Hus med mycket glas för underbar ljusinsläpp – modernt halmtakhus

Hus med mycket glas - exteriör - naturlig poolbelysning

Ett enastående och riktigt imponerande projekt från holländska Maas Architecten kombinerar gammalt och nytt, inuti och utvändigt på ett sagolikt sätt. Det ser ut som ett modernt korsvirkeshus och består av två strukturer förbundna med en glaskorridor. Husets karaktäristiska form och halmtaket påminner om traditionell arkitektur, långt ifrån teknik. Detta hus med mycket glas förmedlar gränslös frihet och avslappnad stil. Det har också många höjdpunkter att erbjuda. Du får veta mer om detta snart.

Ett modernt korsvirkeshus: hus med mycket glas och halmtak

Hus med mycket glas-trädgård-naturligt pool-halmtak

Huset påminner verkligen om korsvirkesarkitekturen genom takets form och material, men också genom den karakteristiska konstruktionen, som tidigare var helt och hållet av trä och här är gjord av svart stål. Dessutom ligger huset faktiskt på ett lantligt område nära den nederländska staden Berlicum. Eftersom huset är omgivet av mycket glas på alla sidor kommer naturligt ljus in under dagen. De stora fönsterfronterna erbjuder också vacker utsikt från alla delar av huset till utsidan. En del av strukturen består av fast, ogenomskinligt material för att säkerställa integritet.

Modern och traditionell arkitektur i ett: hus med massor av glas och halmtak

Hus med mycket glas-utanför-exteriör-naturlig pool

Utanför finns en stor, välskött trädgård med gräsmatta och grusområde, en rymlig terrass och en naturlig pool. Med en titt genom fönstret i storformat kan de boende njuta av ängen och vattnet inifrån. Precis som med husets arkitektur, även i exteriören och interiören, smälter de använda materialen harmoniskt in i varandra. Den tydliga strukturen och uppdelningen skapar kontraster, men kompletteras av landskapet och andra naturmaterial samtidigt. En särskild höjdpunkt i hela byggprojektet är kombinationen av en glasfasad med ett halmtak. Kontrastpunkten ligger i taket i det gemensamma rummet, där de två materialen gränsar till varandra. Det är en utgående kombination av gammalt och nytt som till och med verkar futuristiskt.

Hus med massor av glasbelysning-i kvällen-pool-trädgård

De gemensamma rummen ligger i en byggnad av huset, som består av upp till 75% glas. De enskilda områdena är inte separerade från varandra vad gäller design. Storformatsfronterna och glasfasaden öppnar i princip interiören till utsidan och expanderar den både visuellt och faktiskt när det är fint väder. Från köket och vardagsrummet har de boende direkt tillgång till den asfalterade terrassen. Det kommer säkert att finnas gemytliga stunder med vänner och familj.

hus-med-massor-av-glas-landhausville-korsvirkeshus-modernt

I den andra byggnaden finns det mer integritet. Endast hälften är gjord av glas och ytterligare skiljeväggar finns inuti. Transparens och ljusintensitet saknas inte heller här. Förutom sett från utsidan är känslan för frihet och oändlighet, utan begränsningar, begriplig också inuti. När det gäller inredning och interiörer dominerar i allmänhet neutrala färger – särskilt vitt. Den svarta stålkonstruktionen i glaset sätter accenter. Element av trä, såsom takhöga väggpaneler, ger en mysig känsla. Interiörerna är rymliga och attraktivt utformade. Köket är öppet och leder till matplatsen. Taket är högt, väggarna mestadels av glas. En sekretessskärm finns också – innergardiner.

hus-med-massor-av-glas-korridor-fönster

Byggnaderna är förbundna med en glaskorridor. Detta är en öppen planlösning mellan två delar av huset och är inramad av glas på båda sidor. Detta arkitektoniska trick tillåter också en direkt utsikt över den omgivande trädgården.

hus-med-massor-av-glas-kök-modern-minimalistisk-ljus

hus-med-massor-av-glas-kök-vitt-tak-sluttande

* ett projekt av Maas Architecten