11 parasta reipasta kävelyä – hyvän terveyden edistäminen

Nykyajan ihmisen elämä on täynnä stressiä, huolta ja ahdistusta. Koska meillä on liian vähän aikaa ajatella itseämme, monet meistä joutuvat varhaisen lihavuuden, sydänongelmien ja jopa äkillisten kuolemien uhreiksi. Vaikka kuntosalilla harjoittelu voi olla hyvä ratkaisu, se ei sovi kaikkien taskuun. Ratkaisu – reipasta kävelyä! Nopea kävely on yksi parhaista harjoitusmuodoista, joka voidaan tehdä melkein missä ja milloin tahansa. Nopean kävelyn harjoittaminen säännöllisesti voi auttaa sinua voittamaan stressin ja edistämään terveellistä hyvinvointia. Ymmärrämme tarkemmin reippaan kävelyn terveyshyötyjä!

Parhaat reippaat kävelyedut hyvän terveyden edistämiseksi

Mitä on reipas kävely?

Ymmärtääksemme reippaan kävelyn merkityksen, katkaise se. Sana “reipas” tarkoittaa nopeaa tai nopeaa. Nopea kävely on termi, jota käytetään normaalia nopeampaan kävelyyn. Nopeaan kävelyyn liittyvien vaiheiden määrä voi vaihdella kunkin henkilön iän ja kuntotekijöiden mukaan. Kuitenkin kohtuullinen määrä 100 askelta minuutissa pidetään reipasta kävelyä.

Onko reipas kävely hyväksi terveydelle?

Vaikka säännölliset kävelykierroksesi tekevät varmasti paljon hyvää sinulle, reipas kävely voi polttaa enemmän kaloreita ja tietysti pudottaa lisää kiloja helposti. Kävelemällä normaalia nopeammin, keho alkaa käyttää varastoitua rasvaa suorituskyvyn parantamiseksi. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että 30 minuutin reipas kävely päivittäin säännöllisesti voi pitää poissa masennuksesta, uneliaisuudesta ja ahdistuksesta ja saada henkilön tuntemaan olonsa aktiiviseksi.

Kuinka tehdä reipasta kävelyä kotona?

Jos etsit helppoa tapaa laihtua ja saada terveys uudelleen, kokeile reipasta kävelyä kotona. Se ei vaadi aikaisempaa koulutusta, kalliita laitteita tai kouluttajaa. Tarvitset vain tilaa kävellä ja olet järjestetty!

  • Lämmitellä: Ennen kuin yrität kävellä nopeasti, muista, että kehosi on oltava fyysisesti ja henkisesti valmis siihen. Joten yritä tehdä joitain lämmittelyharjoituksia, kuten venytyksiä kehon löysentämiseksi.
  • Oikea asento: Oikean asennon säilyttäminen on varsin tärkeää reippaalle kävelylle. Sinun on seisottava suorana vatsasi ja taaksepäin selkärangan kanssa. Silmien tulee katsoa eteenpäin ja leuan tulee olla yhdensuuntainen maan kanssa.
  • Alkuperäinen vauhti: Pidä aluksi säännöllistä vauhtia, kunnes kehosi rauhoittuu. Aloittaminen suuremmalla nopeudella ensimmäisten minuuttien aikana voi väsyttää ja tehdä sydämenlyönnistäsi kovemman.
  • Lisää vauhtia: Kun olet mukava, käytä käsivartta antaaksesi kehollesi oikean painon reippaaseen kävelyyn. Jatka yrittämistä, kunnes pidät 80–100 askelta minuutissa keskimääräisellä reippaalla kävelynopeudella 2–3 mph kehon tekijöistä riippuen.
  • Viilentyä: Älä lopeta äkillisesti. Sen sijaan, että hidastat vauhtiasi muutaman minuutin ajan, kunnes pysähdyt kokonaan.

Nopean kävelyn terveysvaikutukset:

Tiedätkö nopean kävelyn edut? Suurin osa ihmisistä suosii reipasta kävelyä, koska sen suorittaminen on erittäin helppoa ja myös luonnollista. Vain 20-25 minuuttia reipasta kävelyä tarjoaa paljon etuja terveydellemme. On myös odotettavissa, että normaalipainoinen mies voi pudottaa 95-100 kaloria; tilassa hän liikkuu 30 minuuttia nopeudella 2 mph. Sinun on muistettava, että täydellinen reipas kävelynopeus terveelle ja aktiiviselle yksilölle on 2-3 mph.

Tärkeimmät kävelyn edut:

Täällä listasimme 11 parasta reipasta kävelyetua yksityiskohtaisesti. Katsotaanpa niitä.

1. tekee sydämen terveeksi:

Nopea kävely kovettaa sydäntä, nostaa sydämenlyönnin ehdotetuille tasoille, vähentää sydänsairauksien vaaraa, ja se on myös kunnollinen lihaksille ja keuhkoille. Nopeasta kävelystä on myös hyötyä verenkierron kannalta ja pudota huonoja rasvoja kehosta. Joissakin tutkimuksissa se on osoittanut, että reippaat kävelylenkit vähentävät sydänkohtauksen ja sydänsairauksien esiintymistä.

2. laihtua:

Helppo kalorien polttaminen on yksi aamun reippaasta kävelystä. Toisaalta erittäin vahvat ja pidemmät harjoitusmenetelmät voivat itse asiassa motivoida lukuisten miesten nälän lisääntymistä. Nopea kävely osoitti luotettavan laihtumisen yhtä hyödyllisistä asioista. Nopealla kävelyllä laihduttaminen voi helposti polttaa 100 kcal energiaa ja auttaa sinua saavuttamaan hoikan fysiikan.

3. Terve keho:

Nopea kävely on yksi rauhallisimmista tavoista pysyä kunnossa. Kohtuullinen annos fyysistä harjoittelua 30 minuutin ajan joka päivä riittää pitämään sinut terveenä. Nopea kävely on eräänlainen aerobinen kyky, joka voi parantaa mielialaa, parantaa fyysistä kuntoa ja palauttaa elämäsi huippuosaamisen. Terve hyvinvointi on yksi nopean kävelyn parhaista eduista joka päivä.

4. Vähentää stressiä ja masennusta:

Brisk Walking hyödyttää paitsi kehoasi myös mieltäsi. Se auttaa lohduttamaan stressiä ja hermostuneisuutta, lievittää masennusta ja raportoi luottavaisen aloituksen päivällesi. Nopea kävely parantaa myös itseluottamustasi, palauttaa mielialan tukien lisäksi pitää sinut aktiivisena, itsevarmana ja tyytyväisenä päivään. Tämä on yksi parhaista eduista reippaasta kävelystä illalla.

5. Verenpaineen lasku:

Lukuisat lukemat osoittavat, että reipas kävely alentaa miesten systolista ja diastolista verenpainetta. Tämä johtuu siitä, että reipas kävely lisää typpioksidia, joka sallii verisuontesi rentoutua. Pienet verenpainetasot voivat samalla tavalla puolustaa sydänkohtauksen, aivohalvauksen ja munuaisten vajaatoiminnan ristiriidassa.

6. Vähentää syövän uhkaa:

Nykyinen tutkimus on paljastanut, että reipas kävely vähentää paksusuolen syövän tulosta, koska se tarjoaa vähemmän aikaa syöpää aiheuttaville soluille, jotka liittyvät vatsaan. Nopea kävely myös aliarvioi kemoterapian riskin tehostetun veren liikkeen vuoksi.

7. Kehittää älykkyyttä:

Nopea kävely kiihdyttää verenkiertoa ja tarjoaa happea aivoille. Se johtaa parempaan mielen työskentelyyn ja parempaan muistikykyyn. Ennen kaikkea tunnistetaan myös riittävä määrä fyysistä liikettä, joka vähentää Alzheimerin taudin ja dementian riskiä vanhuksilla.

8. Vähentää diabeteksen ja verenpaineen mahdollisuuksia:

Järjestelmällinen reipas kävely kehittää diabetesta sairastavien potilaiden painoindeksiä tai painoindeksiä ja verenpaineen korkeuksia. Lihaskäytön seuraaminen vihjeitä glukoosin lisäkäyttöön lihassolujen avulla. Lisäksi se sisältää lisäinsuliinin käytön, joka palauttaa verensokerin korkeudet.

9. Lisää muistia:

Nopea kävely joka päivä 40 minuutin ajan on osoittanut parantavan aikuisten muistia. Tämä johtuu lisääntyneestä hippokampuksesta, joka on aivoihin liittyvä elin, joka liittyy muistiin. On suositeltavaa tehdä reipasta kävelyä vähintään 3-4 kertaa viikossa maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi.

10. Lisääntynyt elinajanodote:

Nopea kävely säännöllisesti estää useita sydänsairauksia, diabetesta ja monia muita tappavia vaivoja. Siten mahdollisuudet joutua äkillisten kuolemien saaliiksi vähenevät lähes 20-30 prosenttiin ihmisillä, jotka kävelevät reippaasti vähintään tunnin päivässä, kolme kertaa viikossa. Tämä pidentää suoraan ihmisen elinikää.

11. Vahvistaa lihaksia:

Nopea kävely on yksi monien lihaskuntoa vahvistavien kunto -ohjelmien tärkeimmistä komponenteista. Erityisesti mäkeä ylös kävellen reippaalla tavalla voit polttaa kaksinkertaisen määrän kaloreita ja kiristää jalkojen, selän ja vatsan lihaksia. Lihasryhmien ydinvoima ja kestävyys lisääntyvät suurelta osin, kun niitä tehdään säännöllisesti.

Jos reipas kävely vain 3-4 tuntia viikossa voi tehdä niin monia ihmeitä kehollesi, kuvittele kuinka hyödyllistä se voi olla, kun teet sen joka päivä. Vaikka reipas kävely voi kuulostaa väsyttävältä, se on itse asiassa yksi parhaista harjoituksista, joka saa sinut tuntemaan vähemmän väsymystä. Et tarvitse kuntosalin jäsentä tai erityistä koulutusohjelmaa saadaksesi väreileviä lihaksia alavartaloosi! Toivomme, että tämä artikkeli on innoittanut sinua aloittamaan reippaan kävelyn tänään ja hyödyntämään sen hämmästyttäviä etuja!