Gör-det-själv-rumsdelare-idéer-bygg en DIY-skiljevägg för ditt rum

Gör själv rumsdelare idéer diy skiljevägg rumsdelare vardagsrum hopfällbar trädesignstol klättringsanläggning

Den allmänna populariteten hos öppna ytor och sådan heminredning innebär att husägare är ute efter nya och innovativa rumsdelare. Många människor vill avgränsa sina bostadsutrymmen efter sin egen smak, utan att behöva förlita sig på väggar. Om du designar ditt hem på ett innovativt sätt väcker du inte bara din kreativitet, utan du kommer också att uppnå unika resultat. Det är roligt och leder till tillfredsställande rumsliga lösningar som annars kanske aldrig ser dagens ljus.

Praktiska rumsdelare för ditt hem

Gör idéer om rumsdelare själv diy skiljevägg rumsdelare vardagsrumsdesignram

Du kan naturligtvis enkelt hitta en modern rumsavdelare eller skiljevägg i möbelbutiker som Ikea, men de hör inte nödvändigtvis till denna kategori. En hemgjord rumsdelare kan lägga till en touch av lekfullhet i ditt rum, samt fylla det strukturellt. Medan de rumsavdelare du köpte ser snygga ut, kan snygga rumsfördelningsidéer från det här inlägget komma fram i ditt projekt.

gör rumsdelare själv diy partition vägg rumsdelare vardagsrum design geometriska former artefakter böcker

Gör-det-själv-rumsdelare-idéer kan ge din inredning flexibilitet och spara din budget. Dessutom ger en DIY -partition ditt hem en omisskännlig personlig touch. Det ger också möjlighet att återvinna och återanvända gamla material från din vind eller källare, med alla nödvändiga förnödenheter.

Gör själv rumsdelare idéer diy partition wall room divider badrum cirklar design diskbänk spegel

Det bästa är att du inte behöver splurge på en rumsdelare, vilket är ett tillfälligt dekorationsalternativ i en öppen planlösning, vilket möjliggör flexibilitet och säsongstrender. Dyk in och upptäck våra fina rumsavdelaridéer i sina olika lager.

Rumdelare för moderna och öppna interiörer

Gör själv rumsdelare idéer diy skiljevägg rumsdelare vardagsrum hopfällbart trä

Trendiga rumsavdelare finns i ett brett utbud av finish och material, och att göra en själv ger dig fler valmöjligheter. Den första intressanta trärumsavdelaren vi upptäckte är en av de bästa i detta avseende och är lika bra som alla andra du kan hitta i en butik. Detta är enkelt, elegant och känns definitivt modernt och klassiskt på samma gång.

Om du vill använda trä för din rumsavdelare

Gör idéer om rumsdelare själv diy partition wall tie rep tie wrap kan användas i köket

Skapa en partition själv för att separera zoner i rummet utan att använda en designer. Allt du behöver är lite tid och lite material att montera. Partitionen i inredningen kan bli ett oumbärligt element i zonindelning. Det delar in rummet i områden utan att påverka enhetens utformning.

gör rumsdelare idéer själv diy skiljevägg rep rep färg måla limpistol sax måla pensel fiberplatta material tinker

Tack vare den dekorativa skiljeväggen uppfyller varje zon sina funktioner i alla bostadsutrymmen. Om du vill använda köket, matsalen eller till och med badrummet som en plats för rumsavdelaren kan en sådan vägg till exempel skilja arbetsdelen från resten av rummet. Att designa ett barnrum eller sovrum med en rumsavdelare i trä kan till exempel dölja sängen från ett skrivbord eller toalettbord.

Material som behövs för arbetet:

 • Sex lameller av trä – vanliga brädor, fanerpaneler eller till och med parkettplattor. Om du planerar att göra en dekorativ skiljevägg i köket kan du byta ut en av lamellerna mot en svart trälist. Du kan använda detta för att skriva ner recept, påminnelser eller uppgifter för dina barn. Om du inte har en lämplig panel av denna typ kan du måla en med rätt färg.
 • Två metallstag eller distanser. Redan färdiga element kan installeras från golv till tak.
 • Vridet klädstreck eller någon annan rejäl snöre gjord av en tjock snörstycke
 • Lim för geebe
 • Måttband, kniv, penna, pensel och eventuellt limpistol

Pågående resa:

DIY Room Divider Measure Post Pencil Mark Lamella faner panel

Montera först brädorna som en hylla på ett avstånd av 90-100 cm. Fäst sedan den nedre skenan på stolpen med ett rep. För att göra detta, dra den över stället och anslut ändarna. Avståndet från golvet till den lägsta lamellen bör inte överstiga en halv meter.

diy rumsavdelare mäta repsladd linda runt stav slips stick lim fixa processen upprepa finish

För att beräkna sladdlängden för följande träbitar, varva ner och mäta repet. Detta är en mall för de nästa 12 bitarna som ska rullas ihop. Sedan, med samma princip, lindar du repet på den nedre stången, drar i snöret hårt och klistrar varje fäst knut med lim.

diy rumsavdelare mått repsladd linda runt stav slips stick lim fästa

Fäst sedan den andra lamellen på ramen och linda sedan sladden för att täcka brädan med garn och tejpa ändarna. Upprepa proceduren för varje ytterligare komponent. Bredden mellan lamellerna kan vara densamma eller lite smalare. Allt beror på konstruktionens konstruktion.

DIY rumsavdelare mått repsladd linda runt stick tie stick lim

Om du har gjort en skiljevägg med denna teknik enligt dessa rumsavdelaridéer kommer du att kunna göra rummet lite mer funktionellt och vackert. Du kan också betrakta en sådan rumsdelning som en del av din inredning. Förutom att skapa ett sådant projekt med egna händer är det viktigt att välja rätt nyanser och material och anpassa det hela till din design.

Installera rumsavdelare hängande

Hängande rumsdelare DIY grafpapper klipp ut kedja dela veranda terrass

Ett annat häftigt förslag som knappast tar någon plats skulle vara en upphängningsdelare som du kan använda för att avgränsa din veranda eller andra utomhusområden, till exempel.

material

 • 4 bitar hårdplatta
 • Två trä
 • S-formad krok
 • kedja
 • Färg
 • Bordssåg / cirkelsåg / sticksåg
 • borra
 • eventuellt möbelknoppar
 • Penna
 • pensel

Montera:

Du kan göra något symmetriskt eller slumpmässigt, så det är bra att planera ett mönster som du kan använda grafpapper för. Du kan börja med att skära hårdplattan i långa remsor och sedan använda sågen för att forma dessa till kortare bitar. När du har klippt fiberplattan kan du göra markeringar för krokarna med en Knauf -mall. När du har borrat hålen målar du fram- och baksidan av varje bit med vilken färg du vill. Montera därefter plattorna med de S-formade krokarna och häng upp det hela från en tappstång med lite kedja. Du kan också lägga till ytterligare en stång för mer stabilitet på marken. Om det behövs kan du också planera att förstärka anslutningarna med tråd för att hjälpa rumsavdelaren att motstå hård vind.

DIY skiljevägg rumsavdelare faner paneler tillverkar cirkelsåg sticksåg kedja

Om krokarna är lättare att böja kan du forma ändarna därefter för att hålla ihop allt lite bättre. Men om du ska använda avdelaren inomhus är detta ytterligare steg inte nödvändigt. Här har du det! Du kan enkelt anpassa projektet till alla levande områden genom att improvisera. Lek bara med nyanserna och byt färg eller klipp ut ovanliga former och så vidare. För att vara ännu mer kreativ kan du till och med lägga till andra material i designen. Vi hoppas med denna guide att vi inspirerar några av er att prova på er egen hängande skiljevägg.

Vertikal trädgård som växtrumsavdelare

DIY skiljevägg rumsavdelare växter rumsavdelare växtställ ordna design

Många stadslägenheter eller lägenheter är små och i de flesta fall lite mörka. På grund av detta kan du skapa en billig rumsavdelare i form av en vertikal trädgård med växter. Detta ger en touch av grönt mellan de grå väggarna medan du förbättrar luftkvaliteten och ljusöverföringen i vardagsrummet.

DIY skiljevägg rumdelare växter rumdelare växtsorter växtbaserade växter hydroponics

Med några billiga planteringar kan du använda en enkel och levande vägg som rumsavdelare. Faktum är att det inte kräver mycket ansträngning att slutföra ett sådant projekt, och du kan få det gjort på mindre än en timme. Köp bara så många växtställ som du behöver, lägg till dina favoritsorter i lämpliga krukor och konfigurera dem sedan alla som en designduk enligt dina behov.

DIY skiljevägg rumdelare växter rumdelare växt sort blomkrukor gitter matta design bild träbord

Eftersom de enskilda elementen inte är fästa på golvet kan du ordna om och konfigurera rumsdelaren så att den passar ditt humör. Detta innebär också att de också kan stå framför ett fönster för att få mer solljus. En modern och alltmer populär version av detta är hydroponiska växter, som är lätta att sköta och underhålls lågt.

DIY skiljevägg rumdelare växter rumdelare planters palmer soffa tegelvägg

Sådana rumsavskiljare är därför lämpliga för människor som bor i små rum eller mitt i en storstad. I en sådan mobil trädgård kan du låta växtarterna växa vertikalt inomhus som inredning. Vissa blomkrukor kan redan erbjuda dig tillräckligt med utrymme för vackra skapelser eller näringsrika växtbaserade växter, och du får också många underbara dofter för ditt hem.

Gör själv rumsdelare idéer diy skiljevägg rumsavdelare vardagsrum måla gamla lådor butiksbunt

Växtställen från Ikea är en mycket framgångsrik variant eftersom de är stora och förvånansvärt lätta att bära. Eftersom de också är tillverkade av pulverlackerat, galvaniserat stål kan de också fungera som sekretessskärmar utomhus.

Skapa utrymme för lagring

rumsdelare trädesign två grupper vinkelaffär träfötter

Vi är alltid på utkik efter rumsavgränsare idéer som vi kan definiera gränserna på olika sätt som vi vill. Låt dig inspireras av nästa rörliga skiljeväggar, som du helt enkelt kan täcka med plywood och stabilisera med träfötter.

rumsdelare trädesign två grupper vinkelförvaring träfötter rattstol lampsoffa

De strukturella tvåorna blir vrår och krokar där du kan visa konst och artefakter, till exempel. Det är dock den förvånansvärt fräscha färgen som förvandlar denna variant från en grov träkonstruktion till en praktisk, flytande och kreativ rumsdelare.

Använd olika material för rumsavdelaridéerna

rum partition hämta sked idé från restaurang hemma improvisera

Designa ditt vardagsrum för den kommande hösten med en mångsidig och något excentrisk rumsavdelare. Du kan alltid prova en cool idé som du kan få från din lokala restaurang eller pizzeria, till exempel, och använda den för att improvisera hemma. Således säkerställer du att det kan passa in i ditt bostadsutrymme lika bra och fantasifullt.

rum partition vägg sked innovativa fantasifulla få idé från restaurang hemma improvisera

Ett liknande förslag i det här fallet skulle vara den glittrande rumsavskiljardinen av skedar som du kan se på vissa restauranger. Den här är både finurlig och snygg och är ett utmärkt sätt att dela vardagsrummet och köket eller matplatsen.

rumsdelare idéer designer rum partition bambu sovrum badrum separering handfat spegel

Bambu -rumspartitionen är ett annat fantasifulla och inspirerande tillskott som ser väldigt modernt och naturligt ut. En rumsavdelare med rep, till exempel, är idealisk för nautiska interiörer som ett rustikt utseende. Denna version tillåter också ett fritt ljusflöde och låter dig hålla ett öga på barnen i nästa rum.

Gör själv rumsdelare idéer diy partition room divider sovrum garderob förvaringslåda funktion

En rumsavdelare i trä är också en snygg och praktisk lösning, som vi redan har sett ovan. Detta kan bestå av flera polerade delar som kan ge värme och elegans till moderna vardagsrum.

Gör idéer om rumsdelare själv diy partition room divider bedroom cloakroom storage act

Du kan använda allt från gamla träramar från fönster eller ladugårdar till kasserade bitar. Du kan också använda den för att göra en rumsavdelare, som till och med kan fungera som garderob eller förvaringslåda i ditt sovrum.

rumspartition innovativ fantasifull idé improvisera hemma naturligt rep

rum partition rep innovativa fantasifulla idé improvisera hemma