Heminredning som blandar rustikt och industriellt

Lägenhet design-industriell-rustik-kök-kök-ö-ljusgrå

Casa Tomas är ett projekt av LABB, ligger i Barcelona, ​​Spanien och slutfördes 2013. Den cirka 80 kvadratmeter stora lägenheten har en Heminredning, som kombinerar rustika och industriella element på ett unikt sätt.

Heminredning baserad på principen om dimorfism

Inredning i kök och vardagsrum i industriell stil

Lägenheten var indelad i två områden – sociala och privata. Ett rum i mitten förbinder de två, men är mer än bara en passage, det kan också fungera som ett vardagsrum. Även om båda de andra områdena är nästan lika när det gäller storlek och form, är de helt olika i sin design. Det sociala området är ett öppet utrymme som är öppet för gatan, medan det privata området är rumsligt åtskilt och orienterat mot innergården. Det huvudsakliga vardagsrummet sträcker sig ut på en balkong, medan det andra området skiljs från utsidan med en inglasad veranda och klätterväxter skyddas från oönskad utsikt. Balkongen låter mer dagsljus flöda in i vardagsrummet, matsalen och köket, medan verandan är väl skuggad av växterna.

Heminredning från LAB

Lägenhet design industri-metall-balk-tak-kök-ö

Dimorfism är den biologiska termen för fenomenet där två olika anatomiska aspekter förekommer hos samma art. Denna princip gjordes för detta Heminredning Begagnade. I det sociala vardagsrummet är det den fristående köksön. I sovrummet ser badrummet ut som en möbel när det stiger upp från golvet och inte når balkarna i det välvda taket. De två sovrummen har tillgång till detta badrum. Hallen, toaletten och förrådet för hushållsapparater läggs med dekorativa golvplattor och tjänar samtidigt som vardagsrummet, matsalen och köket. Denna rumsliga uppdelning leker med motsatser, symmetri och balans.

intressant takdesign

Lägenhet design industri-kök-ö-tak-metall-balk-tegelstenar

hallen designad med dekorativa golvplattor

Lägenhet design-korridor-dekorativa-kakel-golv

 det lilla sovrummet

Lägenhet design-sovrum-litet-fönster

Tillgång till den inglasade verandan

Lägenhet design-sovrum-badrum-tillgång-veranda

inglasad-veranda-creeper-integritetsskydd

Lägenhet design-rustik-vit-tegel-vägg-moderna-möbler

Heminredning-badrum-volym-skjutdörr-tegeltak

Heminredning-badrum-glas-tak-skjutdörr

Heminredning-badrum-glas-tak-gröna-kakel

Heminredning-barcelona-LAB-planlösning-sociala-privata områden

Heminredning-barcelona-LAB-planritning

Heminredning-barcelona-LAB-planlösning

Bilder från José Hevia