Bygg din egen vinhylla för en elegant inredning

Vinlådor hylla barnrums lutande tak-lekrum-läsrum-vägghylla

Med enkla saker kan du bygga några fantastiska möbler själv. Förutom pallar är särskilt vinlådor mycket populära för detta ändamål. De ger interiören en rustik touch, är lämpliga både för den moderna inredningsstilen, men också för den skandinaviska, där trä och en enkel inredning dominerar. Idag kommer vi att visa dig några idéer för att hjälpa dig att få en Vinhyllor hylla kan bygga själv.

Vinhylla i alla storlekar

vinlådor hylla ljus-stora-dekorationer-böcker-sittgrupp

Eftersom hyllan i vinlådan består av enskilda lådor kan du välja vilken storlek som helst. Du kan också välja i vilken riktning vinlådorna pekar. Arrangemanget är som det var för Tetris. Detta skapar intressanta, oregelbundna mönster som kommer att krydda alla rum och även erbjuda extra lagringsutrymme.

Vinlådor hylla idéer

vinlådor hylla badrumsskåp aluminiumremsor skruvborrar

Här kan du se ett exempel där du fäster de enskilda lådorna med varandra med vinkelprofiler. Du väljer själv avståndet mellan de enskilda lådorna, beroende på hur mycket utrymme du behöver. Antalet lådor kan också väljas fritt. En sådan vinhylla kan göras snabbt och passar för alla rum.

Trälådor hylla för köket

vinlådor hylla kök-möbler-dekorativa-rätter

Du kan också bygga en hylla från en enda låda. För detta ändamål behöver du bara några brädor att dela lådan med. Du kan använda den här idén till en vinhylla till köket, till exempel där det ofta inte finns mycket ledigt utrymme på väggarna. Inte bara dekorationer utan även rätter kommer till sin rätt.

Använd vinlådor som hylla

Vinlåda-hylla-hall-idé-inspiration-dekorativ

Om du bygger hyllan för vinlådor, fäst lådorna förskjutet eller horisontellt och vertikalt. Detta skapar en intressant struktur. Dessutom ser en sådan hylla original ut om du målar den i olika nyanser. Låt din fantasi springa iväg!

Hur bygger jag en hylla av vinlådor?

vinlåda-hyllhjul-grå-brun-lack-badrum-förvaringsutrymme

Som redan nämnts kan du bygga hyllor av vinlådor på olika sätt. Hyllan kan stå fri, som i detta exempel, eller den kan fästas direkt på väggen. Lådorna kan också göras till en möbel eller hängas individuellt på väggen med ett mellanrum mellan dem. Det beror på din smak och det tillgängliga utrymmet.

slipning av trä

vinlåda-hylla-slipning-trä-bearbetning-gör-det-själv

Om du vill byta färg på träet till vinlådans hylla måste det först förberedas genom att slipa det med sandpapper. Å ena sidan tar du bort ojämnheter på detta sätt och å andra sidan skapar du en perfekt yta för det nya lacket. Exempelhyllan målades i brunt och grått.

Måla vinlådan

vinlåda-hylla-fernissa-brun-grå-instruktioner-enkelt

När du är klar med slipningen kan du måla de enskilda elementen för vinlådans hylla, det vill säga lådorna. Använd en pensel och det är bäst att applicera minst två lager (beroende på hur mycket du vill täcka träet), låt varje skikt torka i god tid innan nästa. Låt sedan den färdiga målade lådan torka väl i ungefär ett dygn.

Montera hyllan

vin-låda-hylla-borr-fack-design-modern-möbler-diy

När du har bestämt hyllans storlek och form är det dags att montera lådorna till hyllan för vinlådor. Använd en borrpress och skruvar tillräckligt länge för att skruva ihop två lådor åt gången. Skruven ska inte vara för lång heller. På detta sätt, fäst alla lådor och lägg dem på en stor bräda längden och bredden på den färdiga hyllan.

Lägg till hjul

vinlåda-hylla-hjul-mobil-praktiska-möbler

Om du vill kan du fästa hjulen på detta bräde. Med hjälp av hjul får du en mobil vinhylla som du enkelt kan flytta runt. Detta gör det också lättare att rengöra under hyllan. Men du kan också placera den direkt på golvet. Hoppa i så fall över det här steget. Du är klar med din nya DIY -hylla!

Ställ upp källare och garage

vinlåda-hylla-rustik-möbler-idé-gör-det-själv-källare-interiör

Vinlådor är också ett bra alternativ om du vill lägga mycket pengar på en ny hylla för att utrusta förråd som källare eller vindar eller garaget med förvaringsutrymme. De ger rummet en rustik atmosfär igen och ser därför allt annat än fula ut. Du kan lagra verktyg, gamla föremål eller till och med murverkburkar på den nyförvärvade hyllan för vinlådor.

Fäst vinhyllan

Vinlåda-hylla-hängande-sladd-enkelt-bygga

Om du bara använder en låda som hylla och du inte tänker fylla den med många och tunga saker kan du enkelt hänga den med ett snöre som en bild på en spik eller en krok. Om du inte vill ha någon synlig sträng, fäst ett ögla på baksidan av lådan och häng det på det sättet. Varianterna är olika och kan begäras mer detaljerat i järnaffären.

Förskjutna vinlådor på väggen

Vin-låda-hylla-bygg-själv-helt enkelt-design-vägg-dekoration

Här kan du se hur original en vinhylla ser ut när lådorna inte är fästa vid varandra utan förskjutna och fästa på väggen på avstånd från varandra. För att fixa det, använd antingen de nyss nämnda varianterna eller skruva lådorna direkt på väggen. Observera att hålen kommer att synas senare om du tar bort hyllorna.

Tornet av vinlådor

vinlåda-hylla-skiljevägg-idé-bänk-vinflaskor-dekoration-vinhylla

En vinkorgshylla kan byggas i form av ett torn och ha olika, förskjutna öppningar som sedan fungerar som en hylla. Detta torn är idealiskt som rumsavdelare och kan optiskt skilja olika områden från varandra. Här är sittplatserna i ett café formade och inramade av hyllorna.

Idé från en palett och vinlådor

vin-låda-hylla-badrum-inredning-diy-handduk-skåp

Vi har redan nämnt att pallar är lika populära för att bygga möbler. Vad sägs om att kombinera paletten med vinlådorna? Här kan du se en vinlådahylla för badrummet. Pallen står på golvet och fungerar som en krok för badrockarna. Enkla vinlådor placeras på den, där sminkredskap och handdukar kan förvaras.

Skandinavisk stil

vinlåda-hylla-abstrakt-köksglas-vägg-dekoration-bord-blommor

Vinlådans hylla är också mycket lämplig för ett kök i skandinavisk inredningsstil. Du kan lagra kryddor, pasta eller andra torra produkter i den, stuva glasögon eller visa eventuella dekorationer. Var bara försiktig så att hyllan inte förstör dekorationerna.

Knagglig från IKEA

vinlåda-hylla-köp-knagglig-ikea-modell-skandinavisk-möbleringsstil

Om du har svårt att hitta vinlådor kan du stanna till hos IKEA. Dessa praktiska tillbehör, som kallas Knagglig, erbjuds där. De kan användas inte bara för en vinhylla utan också för alla andra möbler. Inred ditt arbetsrum med en vinhylla och skapa ett elegant rum.

Bra hylla idé

vinlåda-hylla-kontorsmöbler-förslag-dekorationer

Om du inte har samma vinkartonger behöver du inte bli irriterad. För hyllan kan också se bra ut från olika vinlådor. Med en färgad vägg som bakgrund ser vinlådans hylla riktigt optimistisk ut, vilket du till och med kan förbättra med några dekorationer. Du kan också ställa in vissa accenter med hjälp av lampor och lampor och ditt nya förvaringsutrymme förvandlas till en attraktiv väggdekoration.

Vintage idé

Vinlåda-hylla-bokhylla-shabby-stil-rustik

Hur du än utformar din hylla för vinlådor, det kommer definitivt att vara ett riktigt blickfång. Den nostalgiska touchen som rummet får med denna möbel skapar en mysig atmosfär som bara kan uppnås med trä och rustika detaljer. Så börja leta efter vinlådor direkt och bygg din egen, individuella hylla av vinlådor.