Modernt hus i Aten – dubbla rumshöjden för en känsla av välbefinnande

Modernt bostadshus Athens Koukourakis Associates

A modernt bostadshus täcker en yta på 350 m² i Kifissia, ett av de bästa stadsdelarna i Aten, Grekland. Huset var från N. Koukourakis & Associates byggd och är en oas av lugn för en familj på fyra. Designkonceptet fokuserar på skapandet av öppen planering och ett trevligt bostadsutrymme.

Modernt bostadshus i Kifisia, Grekland

Modernt bostadshus Aten betongvägg

Det karakteristiska elementet i planlösningen är minimering av korridorerna och förstärkningen av den flödande rörelsen genom de enskilda vardagsrummen. Som ett resultat finns det på bottenvåningen de viktigaste rummen (foajén, vardagsrummet, matsalen, köket), som naturligt och visuellt kommunicerar med det omgivande rummet. Dessa områden utnyttjar alla naturligt ljus i största möjliga utsträckning, samtidigt som de kompletterar utomhus / öppna utrymmen eftersom de är direkt anslutna till dem. Takhöjden i dubbelrummet i vardagsrummet förbinder bostadens “offentliga” och “privata” områden med glasräcken som maximerar utsikten.

Modernt hus med pool

hus athens innergård pool liggande

Materialen som används för konstruktionen av ytterbeklädnaden används också i det inre utrymmet. Den grå beläggningen och träet i en monokromatisk dialog definierar hela byggnadens struktur. Det är en modernt bostadshus med specifikationerna för ett smart hem, där all verksamhet inklusive belysning, fönsterluckors rörelse, larmsystem, videoövervakning, ljudsystem med flera rum och luftkonditionering styrs av ett centraliserat system.

Moderna möbler och dubbla rumshöjden

Modernt hem athens dubbelrum höjd glasräcke

Möblerna följer rummenes enkla designkoncept. De rena linjerna och de ljusa färgerna betonas av det naturliga dagsljuset. De stora glasytorna möjliggör en ständig dialog mellan inomhus och utomhus.

dekorativa träpaneler

Modernt bostadshus athens träpaneler dekoration

lila fåtölj med träbord

träpaneler väggdekoration lila fåtölj träbord

modulär grön soffa

modernt vardagsrum grön modulär soffa trä sidobord

Utsikt över trädgården

Modernt hem athens vardagsrum glas skjutbar spis spis

Rumdelare av trä

kök matplats rumsdelare trägolv

Matplats

modern matsal trä rumsdelare stående hylla

Modernt rymligt badrum

rymligt badrum glas dusch trä

duschkabin i glas

duschkabin i glasväggar

Exteriör

Modernt bostadshus Aten gård i tre våningar

Ritningar

Modernt bostadshus athens kifisia ritningar Koukourakis Associates Grekland plan

Foton av Vaggelis Paterakis