Betonggolv och väggar skapar en unik atmosfär i en rustik lofts lägenhet i Chicago

betonggolv och väggar vardagsrum trä jätte soffa bild planter

En loftlägenhet som ger intrycket av att allt i den redan har glömts bort och sedan återupptäckts? Designern och arkitekten Serhii Seinov har ritat ett rustikt vardagsrum i industriell stil i Chicago, som skickligt kombinerar industriella idéer med moderna möbler i lantlig stil. Kombinationen av rustika möbler och accenter med loftkaraktären skapar en intressant kontrast som ger lägenheten en unik atmosfär. Betonggolv och väggar fångar ögat vid första anblicken. Som du kan se själv från följande bilder verkar rummet nästan mjukt och mysigt i fågelperspektiv trots det massiva betonggolvet. Den moderna tolkade och övervägande grå möblerade loftlägenheten har ett vardagsrum, matsal och kök samt ett sovrum och badrum, som kan nås via trappor.

rustikt loft lägenhet betonggolv och väggar vardagsrum fågelperspektiv

I det rustika vardagsrummet inbjuder en enorm L-formad soffa med ljusgrå klädsel att koppla av och dröja kvar. En ljusfärgad matta sticker ut under soffan och är orienterad på ett intressant sätt. Mattan markerar vägen till de bekväma sittplatserna, men leder samtidigt tillbaka till matplatsen. På mattan i en något ljusare nyans än betonggolvet arrangerades skickligt en ensemble med två bord och en gammal planter, som fungerar som ett intressant mittpunkt i lägenheten. Det lilla sidobordet av trädstam och soffbordet med vackra graveringar tar upp den rustika stilen och passar perfekt in i resten av interiören.

Betonggolv och väggar tillför industriell charm

betonggolv och väggar vardagsrum hörnsoffa matbord matta hylla vägg

Det massiva träbordet med en grov yta och de sex pallarna av mörkt trä ger en touch av industriell chic. Ett rustikt kök utgör bakgrunden för matplatsen. Köksön är ett annat bord av vittrat trä, i slutet av vilket en metallstol med en sliten yta och mycket karaktär har placerats. Ett industriellt utblåsrör var utrustat med LED-lampor på undersidan för att belysa köksenheten. En rustik vedspis betonar dessutom anläggningens industriella karaktär.

planter soffbord graveringar matta hörn soffa betonggolv och väggar

I sovrummet utgör det välvda betongtaket en stor kontrast till det ljusa trägolvet. Inredningskonceptet fortsatte också här, men utvidgades till att omfatta ytterligare ett naturligt inslag. Rottingkorgar och hängande lampor skapar värme och komfort i sovrummet. I badrummet har den valda färgen och materialkonceptet också förblivit troget.

ljuskrona loft matplats kökspall vedspis

inredning färgpalett grå rustikt betonggolv och väggar

inredning rustika taklampor kök betonggolv och väggar

Loft lägenhet matbord yta grov krukväxt planter metall

loft rustikt betonggolv och väggar metallträ slitna ytor

rustik levande stil porträtt ved vedspis betonggolv och väggar

stål trappor loft rustikt pentry sovrum betonggolv och väggar

sovrum hall golv betong tak välvda spegel rotting korgar golvlampa

sovrum rotting korgar trä stol rustik betong tak loft lägenhet

välvda betonggolv och väggar trappräcke badrumsmöbler

rustika inre balar av halm garderob handfat spegel trä betong

* Du kan hitta fler projekt av Serhii Seinov här