broderas lite annorlunda i båda fallen. I den första varianten behålls öglorna, i den andra skärs de upp. Om du vill prova det och brodera sådana blommor, följ instruktionerna nedan. Börja med att rita en ring och inuti en annan mindre. Du kan använda dessa ringar som en guide när du broderar blomman.

Vacker blomma med en 3D -effekt

Brodera 3D -blommor med öglor för nybörjare

Om du vill brodera sådana blommor, börja vid den yttre ringen och stick nålen med den valda broderitråden genom någon punkt underifrån. På ett kort avstånd från denna punkt, stick igenom nålen igen genom tyget och sedan ytterligare en gång underifrån i mitten mellan de två första stygnen. Stick sedan igenom tyget ytterligare en gång till höger om den andra sömmen och med samma avstånd som mellan den första och andra och ta igenom nålen i slutet av den första öglan. Du får den andra slingan.

Upprepa dessa steg tills du har nått startpunkten. Fortsätt sedan med ytterligare rader inuti tills du har nått den lilla cirkeln. Du kan antingen brodera den fria mittpunkten med franska knutar (instruktioner nedan) eller fortsätta med samma slingor.

Broderinstruktioner för blommor – Broderi prästkragar för en blomsteräng

Brodera prästkragar från slingor och skär upp dem

Fyll i den lilla cirkeln med enkla, raka stygn (eller med något annat mönster du väljer): börja vid en punkt och stick igenom stygnet igen på motsatt punkt, stick sedan direkt bredvid det underifrån och motsatt, höger bredvid den första punkteringen tills du har fyllt i hela cirkeln. Gå sedan vidare till kronbladen. Du behöver inte knyta en knut på garnet.

Stick istället en punkt på den inre cirkeln uppifrån och dra garnet genom tyget tills slutet är lika långt som avståndet till den yttre cirkeln. För att fixa tråden, stick igenom tråden underifrån och till vänster om den och sedan till höger om den igen. Dra tråden hårt. För nu in nålen genom samma punkt på trådänden och börja brodera öglor. Nålen är för närvarande på ovansidan och du sticker tillbaka genom tyget en liten bit från den sista sömmen och bildar en ögla med samma längd som den lösa änden. Du fixar denna sista söm precis som den lösa änden innan och du kan brodera nästa slinga för blommor. Sedan kan du göra så många fler rader som du vill och arbeta dig ut. Slutligen skär upp öglorna med en sax.

Brodera trekantiga kronblad för påskliljor och andra blommor

Brodera små blommor - triangulära blommor för påskklockor i gul färg

Börja med en fransk knut (instruktioner nedan). Sedan är det blommornas tur, som består av en längre linje för mitten och två kortare på vardera sidan. Stick igenom tyget underifrån, direkt vid knuten och tillbaka genom tyget på vilket avstånd som helst från denna punkt. Du får en normal rak linje. Upprepa samma sak på vänster sida, förutom att linjen ska vara kortare den här gången, och sedan på höger sida också och med samma längd. Gör flera sådana kronblad runt knuten.

Brodera blommor för nybörjare med en fransk knut

Brodera blommor med franska knutar för pollen, maskrosor med mera

Den franska knuten görs mycket enkelt och kan användas för att skapa en mängd olika blommotiv. De små knutarna är perfekta för blommornas insida, men också som blommor själva om du vill brodera särskilt små blommor. De är också perfekta för maskrosens frön. Denna artikel ger instruktioner om hur man gör den franska knuten. Tråden lindas med tråden flera gånger (beroende på hur stor knuten ska vara) innan den genomborras.

Brodera blommor med gratis instruktioner – tvåfärgad blomma

Brodera tvåfärgade blommor med pollen i enkla steg

För denna sista blomma broderar du först konturerna av en färg och sedan den andra. Fyll sedan i den första färgen med enkla raksömmar och upprepa det med den andra färgen också. Slutligen är det bara att lägga till den gula pollen genom att helt enkelt sy på den färdiga blomman. Stick igenom mitten längst ner på blomman, bestäm längden på pollenstammen och knyt en fransk knut (anvisningar i länken ovan), stick sedan nålen genom knuten och tyget. Tre sådana pollen borde räcka.

Brodera blommor och krydda kläder med känsliga motiv

Syning av chiffong – tips för att hantera fina tyger för nybörjare

Sy en kjol av ett gammalt par jeans – enkla DIY -idéer

Gör tygblommor själv: 30 bra idéer och instruktioner

Använd mallen för att brodera blommor

Brodera blommor från konturer med hjälp av mallar för utskrift

Du kan också bara brodera konturerna av blommönster med hjälp av mallar för detta ändamål. Men hur överför du mallens motiv till tyget? De två första varianterna är endast lämpliga för ljust tyg.

Använd fönstret:

  • Fäst det tryckta motivet på en fönsterruta med målartejp.
  • Fäst tyget över det med målartejp.
  • Spåra det genomskinliga motivet på tyget.
  • Sträck tyget i bågen och brodera blommor.

Enkla blommor broderar med konturer för en minimalistisk och subtil design

Med bakpapper och penna:

  • Färga helt i önskat område på bakplåtspappret med en penna.
  • Lägg den målade sidan på tyget.
  • Placera det tryckta motivet över det.
  • Spåra linjerna med blyertspennan.
  • Trycket överför det fina penndammet från bakplåtspappret till de områden på tyget som du har spårat.

Enkla broderinstruktioner för blommotiv

Men om du vill brodera mörkare tyger bör du välja broderistabilisator. Du har valet mellan en som du river av efteråt och en som är vattenlöslig. Överför först motivet till fleecen med hjälp av en av de två instruktionerna ovan och fixa det sedan till det sträckta tyget enligt tillverkarens beskrivning. Nu kan du brodera dina blommor längs linjerna på fleecen och skapa vackert broderi med blommor.

Brodera blommönster med blommor – mallar

Brodera minimalistiska blommor för moderna kläder eller dekorationer

Lär dig att brodera och skapa blommor i olika mönster

Subtila blommotiv för dekoration av hemtextil och kläder

Ängblommor för sommar- eller höstkänsla

Skriv ut blommotivet, överför det till tyg och brodera med broderi

Broderi för nybörjare med enkla mallar

Enkla blommor för broderi lämpliga för nybörjare att öva

Blommor broderar modernt och minimalistiskt – ansikte med ros

Romantiskt och minimalistiskt broderi - ros med ansikte

Påsklilja brodera med mall

Påsklilja som broderi för vår- och påskdekoration

Delikat broderidé att öva

Designa sommarblommor i ljusa färger - DIY broderier som passar nybörjare

Exotiska blommor som broderi

Fint blommotiv för självgjorda broderier

Brodera elementet med blommor och blad för en blommig krans

Ganska blommigt motiv att skriva ut för en broderad blomsterkrans

Brodera blommönster och skapa en färgglad äng

Mall för vackra ängsblommor för broderi på tyg

Broderimallar – Skapa blommor från franska knutar för gypsophila

Vas med gypsophila - dekorera blommorna med franska knutar

Gör penséer själv

Brodera penséer på textilier i vackra vårfärger

Skriv ut mönster för broderi – ta med solros på tyg

Brodera solros med en gratis mall

Blommor mall för en ros med blad

Brodera blommor med broderistabilisator med hjälp av mallar med blommotiv

Brodera blomma på vilken textil som helst

Instruktioner för att överföra mönster på tyget för broderi

Söta broderimotiv som accenter på kläder

Blomsterbroderi är trendigt i år och pryder kläder och inredning