Corten stålbeklädnad och geometriska figurer kännetecknar denna unika bostad i Snowmass

corten stål beklädnad hus sluttning stål trä glas veranda uggla creek colorado skylab

Det är välkänt att steniga landskap inte är den optimala platsen för att bygga ett hus. Det betyder naturligtvis inte att det är omöjligt att slutföra denna uppgift. Arkitekter imponerar på oss idag med sina geniala lösningar för att förverkliga komplexa och genomarbetade byggprojekt. Ett bevis på detta är det unika huset som heter “Owl Creek” i Snowmass, Colorado. Detta projekt designades och genomfördes 2015 av arkitektfirman Skylab. Tack vare sin Corten -stålbeklädnad passar huset helt in i det naturliga landskapet på ett mycket speciellt sätt.

Cortenstål klädde fasaden på en modern bostad mitt i naturen

berg colorado privat bostad skylab uggla bäck corten stål beklädnad fasad

Den privata bostaden ligger på en kulle och erbjuder en underbar panoramautsikt över bergen. Stora fönster och glasytor skapar ett ljust och öppet utrymme och släpper in naturligt ljus. Fasaden av Cortenstål fungerar som en sekretessskärm och ger invånarna nödvändig integritet.

fasaden i cortenstålsfasad trä stenglas geometriska figurer

Tvåfamiljshuset med den förtrollande Corten-stålbeklädnaden är förankrat direkt i markformerna på grund av dess läge och sluttningarna. Villan smälter sömlöst in i det omgivande landskapet tack vare valet av jordfärgade material som cortenstål, trä och sten. Den unika reträtten har en triangulär stålram och ett sluttande tak som drar bort regnvatten och snö.

Residenset “Owl Creek” passar sömlöst in i landskapet

corten stålbeklädnad fasad tvåfamiljshus colorado owl creek skylab

De geometriska figurerna ger inte bara konstruktionen en dynamisk ton, utan också ett unikt utseende och ett modernt utseende. Huset designades och byggdes för två familjer så att de privata rummen är uppdelade i två flygeln. Flera privata rum säkerställer tillräcklig integritet, medan olika gemensamma utrymmen, som liknar en hydda, bildar ett öppet utrymme. Interiören i Owl Creek House är lika spektakulär som fasaden i Cortenstål.

vardagsrum öppen spis träbeklädnad fönster framsäten corten stål beklädnad uggla bäck

Bostadens rymliga interiör är översvämmad med ljus och har en inbjudande och modern inredning. Det naturliga ljuset minimerar den visuella separationen av inomhus- och utomhusområden. Fiskbensparketten ger en perfekt scen för soffborden i glas och de mysiga bänkarna.

skylab uggla creek colorado corten stål fasad interiör träbeklädnad bekväma sittplatser

Takpanelen i trä och balkarna, som bildar ett fantastiskt triangulärt mönster, kompletterar den harmoniska helhetsbilden i interiören. Tack vare panoramafönstren erbjuder vardagsrummet en fantastisk utsikt över bergen. Detta säkerställer en optimal anslutning till naturen. Eldstaden i vardagsrummet skapar en varm, mysig och romantisk atmosfär.

Owl Creek matplats Marble Island Trästolar Träpaneler Visa landskap

Köket är minimalistiskt och har en lång central marmorö med trästolar. Matsalen erbjuder också en fascinerande utsikt över det naturliga landskapet.

Geometriska figurer ger modern arkitektur en dynamisk touch

corten stål beklädnad fasad geometriska figurer glas skylab uggla bäck

Owl Creek House har också en veranda med bekväma sittplatser utomhus. En liten triangulär pool erbjuder avkoppling mitt i naturen.

modern fasad corten stål sten glas närhet till naturen skylab uggla bäck

Liten, triangulär pool med utsikt över bergen

corten stålbeklädnad pool glasräcke landskap uggla creek skylab

uggla bäck corten stålbeklädnad veranda pool triangulär utsikt landskap

owl creek skylab bostadstrappa glasräcke trägolv takdesign

owl creek skylab colorado träbeklädnad fasad corten stålbeklädnad

* Du kan hitta fler projekt från Skylab Architecture här