Designa och dekorera ett kuvert till jul – 15 idéer att imitera

skriv ut din egen kuverthandskriftsmarkör

Planerar du att göra julkort i år och skicka dem till dina vänner? Eller skriver du traditionellt någon ett brev till jul och skulle vilja ordna det fint? Sedan kan du göra gratulationskorten eller bokstäverna ännu mer original genom att dekorera kuvertet. För detta ändamål har vi samlat många bra idéer och förslag i artikeln om hur du kan få ett kuvert att se jullovigt ut. Låt dig inspireras och skicka årets julkort och brev i kreativa kuvert!

Försköna kuvert till jul

Kuvert dekorerar julhälsningskort

Gratulationskort ser bara snyggare ut i ett matchande kuvert och är också mer personliga på det sättet. Om kortet läggs i ett kuvert är det bara mottagaren som läser innehållet. Och om kuvertet är kreativt utformat kommer mottagaren säkert att bli mer glad. Våra förslag visar hur du snabbt och enkelt kan designa ett kuvert till jul.

Måla kuvertet med julmotiv

kuvert jul designidé enkel

Julen förknippas med många olika motiv, som alla är fantastiskt lämpliga för design av julkort och kuvert. Oavsett om det är julkransar, granar, färgglada lampor eller roliga snögubbar, är möjligheterna många. Du kan helt enkelt måla eller rita alla dessa motiv på ett enkelt kuvert och juldesignen är klar.

Julkuvert dekorerar färgglada sagoljus

Du behöver inte heller vara bra på att rita för att dekorera ett kuvert med juldesigner. Det finns också enkla idéer som alla kan lyckas. Riktigt intressanta och lekfulla kuvert skapas också när barnen deltar i dekorationen. Till exempel kan du rita dessa lampor själv, som de små sedan målar i ljusa färger.

designkuvert dekorerar granlampor

Om du skickar julkortet eller brevet per post är det lämpligt att skapa en design som inte strider mot reglerna för adressering. Annars kommer Swiss Post inte att kunna skicka ditt brev alls. För att göra detta, dekorera bara kuvertet på de tillåtna platserna, det vill säga inte längst upp till vänster och längst ner till höger där avsändaren eller mottagaren ska vara.

Julkuvert dekorerar idé DIY

Om du planerar att ge julkorten till mottagaren personligen, kan du dekorera kuvertet som du vill. Ett vinterlandskap, till exempel, passar bra med tillfället och är superenkelt att designa på brunt papper. Allt du behöver för detta är vita och svarta markörer eller färger och penslar, samt lite fantasi. Rita landskapet med den svarta markören och använd vitt för att återskapa snö.

Designa ett originalkuvert till jul

Kuvert dekorerar utskärningar för julgranar

Om du vill designa originella, moderna julkort med kuvert, ta en titt på följande idé. Kuverten är försedda med utskärningar genom vilka du kan se olika delar av kortet inuti. Med denna enkla metod kan varje vitt kuvert utformas till jul och detta utan större ansträngning. Allt du behöver för detta hantverksprojekt är:

  • kuvert
  • penna
  • suddgummi
  • Stencil kniv
  • Skärmatta

idéer kuvert jul formgivningsmall

Så här designar du dessa kuvert själv:

Först och främst bör du rita den valda designen på kuvertet. Det är bäst att välja enkla former med raka linjer som är lätta att rita och klippa ut. I exemplet kan du se hur vackra abstrakta julgranar och enkla stjärnor ser ut. Formerna ska inte heller vara för stora och placeras i ett hörn, annars kan kuvertet bli lite mindre stabilt. Du kan också anpassa den exakta platsen för utskärningarna efter julkortets design.

När konturerna är klara placerar du kuvertet på skärmattan och skär ut formerna längs de linjer du har ritat. Om det finns rester av blyertspenna, använd suddgummiet för att ta bort dem.

Lägg slutligen kortet i det dekorerade kuvertet och du är klar!

Gör ett kuvert till jul med washi -tejp

washi tejp kuvert design jul

Ett material som är riktigt mångsidigt och är perfekt för att dekorera och dekorera är washi -tejp. Med de färgade tejperna med olika mönster kan du också dekorera kuverten till julkorten på ett stämningsfullt sätt. Du bestämmer själv om enkla linjer med färgad tejp eller olika motiv skapas av dem.

kuvert jul design gåva washi tejp

Om du vill dekorera kuverten kreativt så att adresserna förblir tomma, dekorera dem som gåvor. Allt du behöver är lite washi -tejp. Limma bandet i form av ett kors och använd fyra mindre bitar för att skapa rosetten. I mitten kan du limma en liten stjärna eller ett annat julmotiv.

kuvert gåva tinker mönstrade band

Istället för washi -tejp kan du naturligtvis också använda en enkel dekorativ tejp och fästa den på kuvertet med lim. Band med julmotiv är bäst för detta.

Designa ett julkuvert med barn

tinker kuvert dekorera jul barn idé

Med ett enkelt kuvert som mall kan du göra fler kuvert i valfri färg och vilket mönster som helst. Olika typer av papper kan användas för detta, till exempel byggpapper, omslagspapper, omslagspapper, tidningspapper etc. Med brunt hantverkspapper kan du till exempel göra ett kuvert och designa renarna till jul med Rudolf. Allt du behöver göra är att göra geviret av ljusbrunt papper, limma googly ögon och fästa en röd pompon som en näsa i mitten.

kuvert julkort barnmallar

Om du designar kuverten med motiv som renar, snögubbar eller jultomtar, så kan barnen förstås också vara med. Med lite fantasi och kreativitet kan varje enkelt kuvert utformas till jul och förvandlas till en rolig figur.

Kuvert för juldesign fingeravtryck renar

Om du traditionellt skickar julkort från hela familjen kan du göra dem ännu mer personliga genom att dekorera kuvertet med familjens fingeravtryck. Till exempel kan du först skriva ut namnen på familjemedlemmarna på kuvertet och sedan stämpla lämpligt fingeravtryck över respektive namn. En rolig figur kan sedan göras av detta, som renarna i exemplet ovan.

Gör det inre fodret på kuvertet juligt

Kuvertfoder dekorerar julen

Om du inte vill dekorera kuvertets utsida, utan hellre lämna dem som de är, kan du dekorera kuvertfodret istället. En rolig dekoration inuti kommer säkert att få ett leende på mottagarens ansikte och göra julkorten ännu mer speciella. Du kan använda omslagspapper med valfritt mönster och helt enkelt fästa det på insidan av kuvertet.

Insidan av kuvertet förskönar det ljusa mönstret

Det är bäst att välja ett julmotiv när du dekorerar kuvertets foder till jul. Färgglada lampor, små julgranar, tröjor eller många små stjärnor – möjligheterna är många. Vi hoppas att du tycker om att dekorera kuverten till dina julhälsningar.