Rumsdörrar och väggdesign ton på ton: det enhetliga utseendet är helt enkelt elegant!

Rumsdörrar utan ram Väggfärg ton på ton duvgrått vardagsrum

Hemliga dörrar har varit ett bra sätt att dölja ingången till skattkammare, bibliotek, hemliga rum, etc. från oönskad syn tidigare. Denna idé om osynliga dörrar har tolkats om nuförtiden. Detta är dock mer en optisk illusion än ett mystiskt rum som inte går in. I den här artikeln kommer vi att berätta varför fler och fler inredningsarkitekter designar rumsdörrar och väggar ton i ton och ger tips om hur du skapar denna enhetliga look själv.

Inspirerande mönster och rumsdörrar med väggdesign

Rum dörrar hall vägg färg visuellt samman antracit

Varför väljer designers moderna rumsdörrar som visuellt går ihop med väggen? Vi kan lista ett par bra skäl till detta:

– Särskilt små rum kan dra nytta av ett enhetligt utseende. Till exempel finns det många dörrar i korridoren-till badrummet, till köket, till vardagsrummet, till sovrummet etc. Om innerdörrar och väggar målas ton-till-ton, skapas en känsla av lugn.

Korridordesign, rumsdörrar, grå väggfärg, enhetligt utseende

– Rummet ser snyggare och snyggare ut.

– Det lilla rummet verkar visuellt större.

– Denna effekt låter andra rumselement komma fram. Rumsdörrar och väggar smälter visuellt samman för att skapa en enhetlig bakgrund.

Rum dörrar vägg design folierande träpaneler litet vardagsrum

Less is more: Trenden mot minimalism har erövrat många områden i våra liv och fortsätter. Den moderna minimalismrörelsen bygger på en medveten reduktion av det som uppfattas som onödigt och önskan om ett enkelt liv. Minimalism i dina egna fyra väggar kan anta en mängd olika former – från möbeldesign till dörrsystem. Och det är inte konstigt att ton-i-ton-utseendet växer i popularitet. Eftersom denna effekt på något sätt har en lugnande effekt på alla sinnen. Det finns flera sätt på vilka du kan designa rumsdörren för att matcha väggen.

Måla rumsdörrar

Rumsdörrar målar för att matcha väggens färg

Om kontrasten mellan vägg och dörr verkar för hård, t.ex. B. ljusblått mot vitt eller grädde, denna effekt kommer å ena sidan att väcka uppmärksamhet, men å andra sidan kommer det visuellt att krympa ett litet rum ännu mer. Om du vill skapa ett elegant, enhetligt utseende, måla sedan dörren, karm och golvlist i samma färg som väggarna.

Rumsdörrfärg ramlös väggfärg utan ram

Använd en halvblank lackfärg om en enkel dörr ska skilja sig något från väggen. Med högglansfärg kan du å andra sidan ge en kassettdörr mer närvaro. Fingeravtryck på innerdörrar och dörrkarmar kan också torkas lättare.

Rumsdörrar målar väggfärgen mintgrön, ramljuslaminat

Om du vill ge en innerdörr eller en vägg ett nytt lager färg, bör du anpassa den valda nyansen till färgschemat i rummet. Pastellgul, mintgrön eller rosé har en lugnande effekt och passar bra för en shabby chic stil. Djupgröna eller röda toner har en klassisk dragningskraft, ljusa färger förmedlar livlighet och lycka.

Rum dörr vägg ton på ton grå sovrum

Kombinationen av vitt med svart, ljusgrått eller taupe skapar ett minimalistiskt utseende. Gråa toner i sovrummet skapar en lugnande atmosfär och erbjuder många designalternativ. Detta exempel visar hur en grå vägg får sängen att sticka ut.

Rumsdörrar målar väggfärgen, golvlister, dörrkarmar, mörkblå

Inredningsarkitekter anser vanligtvis att dörren är en del av interiören, inklusive golvlister, dörr- och fönsterkarmar. Som ett resultat använder inredningsarkitekter ofta golvlister och dörrkarmar för att markera väggfärgerna. I det här exemplet designades väggen, dörrkarmen, kassettdörren och gnidningsremsorna i en mörkgråblå. Det ljusa trägolvet bryter upp ensemblen och ser till att rummet inte verkar för mörkt.

Måla rummet dörr vägg måla lila vit

Om du vill måla dörren i samma färg som väggen, se till att baksidan matchar det angränsande rummet. Du behöver inte heller glömma dörrkanten. Här var dörren designad i vitt och lila. Eftersom dörren öppnas inåt målades dörrkanten också vit.

Rustika och moderna exempel

Rumsdörrar utan karm, ramlösa, moderna, mörka trägolv

Neutrala toner som vit, grädde, beige eller grå är det typiska valet när det gäller rumsdörrar. Om du letar efter ett intressant alternativ eller ett snyggt utseende kan du överväga effektfärger. I köket, till exempel, kan tavlan färg också vara till nytta. Betongutseende är mycket populärt och förmedlar en urban stil. I kombination med tegelväggar och ett mörkt trägolv ser betongväggar bra ut.

Rum dörr vägg design betong utseende vardagsrum svart soffa

Feng Shui och rumsinriktning

Sovrum rum dörr vägg design antracit LED takbelysning

Dörrar har en speciell betydelse i Feng Shui -undervisning. Om du vill få in den positiva chi -energin i ditt hem, välj dörrfärger klokt. Enligt Feng Shui -doktrinen är färgerna för norr svart och blått. Dörrens faktiska geografiska orientering är också viktig. De röda stöder eldelementet och är perfekta för en dörr i söderläge.

Ramlösa dörrar med osynliga ramar Ledande designers och flera tillverkare av dörrprodukter gör mycket arbete varje år för att möta behoven och önskningarna hos konsumenter av olika klasser och glädjeämnen. Det verkar som om en modern person inte kommer som en överraskning, men trots allt kommer en kräsna filistin naturligtvis inte längre att vara uppfinningsrik, utan stilmässigt modern. Konsumenten ges möjlighet att dölja dörrbladet på innertaket för nyfikna ögon och möjlighet att ta med en mystisk och magisk lapp in i vardagsrummet. Om du har ett rum fullt av intressanta möbler eller uttrycksfulla målningar kanske du inte behöver definiera mycket utifrån färgerna på väggarna och dörrarna. I det här fallet kan du måla dörrarna i samma färg som väggarna. Färgen du använder på dörrar har vanligtvis en annan glans än väggfärg, och den skillnaden kan vara mer än tillräckligt för att särskilja dörren och få den att sticka ut. När dörren öppnas in i rummet brukar du måla kanten i samma färg som den sidan av dörren. Glöm inte att vara uppmärksam på färgvalet på motsatt sida av dörren, eftersom detta syns när dörren är öppen.

Rum dörr valnöt vägg design optik vardagsrum grön soffa

Om du vill dramatiskt visa upp iögonfallande möbler eller uttrycksfulla målningar, bör du inte vara särskilt uppmärksam på färgerna på väggarna och dörrarna. I det här fallet är det lämpligt att välja en återhållen färg som bakgrund. Den monokromatiska effekten som detta skapar tillåter överdimensionerade fönster eller en slående skorsten att komma fram.

Ramlösa dörrar med osynlig ram

Rumsdörrar utan karm vardagsrum modern antracit

Ledande designers och flera dörrtillverkare gör mycket arbete varje år för att möta behoven och önskemålen hos konsumenter i olika klasser. På så sätt utvecklar de nya dörrsystem som inte bara är innovativa och funktionella, men som också är i linje med moderna möbleringstrender. Det här är de ultramoderna spoldörrarna utan ram och med en osynlig ram, som praktiskt taget smälter ihop med väggen och följer trenden mot ett enkelt utseende. Detta gör att rummet ser snyggare och rymligare ut. Dörrarnas design kan också skräddarsys efter kundens önskemål och anpassas till väggdesignen.

Innerdörrar av trä och spegelelement

Rum dörr spegel infoga vägg design liknande

Är monokrom för tråkigt för dig? Då kan du välja en elegant dörrdesign med spegelelement. För att trädörrar ska gå tillbaka och bokstavligen försvinna i väggen måste väggbeklädnaden också upprepa denna design. I det här exemplet är spegeldekorationerna det anslutande elementet.

Rum dörr trä köksväggpaneler i trä

Tre färgtoner avgör rummets övergripande utseende: antracit, vitt och ljust trä. Det finns inga starka färgstänk, spegel- och stålelement kompletterar utseendet. Och även om dörren inte är målad i samma färg som väggen, smälter den in särskilt harmoniskt med bilden.

Rum dörrar vägg tak träpaneler grå litet rum