Cederbeklädnad i harmoni med den steniga omgivningen – en hydda vid stranden

Hut Norge cederbeklädnad i harmoni med stenar

I dagens snabba värld längtar många av oss en stund till vila och avkoppling. Vissa väljer en semester på ett 5-stjärnigt hotell med ett spa- och hälsocenter, medan andra föredrar avskilt boende i naturen. Om du tillhör den senare typen, kommer Østfoldstugan av Lund + Slaatto Architects att inspirera dig. Det ligger på Oslofjorden i södra Norge och passar perfekt in i naturlandskapet. Cederbeklädnaden är i harmoni med de omgivande stenarna och har samma färgpalett. Läs mer om stugans utformning och inredning nedan!

liten hydda stenig landskap trappa ingång

Den lilla stugan med dess annex ligger vid stranden och erbjuder underbar utsikt över fjordarna. Cederbeklädnaden är utformad på ett sådant sätt att några av lamellerna fungerar som solskydd för interiören. Taket är också klätt i cederträ och ser ut som en fortsättning på bakfasaden. Dessutom bildas ett litet tak på alla sidor av kojan. Husets form kommer från ett tidigare hus på samma ställe. För att garantera högsta möjliga rumshöjd konstruerades taket enligt en speciell konstruktionsmetod.

Hut moderes design cederträ fasad tak

En liten trätrappa med flytande steg leder till den bakre ingången. Du kommer in i vardagsrummet direkt från det lilla trädäcket. Stora vikbara glasdörrar tar bort gränserna mellan insidan och utsidan, så att den lilla terrassen fungerar som en förlängning av vardagsrummet. Virket som används för fasaden och trädäcket runt huset har en gyllene, ljusgrå nyans och är perfekt anpassad till kustlandskapet.

modern stuga vid vattnet vardagsrum fällbara glasdörr terrass

De omgivande klipporna inspirerade arkitekterna för flera nivåer i hyddans interiör. Rummets höjd gör det möjligt att skapa en andra våning, där det finns några ställen att sova. Vardagsrummet är mysigt och präglas av nordisk enkelhet. Soffan med två orange pallar sätter accenter i rummet. I kombination med sittdynor i blått ger de stoppade möblerna rummet en maritim stil.

Visa vardagsrumsstuga på sjön cederträ yttre persienner

Utsikten från vardagsrummet är fantastisk. Så långt ögat når kan lugnt vatten och små öar beundras. Den generösa inglasningen släpper in mycket dagsljus in i interiören och skapar en ljus och inbjudande inredning.

nordisk enkelhet inredningsstuga Norge

En öppen spis bredvid vardagsrummet ger snabb uppvärmning varje säsong. Om du vill koppla av vid elden kan du slå dig ner på en bekväm bänk bredvid. Detta har också lite lagringsutrymme där veden förvaras. Bakom eldstaden finns en annan nivå, som är inredd som ett litet läshörna med en bekväm fåtölj.

liten norsk hydda vid stranden inre träkök

Om du passerar vardagsrummet kommer du till köket. Det är minimalistiskt och helt möblerat med trä. Ett stort tittarfönster ger dagsljus och bjuder in solens strålar in i det inre.

Använd cederträ för fasadens moderna tak

Utanför kombineras cederbeklädnaden med svart stål, vilket skapar intressanta kontraster. Arkitekterna ritade en liten tillbyggnad till stugan, som rymmer ett annat, privat sovrum.

Cederbeklädnad, liggande trappor

modern hydda nordisk design fasad cederträ

Koja vid stranden, stenig omgivning, harmonisk fasadbeklädnad av cederträ

Cederbeklädnad harmoniserar med det steniga landskapet

* Du kan se fler projekt från Lund + Slaatto Arkitekter här Kolla på.