Bygg ditt eget skoställ – originalidéer att efterlikna

Bygg ditt eget skoställ-idéer-takremsor-vägg

Älskar du skor och behöver absolut en plats att förvara dem på? Då kan du enkelt bygga ett skoställ själv. Men även om du inte är en skofanatiker, utan bara har en stor familj, kommer du till exempel att vara tacksam över att ha ett praktiskt skohållare som inte bara har plats för alla dina skor, utan också ser bra ut. Och det är inte så svårt att bygga en sådan hylla. Med detta i åtanke vill vi erbjuda dig ett stort urval av idéer för Bygg ditt eget skoställ som säkert kommer att hitta praktisk användning.

1. Bygg ditt eget skoställ – Vanliga hyllor

Bygg dina egna skohyllor idéer-stövlar-stiletter

Om du har tillräckligt med utrymme kan du också använda vanliga hyllor för att förvara dina skor. Tack vare sin stora storlek finns det plats för många skor, så att du verkligen kan stuva alla par bra.

2. Väggnisch

Bygg-din-egen-sko-rack-idéer-nisch-bar-bygga

Du kan använda en nisch i väggen på ett underbart sätt och bygga en skohållare själv för dina höga klackar. Fäst helt enkelt ett par stänger och häng skorna på hälen. Det ser ut som ett konstverk, du tror inte det?

3. En hylla av rör

skoställ-bygg-själv-idéer-gamla-rör-bokhylla

Om du bygger detta imponerande skohållare själv kan du inte bara förvara dina skor där. Det finns också plats för andra föremål som böcker. För ett vintage -utseende, använd metallrör, som också är bäst av koppar.

4. Trälådor

Bygg-din-egen-sko-ställ-idéer-konvertera-vin-lådor

Du kan också använda detta exempel på att bygga ditt eget skoställ om du letar efter en vintage look. Använd sådana personliga trälådor för att bygga ett skoställ genom att helt enkelt stapla dem ovanpå varandra. Du kan också skruva ihop dem och fästa dem på väggen för mer stabilitet.

5. Vintage bänk

sko-rack-bygg-dina-egna-idéer-shabby-bänk-lagringsutrymme

Ett lågskåp fungerar utmärkt som skoställ. Ta bara bort alla dörrar och använd ytan som en bänk för att göra det lättare att ta på dig skorna. Om du inte har en garderob till hands kan du bygga ett sådant skohållare själv utan större ansträngning. Den visuella designen är helt upp till dig. Det trendiga vintagelooket har valts här igen.

6. Bygg ditt eget skohållare – under trappan

Bygg-dina-egna-idéer-under-trappor-bygg ditt eget sko-ställ

Använd det fria utrymmet under trappan och bygg lådor där du kan integrera skoställ. Du kan också lagra andra saker som rengöringsmedel eller handdukar där.

7. Vid dörren

skoställ-bygg-själv-idéer-bakdörr

Du kan också förvandla luckans baksida till ett skohållare. Du kan bygga detta skohållare själv genom att lägga till några barer för att hålla dina skor. Detta säkerställer ordning!

8. Bygg själv ett roterande skohållare

skoställ-bygg-dina-egna-idéer-cirkulär-platsbesparande

Denna variant av en skohållare är också mycket populär. Detta beror främst på att det erbjuder plats för många par skor, som alla lätt kan nås med den roterande funktionen. Om du vill bygga ett sådant skoställ själv kan du också designa det så att varje nivå kan roteras individuellt.

9. En lång hylla

skoställ-bygg-dina-egna-idéer-trä-hylla-metall-stavar

Du kan också bygga ett imponerande skohållare själv på detta sätt. Du behöver bara skära i storlek för ramen och för de enskilda facken. Låt lutningen vara mot väggen så att skorna stöds.

10. Skateboards

Bygg dina egna skoställ-idéer-ungdomsrum-skateboards

För den sportiga bland er är denna idé om att bygga ett eget skohållare också mycket lämplig. Har du skaffat dig en ny skateboard, men de gamla är för bra för att slängas? Sedan kan du bara använda dem för att bygga det efterlängtade skostativet du så väl behöver. Verkligen praktiskt, eller hur?

bygg din egen skohylla byrå hall spegel orkidé

skohållare bygg dina egna lådor trä idéväskor

bygg ditt eget skoställ genomskinliga påsar plastdörrskåp

Bygg ditt eget skoställ, stort, roterbart, förvaringsutrymme i vitt trä

bygg ditt eget skostativ bänk idé skåp klädsel laminat