Gör din egen drömfångare – DIY -instruktioner och 15 inspirationer

En drömfångare hängs oftast över sängen för att få en god natts sömn och för att fånga de dåliga drömmarna. Ofta hängs den också på väggen som en cool väggdekoration i hippiestil. Du kan också göra en Gör drömfångare själv och använd det som ett hemtillbehör eller till och med bära det i en mindre version som ett exotiskt halsband.

drömmande-gör-själv-pyssel-DIY-instruktioner-ram-rund-kantad-vägg-dekoration

Gör själv drömfångare för väggdekorationer i hippiestil

dröm-gör-det-själv-pyssel-diy-garn-tråd-sladd-broderi ram-runt-trä

För att göra en rund modell behöver du ett däck eller en ring i önskad storlek. Detta fungerar mycket bra med en broderram i trä, som finns i olika storlekar. Skaffa lite ull eller ett annat tunt band (t.ex. virkad tråd), en tjock sticknål och pärlor, fjädrar eller andra element för dekorationen. Bind först bandet eller sladden på ett ställe på ringen. Säkra knuten med lite lim.

Klassiskt drömfångarmönster

Gör ett drömfångarnät Med dessa instruktioner skapar du mönstret

Dra först garnet över ramen. Placera den sedan runt ringens utsida och trä sedan den bakifrån genom ramen och tråden. Dra i tråden för att dra åt den. Fortsätt arbeta dig längs hela ringen. För att slutföra den första raden, trä igenom sladden bakifrån och knyt en knut. Följ samma steg för nästa omgångar. Så fort du får kläm på det märker du direkt att det är lättare än det ser ut. Om du vill kan du arbeta med pärlor i nätverket. Du kan lämna en öppning i mitten eller integrera en pärla. Knyt tråden och fixa den sista knuten med lim.

Att göra drömfångare med barn – 27 idéer att imitera

DIY drömfångare för en lugn sömn fri från mardrömmar

Tumblr -rum – 50 underbara sovrumsinredningsidéer!

Naturligtvis är denna klassiska nätverksvariant inte alls den enda. Det finns många alternativ som du kan prova, varav några skulle du vilja se nedan. Livets träd är till exempel mycket populärt, men också halvmånen. Självklart kan du hitta på olika design. Eller vad sägs om den här idén med hampablad i mitten:

Använd olika färgade band

dröm-gör-själv-pyssel-diy-instruktioner-mobil-band-färg-material

Nu kan du ägna dig åt att dekorera drömfångaren och låta din kreativitet gå fri. Du kan använda allt du har hemma för att dekorera din egen skapelse. Allt du gillar är givetvis tillåtet. Valet av färger är helt upp till dig. Fäst till exempel en fjäder på en bit ull och trä sedan en pärla över den. Skapa tre eller fyra identiska element. Klipp av bitar av de återstående band som du har valt för dekorationen. Du borde vara lite längre mitt i drömfångaren än på kanten. Du kan sedan knyta allt på ringen med jämna mellanrum. Nu är det bara att fästa ett hängande band och din drömfångare är klar.

Söt idé med spetsar och pomponger med fransar i pastellfärger

Om du själv vill göra en drömfångare finns det många designalternativ tillgängliga för dig. Om du använder den som en attraktiv väggdekoration kan du experimentera med olika färgkombinationer och ställa in stora, färgglada accenter. Kontrastfärger eller ett nät i en ombré -look ser förtrollande vackert ut och ger rummet ett nytt utseende. Beroende på inredningsstilen kan du skapa en drömfångare i ett shabby chic utseende. Du kan använda gamla tygrester och spetsar för detta. Gamla virkade doilies passar bra in i den shabby chic -stilen. Du kan också använda dessa istället för nätverket. Knappar i olika färger och storlekar är också vackra dekorationer.

Grenar för ringen – en dörrkrans med en skillnad

Alternativ dörrkrans med nät, tallkottar och fjädrar

Du kan också göra en drömfångare själv av olika naturmaterial. Till exempel kan torra grenar och kvistar användas för ramen. Förutom fjädrar, pärlor och ull är gräs, bär, mossa och snäckskal stora smycken från naturen. Skaffa först flexibla grenar och korta ner dem så att de inte går sönder när du böjer dem. Gör ett knippe grenar och linda ringen tätt med hantverkstråd på några ställen. Nu kan du snurra på nätet. I det följande kommer vi att presentera dig för en annan metod. Knyt en tråd på ringen och knyt den på motsatt sida.

Knyt tråden runt astra -ramen några gånger så att du kan sträcka ett kors. Fixera hårkorset med en droppe lim. Dra åt tråden ytterligare och knyt till sist tillbaka tråden till ramen. Mönstret påminner om en cykels ekrar. Du är också välkommen att låta dina barn delta i detta hantverksprojekt. Till exempel kan du dekorera ramen som du vill och skapa en unik, magisk drömfångare.

Drömfångarringsalternativ

Alternativ till ringen för drömfångare - idé med horn och halvädelsten

Du har ingen ring till hands, men vill ändå komma igång med hantverk direkt? Eller är du bara sugen på något mer originellt? Då kan du också göra en drömfångare utan ring. Använd bara allt annat: kvistar som drivved, större grenar, imitation av elfenben, en pil eller något annat rakt föremål. Ja, även en hästsko är lämplig för detta ändamål (se nedan).

Drömfångare månen instruktioner

Drömfångare måne på en vit gren och med rosa fjädrar

Vi måste absolut nämna halvmånen, eftersom den är mycket populär bland drömfångaralternativen och inte utan anledning. Det ser mystiskt och vackert ut och är inte nödvändigtvis svårare att göra än den enkla drömfångaren. Dessutom har månen olika betydelser. Det finns flera alternativ:

Gör en vacker halvmåne med ring och nät själv

  • Forma en halvmåne av tråd och fyll den sedan med ett nät
  • ta en normal cirkel och använd bara nätet för att forma månen inuti cirkeln
  • skär ungefär två tredjedelar av cirkeln och forma halvmånen med nätet (trådens två ändar är månens spetsar)
  • använd en stor och en liten ring, den lilla är förskjuten inuti den stora (se videoinstruktioner)

För nätet, använd de normala instruktionerna som för en cirkel, bara att du för månen inte arbetar runt ringen, utan bara upp till slutpunkterna, som ska vara månens spetsar. Väl där vänder du tillbaka garnet i motsatt riktning. Om du sedan också har en LED -ljuskedja ser dekorationen extremt imponerande ut även i mörkret. Och trots allt lyser den riktiga månen också.

Gör drömfångare med grenar

Forma en triangel av grenar och kvistar och dekorera med band

Om du använder små grenar eller kvistar kan du göra alternativa former. Ett bra exempel är denna triangulära form. Triangeln är din grund och skapas enkelt genom att knyta tre lika långa grenar. Du kan sedan ansluta dessa tre sidor med tråd och skapa nät eller andra mönster.

Knyt sedan eventuella dekorationer på en av de tre sidorna. Oavsett om du använder de klassiska fjädrarna, enkla, vackra band, kedjor, ringar eller kombinationer av flera av dessa idéer är naturligtvis upp till dig. Det är en bra presentidé, tycker du inte??

Hjärtan i ringen

dröm-gör-själv-tinker-diy-hjärtan-garn-center-runda-pärlor

Eller vad sägs om ett hjärta med en drömfångare? En sådan variant är inte bara en bra present till alla hjärtans dag. Du kan göra din bästa vän glad med en självgjord drömfångare av detta slag för alla och även utan någon specifik anledning och visa henne än en gång hur mycket du uppskattar henne. Vill du göra den här drömfångaren? Du kommer att bli förvånad över hur enkelt det är!

dröm-själv-pyssel-diy-hjärtan-garn-omringa-rött

Förutom en ring behöver du också en mindre hjärtform, som du enkelt kan göra av tråd om det behövs. Placera dem där du vill ha dem i ringen och börja binda ihop båda formerna som visas på bilden ovan. Lämna lite utrymme mellan trådarna så att du kan lägga till några taggar efteråt. Förresten, du kan också integrera alla andra former på detta sätt. Geometriska former, till exempel, är mycket populära.

Eller vad sägs om ett lite mer komplicerat dubbelhjärta? Följ bara instruktionerna i videon!

Livets tinker tree dream catcher

Fläta och bind livets träd av garn och dekorera med pärlor

Livets träd är verkligen imponerande, men också lite mer utmanande att pyssla med. Det finns också olika alternativ här. Trädet kan antingen formas av tråd inuti ringen och sedan lindas med tråd eller så kan du knyta livets träd med tråd i mitten av ringen. Både en trädkrona och rotsystemet tillsammans med stammen är utformade.

Drömfångare av svarta läderband med bruna fjädrar

Drömfångare livets träd instruktioner

Du kan använda instruktionerna i videon nedan för att göra ett livets träddrömfångare av tråd och pärlor.