Crossfit -träning – Träna förnuftigt och förbättra din allmänna kondition

män och kvinnor på crossfit -träning med hantlar

Crossfit -träning kan hjälpa dig att komma i form, och det är inte så farligt som många tror. Denna typ av träning är kanske inte det bästa sättet att få muskelmassa, styrka och förlora fett, varför inte många av oss engagerar oss alls. Så om ditt huvudmål är att bygga muskler, bli mager eller öka din kardiovaskulära uthållighet skulle det vara bättre att hålla fast vid traditionell styrka eller konditionsträning. Men för att veta om Crossfit -träning är det bästa sättet att förbättra din övergripande kondition kan du hitta lite användbar information om detta i det här inlägget.

Ändra livsstil genom crossfit -träning

hantelvikter på golvet i gymmet

Crossfit -träning kan inte bara förvandla din kropp, den kan också förändra ditt perspektiv på livet. Hur du ser världen kan också vara den livsförändrande kraft du behöver för att göra det. Med rätt träningsprogram skulle det inte vara så svårt att hålla sig i form på lång sikt. Sådan träning har varit extremt framgångsrik under det senaste decenniet, och det finns över 13 000 Crossfit -gym runt om i världen. Crossfitters är några av de mest passionerade idrottare du någonsin kommer att träffa.

förbered dig för styrketräning med prat

Men är det allt de sanna troende säger att de är? Är det verkligen det bästa sättet att komma i form? Blir det bara att träna till något transcendent, eller är crossfit -träning bara en modefluga? Erbjuder den egentligen inget mer än en ökad risk för skada och överträning, som de flesta kritiker hävdar? Tja, den långa historien i ett nötskal: Beroende på tränaren kan Crossfit hjälpa dig att förbättra din livsstil avsevärt.

Vad är ett crossfitpass?

CrossFit är ett högintensivt träningsprogram som fokuserar på att utföra en mängd olika styrka och aeroba övningar, allt från armhävningar till sprints till rengöring och ryck. Övningarna är vanligtvis grupperade i “Dagens träningspass” eller “WODs”, som vanligtvis varar i 5 till 15 minuter. Prestanda registreras och klassas för att uppmuntra till vänlig tävling och mäta framsteg. I de flesta WODs utför du en övning i taget utan att stanna för ett visst antal “varv” så snabbt som möjligt. I andra fall, gör så många varv som möjligt medan du tävlar mot klockan.

crossfit gymutrustning för gymnastikvikter ringar roddmaskiner hall

Som du kan se är sådana fitnessrum med knäböj, hantlar, medicinbollar, kettlebells, gymutrustning, olympisk tyngdlyftning, rep, roddmaskiner och andra träningsformer. Detta är en av de viktigaste fördelarna med CrossFit -träning: de flesta gym har allt du behöver för en anständig styrketräning. Vad du gör med allt detta är naturligtvis kritiskt viktigt, men det första steget är att ha rätt hårdvara. De flesta CrossFit -gym utmärker sig i detta avseende. CrossFits meteoriska uppgång kan dock spåras tillbaka till mycket mer än träningspass och välsorterade gym. Det är kulturen som gjorde den så populär.

Fördelar med Crossfit -träning

kvinna som tränar med ringar i gymmet med utrustning och sportkläder

Låt oss först titta på de positiva aspekterna av denna sport. Din CrossFit -tränare kan berätta exakt vad du ska göra varje dag. De flesta människor har ingen övergripande träningsplan och dyker upp på gymmet några dagar i veckan. Där tränar de det som är mest frestande eller minst smärtsamt just nu. Det är vanligtvis en serie slumpmässiga övningar och repetitioner som de gör tills de tar slut. Detta kan kallas träning och är bättre än ingenting. Men det är verkligen inte en utbildning som kräver en logisk struktur och ordnade framsteg och leder till önskat resultat.

crossfitträning utomhus med grupp- och motivationslag

Men när du dyker upp för ett Crossfit -pass kommer instruktören att berätta exakt vad du ska göra, hur du gör övningarna och när du ska sluta. Om instruktören också vet något om programmet betyder det att varje större muskelgrupp i din kropp kommer att få ett rättvist straff. Crossfit -instruktörer kan också skräddarsy träningen efter dina färdigheter och behov. Till exempel, om din styrka ligger i överkroppen kan du byta hantel mot en bänkpress. Om du till exempel gillar att springa kan du göra en kombination eller annan typ av konditionsträning som rodd. De flesta CrossFit -gym spårar också hur ditt träningspass går. Detta är viktigt för att undvika platåer i styrka och viktökning.

Crossfitträning handlar om hantlar

träning med hantel i båda händerna

Ditt främsta mål som en naturlig tyngdlyftare bör vara att öka din totala kroppsstyrka. Det är bäst att fokusera på skivstångsövningar som involverar flera leder och muskelgrupper, till exempel knäböj eller bänkpressar. Men många människor prioriterar inte eller gör dessa övningar, och det är en av huvudorsakerna till att många av dem har fastnat i en återvändsgränd. En av de första sakerna du lär dig när du går med i ett Crossfit -träningspass är just dessa träningsmetoder. CrossFit driver dig också att arbeta hårdare än du kan på egen hand. De flesta människor hatar att känna sig obekväma, och ju mer obekväma de är, desto mer vill de stoppa omedelbart vad som orsakar dem obehag.

motivation genom höga kommandon i gymmet på roddmaskinen

Denna mentalitet är inte lämplig för crossfit -träning. Även om det kan tas till farliga ytterligheter, är att avbryta Crossfit en av anledningarna till att det fungerar. Så när du gör ett Crossfit -träningspass, förvänta dig att träna hårdare, hårdare, snabbare eller längre. Inte alla behöver eller vill ha den här typen av tävlingsmiljöer, men det kan hjälpa dem som är hårt motiverade att hålla sig på rätt väg.

crossfit -tränare visar gruppövningarna med benen i gymmet

Dessutom kommer du att vara omgiven av många människor som verkligen älskar den här typen av träning när du går med i ett Crossfit -träningspass. Du kommer inte bara att spendera mycket mer tid på att röra dig än den genomsnittliga personen, utan du kommer också att äta bättre. Detta låter dig också ge upp mindre ohälsosamma vanor som att röka eller dricka.

Nackdelar med Crossfit -träning

axelsmärta ökar risken för skada och överträning genom crossfit

Jämfört med det överväldigande antalet meningslösa träningsprogram kan de vara mycket värre än CrossFit. Om du vill vara någorlunda stark och bra på olympiska banor med anständig uthållighet och flexibilitet och en klassmiljö är viktig för dig, så kan detta vara perfekt för dig. Om du vill förlora fett, bygga muskler och bli frisk så snabbt och effektivt som möjligt är detta inte den bästa vägen. På grund av detta är Crossfit inte det mest effektiva sättet att komma i form. Tanken är att du kan uppnå bästa övergripande kondition genom att utföra en mängd olika övningar. Det är också det bästa alternativet för att ha en estetisk kropp.

träning med skivstång och båda händerna

Tja, Oxford English Dictionary definierar fitness som “villkoret att vara fysiskt frisk och frisk”. Och passform definieras som “vid god hälsa på grund av regelbunden fysisk aktivitet”. Med dessa definitioner kan vi mäta vår kondition på ett antal sätt. Men i CrossFit -termer har fitness också en annan definition – ökad arbetskapacitet inom ett brett intervall av tid och modalitet. I grund och botten är du lika passform som du kan göra med CrossFit. Smart och praktisk.

Crossfit träningseffektivitet

crossfit träning fördelar nackdelar komma i form förbättra allmän kondition bygga muskler

Det påstås ofta att CrossFit -träning är det bästa sättet att få muskler, styrka och uthållighet samtidigt. Vid första anblicken verkar denna teori trolig på grund av utbildningens art – det är i huvudsak högintensiv intervallträning, men det blir snabbt märkbart om du konsulterar den vetenskapliga litteraturen. Om du försöker göra allt på en gång får du dåliga resultat över hela linjen.

Hantelbänk lyftvikter i gymmet övningar för axeln

Detta har visats i ett antal studier. Till exempel 2009 arbetade forskare vid RMIT University med välutbildade idrottare för att “kombinera motståndsträning och konditionsträning i samma session kan störa gener för anabolism.” Enligt lekmän verkar det som att kombinera uthållighet och styrketräning verkar vara “blandade signaler.” “För att skicka till musklerna. Det påverkar också deras anpassningsförmåga och är suboptimal för att maximera muskel- och styrkvinster och aerob kondition.

Crossfit -träning och fettförlust

kvinna som tränar med skivstångslyftning i gymmet

Många tror att sådana träningspass är det bästa alternativet på grund av de stora utmaningarna med att bränna mycket kalorier och förlora fett. Crossfit -träning är mycket intensiv, men också kort. På grund av detta kan kvinnor förbränna 60 till 120 kalorier per session och män 110 till 170 kalorier per session.

mannen tränar för uthållighet med skjutande däck utomhus

Även om detta kan vara imponerande med tanke på träningens längd, kan du bränna samma mängd kalorier med en 30-minuters promenad. Det är också ganska försumbart i det större sammanhanget med viktminskning, eftersom ett halvt kilo fett innehåller cirka 3500 kalorier. Du kan bränna lite mer energi varje dag genom fysisk aktivitet om du vill förlora fett effektivt.

Slutsats

kvinna som tränar för ben med enheten i gymmet

Ska du träna crossfit? Tja, det beror på dina mål. Om du vill bli piggare och ha kul med en grupp likasinnade såväl som en bra tränare och vet hur du undviker överträning och skador är Crossfit inte ett dåligt val. Men om muskeluppbyggnad, fettförlust eller din aeroba kondition är dina främsta mål, är Crossfit inte något för dig. Du kommer att bli bättre servad med ett mer traditionellt förhållningssätt till styrka och / eller kardiovaskulär träning.

tyngdlyftning crossfit spel tävling camille leblanc kraft

Sammantaget har dock denna sport motiverat miljontals människor att börja träna. Crossfit introducerade dem till hård skivstångsträning och hjälpte dem att tappa fett, få muskler och bli friskare. Å andra sidan har det betydande nackdelar och är inte det säkraste eller mest effektiva sättet att göra dessa saker. Så om du letar efter något som är mer en sport än ett strömlinjeformat träningsprogram, och du gillar tävlingen och vill se hur hårt du kan använda kuvertet i ditt träningspass, kommer du sannolikt att njuta av Crossfit.