Måla köksskåp i trä och skapa antika effekter

rustika-kök-skåp-gjorda av trä

Antika köksskåp väcker intresse och attraktivitet i rummet. Träet å sin sida ger det också en varm, mysig och inbjudande atmosfär. Men du äger förmodligen inte längre en möbel som gjordes för decennier sedan. Med rätt instrument i handen kan du lägga till antika träeffekter till dina Köksskåp skapa hur nya de än är.

Köksskåp med antikt utseende

Köksskåp-gjorda av mörkt trä-utseende-antikt

Steg 1: ta bort skåpdörrarna

Ta försiktigt bort skåpdörrarna tillsammans med handvarorna. Du kanske vill rita en grov skiss på papper så att när du har monterat det vet du var hårdvaran var. Förvara hårdvaran säkert i en skål eller påse.

Ta dörrarna utanför för slipning och målning, eller öppna alla dörrar och fönster för att få bra luftcirkulation för arbete inuti. Lägg tidningar på golvet och över alla möbler i närheten för att förhindra fläckar.

Köksskåp av trä

Köksskåp-av-trä-modern-och-rustik

Steg 2: tvätta skåpdörren

Blanda en liten mängd flytande tvättmedel med varmt vatten i en skål och använd en svamp för att tvätta skåpdörrens yta, ta bort fett, smuts eller damm. Färgen skulle inte fästa ordentligt om ytan inte är ren. Torka dörren med en luddfri trasa för att förhindra att mikrofiber fastnar på dörrens yta.

Köksskåp-gjorda av mörkt trä-illusion-antikt

Steg 3: grova upp dörren med fint sandpapper

Slipa försiktigt hela dörrens yta, inklusive sidor och kanter, med sandpapper för att helt ta bort eventuell färg eller lack. Borsta ytan för att ta bort resten.

Steg 4: måla dörren

Måla dörren i vitt eller någon neutral färg. Arbeta med en svamprulle i en riktning med jämna slag. Låt resten av färgen torka innan du applicerar ytterligare ett lager.

Kök-skåp-gjort-av-trä-kök renovering

Steg 5: slipa skåpdörren med ett medelstort sandpapper

När köksskåpsdörrarna är ordentligt torra använder du sandpapper av medelstor (90-120) sand för att polera färgen i alla områden som normalt visar tecken på åldrande och slitage. Det skulle omedelbart få dig att se ut som om du har ägt dessa i flera år. Detta inkluderar hörn, kanter, ytor runt handtagen och gångjärn eller annan hårdvara och alla delar som du vill slipa. När träet är synligt under färgen, sluta slipa och borsta eller torka av ytan för att ta bort eventuella rester.

Köksskåp-tillverkade av trä-rustikt utseende

Steg 6: måla skåpdörrarna

Använd färg som är en nyans mörkare än köksskåpen. Applicera den med en pensel för att skapa områden på dörren för att lägga till rustik charm där naturligt slitage kan uppstå. Gnid omedelbart färgen med en trasa innan den helt har sipprat in i träet. Fläcken blir ljusare och ger den ett antikt utseende.

Sätt tillbaka dörren på köksskåpen.

   Köksskåp-gjorda av trä-antika effekter

mörkt-och-ljust-trä-kontraster-kök

mörk-trä-kontraster-kök-skåp-beige