Skär melon – idéer & instruktioner för fester och mellanmål mellan

Oavsett om honung eller vattenmelon är meloner helt enkelt en del av sommaren och sötnar vår dag på ett hälsosamt sätt. Cocktails, smoothies, sallader eller bara som mellanmål – de kan användas på många sätt. Meloner är särskilt populära när de serveras rena, men hur ska du skära dem? Från klassikern i triangulär form till kuber och pinnar till intressanta former och figurer, det finns så många möjligheter. Vi visar dig ett par sådana idéer om hur man skär melonen.

Skivande melon – klassikern i en triangulär form

Melon skuren i trianglar med skal som mellanmål

Trianglarna är förmodligen den vanligaste serveringsformen och idealiska om du vill skära melonen lätt. Det fungerar väldigt snabbt och passar alla typer av meloner. Lägg melonen framför dig på en skärbräda och skär den på mitten på längden med en stor och vass kniv. Var försiktig när du skär, eftersom den rundade ytan snabbt kan få frukten att glida. Halvera de två halvorna du fått så att du får kvarter. Nu har du två alternativ att välja mellan om du skär melonen som trianglar.

Hur man skär melon i enkla steg

Du kan antingen skära melonen helt i små intervall. Skålen finns kvar, som sedan kan användas för att hålla kvar. Men du kan också först lossa fruktköttet genom att skära längs huden med en kniv och sedan bara skära igenom trianglarna upp till huden. Melonen är också lätt att äta på detta sätt. Denna idé blir ännu svalare om du skär slitsar i bitarna underifrån och sätter i popsicle -pinnar i dem.

Skiva melon - coolt trick med popsicle -pinnar för praktisk fingermat

Som melon skuren i kuber

Melonbitar lämpliga för barn för barns födelsedagskalas eller för spett

Vill du skära en melon och servera den utan skal? Vattenmelonen eller honungsmelonen är också mycket praktisk att äta i kubform. Du kan lägga dem direkt i en skål eller breda ut dem på en tallrik. Bitarna kan sedan spetsas med en gaffel och nibas. Det kan också användas för att göra spett. Så om du vill skära melonbiten i storlek för barn eller en fest är denna variant idealisk. Men hur skär man en melon i kuber??

Skär melon i kuber – så här gör du:

Melonbitar skär bitstora utan skal

Grunden är igen kvartalen från instruktionerna ovan. Skär sedan varje fjärdedel över huden. Sedan på längden i en liten vinkel och slutligen längs skalet. Nu kan du tippa kuberna i en skål. Förresten, du kan skära melonen barnvänligt på liknande sätt genom att använda en melonfräs för bollar eller vid behov en glasssked. Också mycket effektiv för buffén på en fest!

Gör dina egna pinnar som fingermat

Skivande melon för barn och vuxna - pinnar som fingermat

Vill du klippa melonen för gäster? Vad sägs om du sedan skär melonen i pinnar? Denna variant är också bitstor och väldigt cool att se på. En annan fördel är att du inte behöver täcka frukten eftersom den skärs på mitten och serveras upp och ner. Huden skyddar massan underbart från att torka ut. Så du kan skära melonen på det här sättet till exempelvis en buffé. Inte bara barn älskar denna form, utan även vuxna!

Skärmelon – instruktioner för ätpinnar

Halvera melonen igen, men den här gången på bredden. Lägg den med snittsidan nedåt framför dig och skär sedan flera gånger med lika stora mellanrum, först över vattenmelonen eller honungsmelonen och sedan i motsatt riktning, så att ett rutnät skapas. Komplett. Ta bara tag i pinnarna i melonhuden och dra ut dem för att mellanmål.

Skär melonen på mitten på ett dekorativt sätt

Idé för festen med vattenmelonklyftor

Precis som när du skär melonen i pennor, använd en halverad vattenmelon eller honungsmelon för denna idé också. Placera dem framför dig med den skurna sidan nedåt och klipp sedan ut kilformar från mitten och ut. Det är bäst att fortsätta som med en tårta: först halvera, sedan kvart, sedan åttonde och så vidare, tills du har nått önskad tjocklek. På så sätt får du också ett jämnt tal.

Dra sedan ut varannan bit och lämna den på skålen.

Skär melon med färs till kakskärare

Skärande melon - trick med kakskärare för stjärnor och andra former från en skiva

Om du vill skära melonen dekorativt kan du också använda kakskärare. Så du kan skära melonen i en stjärnform, i form av ett hjärta eller vad du vill. Och det fungerar verkligen väldigt enkelt: placera honungen eller vattenmelonen på ena sidan framför dig och håll den hårt så att den inte glider när du skär den. Använd en stor, vass kniv för att skära skivor av valfri tjocklek (beroende på hur tjocka melonbitarna ska vara). Ta sedan en skiva och skär ut önskade former från massan.

Om du vill klippa en melon för en barns födelsedagsfest är den här varianten verkligen väldigt praktisk. Å ena sidan ser formarna på en serveringsfat riktigt intressant ut och stimulerar aptiten. Å andra sidan får du bitstora bitar som är väldigt praktiska, speciellt för de små.

Stjärnform för dekorativa ändamål

Skär melon med en stjärna som motiv för en dekorativ buffé

Du behöver inte slänga bort locket, eftersom du kan klippa ut en stjärna ur den för att använda den som dekoration på en buffé. Du kan sedan ordna alla former från fruktköttet runt den. Skär en slits i vattenmelonlocket och skär sedan en till i motsatt riktning. Du får ett kryss. Lägg till fler platser mellan tapparna så får du en stjärna.

Instruktioner för en stjärnskärning i en vattenmelon

Du kan sedan klippa ut trianglar under och även mellan punkterna för att få fram stjärnformen ännu bättre. Du kan också servera dessa utskurna trianglar med mat.

Fin melonskål för servering

Massa i bollar och en skål med sicksackkant

Om du har bestämt dig för att forma bollar eller kuber ur honungen eller vattenmelonen vill vi presentera dig för ett originellt sätt att servera bollarna efteråt. Kanten på den uthålade melonen kan skäras i sicksack och sedan helt enkelt fyllas. För att göra detta, skär dem först i hälften så att du får två halvklot. Detta är ett bra alternativ för större meloner. Du får två skålar. Skrapa nu bollarna ur fruktköttet och samla dem tillfälligt i en skål eller annan behållare. Skrapa ur den återstående massan med en sked. Upprepa för den andra halvan.

Hål ut vattenmelon eller honungsmelon och gör skalets kant taggig

När du har hålat ut melonhalvan kan du skära kanten och tapparna i melonen. För att göra detta, skär helt enkelt V-former i kanten med en kniv så får du detta intressanta sicksackmönster. Fyll melonskålarna med bollarna och, om du vill, med andra frukter. komplett!

Alternativt kan du klippa ett lock på längden och sedan ihåligt ur det. Speciellt om melonerna är väldigt små är det bättre att använda dem i bara en stor skål istället för de två halvorna i för små.

Skapa en effektiv krans

Idé till en original krans av trianglar till festbuffén

Om du vill skära melonen snyggt och samtidigt ha det bekvämt att äta, kan du forma och servera en sådan krans. Förbered först trianglar enligt ovan. Trianglarna ska fortfarande ha sitt skal. Ta en triangel och skär i massan längs huden upp till ungefär två tredjedelar av längden så att du kan öppna huden. Skär sedan vilket mönster som helst i skalet (till exempel en oregelbunden triangel som i detta exempel). När du har ordnat bitarna i en cirkel på en tallrik är du välkommen att dekorera mitten också.

Ordna meloner dekorativt för en fågel

Roliga fåglar som dekoration för festen av vattenmeloner

Vill du klippa melonen på ett roligt sätt? Vad sägs om en sådan fågel då? För att göra detta förklarar vi hur man korrekt skär melonen:

Skärmelon – instruktioner för rolig fågel

DIY -instruktioner för en vattenmelonfågel - klipp av hörnet och lossa fruktköttet

Skär honungen eller vattenmelonen på mitten tvärs, klyfta sedan halvorna och skär fjärdedelarna på mitten. Ta en av dessa åttonde bitarna och skär av en av de två spetsarna i en vinkel. Skär biten mellan skalet och fruktköttet och skär av bitarna.

Skär i fruktköttet och gör en svans

Separera sedan massan längs skalet och skär jämnt fördelat för att göra trianglar. Ta nu skalbiten som du precis klippte av och skär den tunnare som du kan se på bilden genom att klippa in och av den ljusgröna delen. Med en vass kniv, skär den kortare kanten av den mörkgröna delen i en sicksackform och sätt in en tandpetare i motsatt sida. Du lägger svansen du fick i sidan med det snittade hörnet.

Tinker huvudet på fågeln med frön och ordna melonbitarna på ett förskjutet sätt

Du kommer nu att använda detta snitthörna för att göra ett huvud. För att göra detta, sticka små hål i fruktköttet på två sidor med en kniv och sätt in frön för ögonen. På den tredje sidan utan öga, stick en tandpetare igen, varefter du fäster huvudet på den andra sidan av melonen. För att göra detta, ta bort den främsta massan. Slutligen flytta melonbitarna så att de förskjuts från varandra. Komplett! Du kan också skära en honungsmelon på detta sätt.

Skärande melon - tips, idéer och coola hack för dekorativa läckerheter