Tak av cortenstål med ett unikt mönster i en bostad i Indien

corten stål takläggning bostad indien korsform 1

I dagens artikel skulle vi presentera dig för The Portal House, som designades av Reasoning Instincts Architecture Studio 2017. Bostaden med en attraktiv korsliknande form har en total yta på 665 m² och ligger i Umargam, Indien. Portalhuset är utformat med grundtanken att ansluta de privata och öppna områdena på ett sådant sätt att integritet och umgänge garanteras samtidigt. Den storskaliga bostaden fascinerar med sitt tak i Corten-stål med intressanta filigranmönster, vilket skickligt sätter utvalda konstruktionselement i rampljuset.

gångväg grönytan trädgården 2

Husets centrum är byggnadens hjärta. Fyra balkar är anslutna till den, som är i linje med sovrummen eller de så kallade “cabanas”. De ljusa övergångsrummen är utformade på ett sådant sätt att gränsen mellan inomhus- och utomhusområden slås samman. Hela bekymmer inkluderar vardagsrum och matplats, kök och Cabana Studios. Dessutom är huset utrustat med ett stort grönområde och en innergård och har ett sportrum, pool, utomhusjacuzzi och grillpaviljong.

takmönster i cortenstål 3

Entréområdet till bostaden med sin sex meter breda gånggata tillåter begränsad tillgång för fordon. Denna ramp och den långsammare uppfarten skapar en slags övergångszon mellan urbana, dynamiska liv och lugn och avskildhet i portalen. Strategiskt inriktade betongväggar i bostaden liksom trädens placering bestämmer och styr väg- och körvägarna.

tak av cortenstål utomhusytor 4

Huset och hyttarna fungerar som huvudkomponenter och ger fantastiska designaccenter. Var och en av dessa konstruktionselement är försedda med ett imponerande tak i Cortenstål, så att det uppdelade området konstnärligt iscensätts som en enhet. Taket i Corten-stål omger huset och hyttarna och markerar på så sätt komponenternas position i den tvärformade övergripande planen. De höga trädtopparna, som skapar en unik, lekfull ljusfiltrering, var inspirationen för den moderna designen av de enskilda Corten -stålplåtarna. Detta skapar en stor kontrast mellan de hårda och svala metallytorna och de magnifika och organiska kronorna på träden.

trappstål stålträ i cortenstål 5

I ett försök att omvandla vardagsrummet till ett sammanhängande rum har ingen extra ingång inrättats. Den 16 meter långa nordfasaden av glas möjliggör ett flödande och obegränsat samspel mellan inomhus- och utomhusområden. Glasfronten och det öppna konceptet säkerställer transparens och ljusa rum. 

mönster Lichtspiel takterrass i cortenstål 6

“Cabanas” är utformade som studiosovrum med en öppen planlösning som erbjuder plats för att bo och sova. Den okonventionella takhöjden i rummet möjliggör ett permanent samspel med trädtopparna. Bostaden kännetecknas av rummens rymlighet och det medvetna valet av högkvalitativa material som möjliggör en öppen och fri livsstil.

glasfasad plantering grönområde bostad 7

utomhusutrymme trädäck träd 8

pool jacuzzi solstolar trädäck 9

pool relax zon solstolar plantering 10

vatten träd betong trä bostad 11

perforeringsanläggning i cortenstål 12

vardagsrum soffbord fönster fram 13

handfat badkar spegel 14

kök barpall betonggolv pentry 15

korridorglas på framsidan vatten 16

gångvägar cortenstålspassage glas fram 18

glas framför kök matplats trädgård 19

bostad grönområde belysning pool 20

cabana studio sovrum material corten stål 24

bygga bostadsplan division 22

plan corten stål takbyggnad 23

legendariska planlösningar från 21

* Fler projekt från Reasoning Instincts Architecture Studio kan hittas här