Nagalandin kulttuuri ja festivaalit

Nagaland -festivaaleilla on vilkas ja rikas kulttuuriperintö. Se on lukuisten festivaalien maa. Nagalandin osavaltiossa asuu 16 pääheimoa. Näitä ovat Kukit, Angamis, Changs, Konyaks, Aos, Kacharis, Sumis, Chakhesangs, Lothas, Pochurys ja muut. Jokaisella heimolla on oma ainutlaatuinen ja tähtien ja alkuperäiskansojen kulttuuri, tavat, perinteet ja festivaalit. Tässä artikkelissa luetellaan joitakin Nagalandin kulttuuri- ja festivaaleista, joita juhlitaan ympäri vuoden.

Nagalandin kuuluisa kulttuuri ja festivaalit kuvilla:

Meidän on tarkasteltava muinaisia ​​Nagalandin juhlia.

Horn Bill Festival:

nagalandin festivaaleilla

Horn Bill Festival of Nagaland on matkailukohde, joka houkuttelee ihmisiä ympäri maata ja ulkomailta. Se edustaa tämän Koillis -Intian valtion monikulttuurisia värejä. Tämä festivaali alkaa joka vuosi joulukuun ensimmäisellä viikolla. Sitten se jatkuu viikon. Festivaalin nimi on sarvipäinen lintu. Tämä nimi on symbolinen, koska linnulla on vahva vaikutus osavaltiossa asuvien heimoyhteisöjen alkuperäiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tänä päivänä Nagalandin eri heimojen joukot osallistuvat perinteisiin tansseihin. He laulavat kansanlauluja, soittavat soittimia ja harjoittavat erilaisia ​​urheilulajeja.

Erilaisia ​​perinteisiä taidemuotoja on esillä osana tätä festivaalia. Tämä sisältää puukaiverruksia, maalauksia, veistoksia ja perinteisten Naga -taiteilijoiden bambuteoksia. Festivaali jatkuu iltaan asti, jolloin järjestetään useita musiikkikonsertteja. Tämä festivaali auttaa yhdistämään Nagalandin heimojen erilaiset kulttuurit.

Matkailuosaston alainen Nagalandin hallitus päätti järjestää yhteisen festivaalin vuonna 2000 kulttuurin yhtenäisyyden edistämiseksi ja auttaa turisteja näkemään kaikki Naga -festivaalit kerralla, eli samaan aikaan samassa paikassa. Horn Bill Festivalia vietetään perinteisesti Nagalandin pääkaupungissa Kohimassa. Festivaalin tavoitteena on säilyttää, elvyttää ja ylläpitää Nagan kulttuurin ja perinnön luontotyyppiä ja rikkautta.

Moatsu -festivaali:

MooSu -festivaalia juhlii Ao -heimo Nagalandissa. Sitä vietetään joka vuosi toukokuun ensimmäisellä viikolla. Tällä festivaalilla suoritetaan useita perinteisiä rituaaleja. Tämän heimon miehet kylvävät siemeniä riisipelloille. Siementen kylvämisen jälkeen Ao -heimo tarkkailee Moatsu Mongia. Tämän Moatsu -festivaalin päätavoitteena on etsiä Kaikkivaltiaan Jumalan siunauksia uuden sadon, avioliiton tai rakennusten rakennuskorjauksen tai muun tämän tyyppisen toiminnan jälkeen. Tämän pyhän tilaisuuden kunniaksi valmistetaan riisiolutta ja juhlia keitetään teurastamalla parhaat siat ja lehmät tällä kertaa.

Naisväki ja miehet osallistuvat juomiseen, syömiseen, tanssimiseen ja kansan- ja soturilaulujen laulamiseen. Tämä festivaali kunnioittaa heidän laulamiensa muinaisten kansan sankareiden rohkeutta, rohkeutta ja rohkeutta. Ihmiset juhlivat Moatsu -festivaalia laulaen kansanlauluja, soittamalla soittimia ja houkuttelevia tansseja. Festivaalia vietetään vuosittain kolmen päivän ajan. Tämä kestää 1. toukokuuta – 3. toukokuuta. Sangpangtu nähdään festivaalin aikana. Se on symbolinen juhla. Kun tarkkaillaan Sangpangtua, eri heimojen miehet ja naiset istuvat sytytetyn kokon ympärillä. Ao -heimomiehet ja -naiset koristavat perinteisessä pukeutumisessaan. Heimon naisväki huolehtii vieraanvaraisuudesta. He palvelevat lihaa ja viiniä.

Siten nämä festivaalit paljastavat Nagalandin osavaltion kulttuurin todellisen elinvoiman. He pyrkivät yhdistämään eri heimot ja edistämään harmoniaa ja hyvää tahtoa kaikkien keskuudessa.