Frisyrer med avtagande hårfäste för män – lämpliga varianter för hårfästet

En avtagande hårlinje behöver inte betyda att man sträcker sig efter klipparen och avslutar allt när man väljer frisyrer med en avtagande hårfäste. Annat än till exempel en helt skallig krona finns det många sätt att styla en expanderande panna med håret som du fortfarande har. Förutom de många schampon, balsam och håravfallsprodukter kan förskönade frisyrer och frisyrer med avtagande hårfäste göra stor skillnad när det gäller skallighet. Dessutom tenderar de allra flesta män att följa en viss ordning när de klipper håret.

frisyrer med avtagande hårlinjer för män frisyr döljer hårlinje

Den vanligaste klassificeringen är Nordwood -klassificeringen. Först börjar håret på tinningarna tunna ut och skapar en spetsig hårfäste. När detta fortskrider börjar håret att tunna också på toppen av huvudet. Kombinationen av bitemporal recession och gallring av kronan expanderar tills de möts och lämnar toppen av huvudet bar.

frisyrer med avtagande hårfäste för män hårklippning hårlinje oklar nordwoood klassificering

Den goda nyheten är dock att den första fasen av håravfall är lättast att dölja. Låt bara håret växa längre fram. På grund av detta är versioner av frisyrer med en avtagande hårlinje som Caesar -hårklippningar en enorm trend just nu. Kamouflage är dock inte den enda lösningen. Du kan också linda runt hårfästet med en buzz cut eller rakt hår. Ta bara en titt på våra förslag för att upptäcka de bästa frisyrerna med en avtagande hårlinje för dig själv.

Sluta håravfall! Orsaker, terapi och de vanligaste frågorna

Hårtransplantationsguide – metoder, risker och kostnader

Buzz Cut frisyrer för män – De 10 bästa frisyrerna som är tillbaka på trend

Frisyrer med avtagande hårfäste – vinklade fransar

frisyrer med avtagande hårlinjer för män hårklippning hårlinje täcker upp vinklade fransar

Vid det första tecknet på en avtagande hårfäste börjar håret växa längre runt hårfästet. Denna coola korta frisyr för tunt hår förvandlar längre hår till vinklade lugg som täcker en hög panna på ett snyggt sätt. Någon ojämn styling på baksidan kompletterar det trendiga utseendet.

Strukturerad Caesar -frisyr

frisyrer med avtagande hårfäste för män hårklippning hårlinje döljer texturerad kejsare

Att lägga till fransar för män ser coolt ut och kräver inte mycket stylinginsats. Dessa texturerade frisyrer med en avtagande hårlinje är populära klassiker som du kan bära var som helst. Håret är kort på sidorna och baksidan med en viss längd vid kronan som är klippt och stylad för att ge piggig konsistens. Denna typ av modern look är också lämplig för män med normalt hår.

Frisyrer med avtagande hårfäste á la Steve McQueen

frisyrer med avtagande hårfäste för män hårklippning dölja hårfäste steve mcqueen

Den formade och längre buzzfrisyren var en av Steve McQueens signaturfrisyrer för män. Det är en enkel, maskulin look som utstrålar cool utan ansträngning. Dessutom kan du bära en sådan frisyr med eller utan hårstycken, eftersom den sidosvepade kanten minimerar förekomsten av avtagande tempel eller hög panna.

Ivy League frisyr

frisyrer med avtagande hårlinjer för män frisyr obskyra hårlinje ivy league

Denna borstfrisyr med lite längd på toppen är den populära Ivy League. Sådana avtagande frisyrer kan ha en sidodel eller inte. Naturligtvis borde inte alla frisörer vara bekanta med termen, men snittet är inte svårt. Kortsidorna kan ges en liten lutning, medan de övre hårstråna vid övergången till baksidan av huvudet och framsidan till pannan sträcker sig. Denna frisyr och stil är helt trendig just nu.

Frisyrer med avtagande hårfäste för tjockt hår

frisyrer med avtagande hårlinjer för män hårklippning hårlinje döljer tjockt hår

Du kanske tror att frodigt hår gör det lättare att dölja en avtagande hårlinje, men så är det inte alltid och ibland inte. Kontrasten mellan tjockt och tunnare hår kan uppmärksamma det senare. Denna moderna hårstil fokuserar fullhet på toppen av huvudet, tar tyngden mot pannkanten och lägger till en liten blekning på sidorna och baksidan av huvudet. En strukturerad design håller utseendet modernt och fräscht.

Kort kombinationsfärgad frisyr för tunt hår

frisyrer med avtagande hårfäste för män hårklippning hårfärg dölja combover bleknar tunt hår

Combover är en mycket ofta löjlig lösning för håravfall, men det förtjänar inte det rykte alls. Med rätt snitt och styling erbjuder sådana avtagande frisyrer effektiv täckning under de tidiga stadierna av manligt håravfall. Huden bleknar på sidorna och på träffhuvudet där håret fortsätter att växa i full tjocklek. Detta gör att håret verkar mer kontrasterande ovanpå. Längre hår, kammat åt ena sidan, täcker hårfästet och de första stadierna i ett skalligt område.

Rakt hår med quiff

frisyrer med avtagande hårfäste för män hårklippning hårlinje döljer rakt hår

Det finns inget mer attraktivt än förtroende. Denna herre lider av håravfall men försöker inte dölja det. Eleganta frisyrer med en avtagande hårlinje bärs kort eller medellång i en slät tofs med en quiff. Istället för att försöka dölja en hårfäste fungerar det här utseendet bra med de element som beskrivs. Bangs är för alla och den här hårfästet är ganska intressant och attraktivt. Stilen kan också kombineras mycket bra med till exempel en nålstrimmad kostym.

Buzzfrisyr med blekning

frisyrer med avtagande hårlinjer för män frisyr dölja hårlinje buzz cut blekna

Denna kombination är också en populär kort frisyr för män eftersom den låter dig se väldigt snygg ut utan längd. Sådana frisyrer med avtagande hårfäste kommer att fortsätta vara ett bra val eftersom mäns håravfall fortsätter. Den korta längden minimerar skillnaden mellan gallring och härligt hår. Du kan bära snittet ännu kortare om en skallig fläck visas på huvudets krona.

Dölj den avtagande hårfästet

underskuren med skägg, en vikande hårfäste döljer tips och idéer för män

En avtagande hårfäste är vanlig hos många män så du är inte ensam. Även om du inte kan bli upphetsad över att ditt hår blir tunnare, finns det goda nyheter. Att minimera utseendet på en avtagande hårlinje eller tunnare hår är ganska enkelt. Här är några tips för att täcka eller kamouflera en avtagande hårfäste.

dölja en avtagande hårlinje Bradley Cooper combover frisyr elegant kombinera med skägg

Många män tror att de måste dölja sina avtagande hårlinjer, men det är verkligen inte nödvändigtvis så. Det finns många stilar och moderna herrfrisyrer att välja mellan. Kombinationen är till exempel en ganska kontroversiell stil. Detta kan fungera bra, men det kan också vara katastrofalt. Det är därför vi satte honom på vår lista. Den avgörande faktorn i den här frisyren är om du har tunt hår eller bara en avtagande hårlinje. Om du har för tunt hår, erkänna bara att den här stilen inte är något för dig och leta efter något annat medan du försöker göra håret tjockare. Annars kan den här frisyren vara precis vad du letar efter. Om du har relativt långt hår och vill behålla det så bör denna stil övervägas.

Raka huvudet

dölja en avtagande hårfäste bruce willis huvud rakning ser elegant ut

Så ibland blir hårklippningar komplicerade när du vill dölja din avtagande hårlinje. Vad sägs om en ren rakning? En rakhuvud är en av de mest uppenbara lösningarna. Om du inte har hår behöver du inte oroa dig för hårfästet. Visst, den här stilen är mycket effektiv och kan se bra ut – det enda är att du förmodligen har haft denna idé nu och letar efter något annat. Detta är helt förståeligt, men du bör definitivt överväga att raka dig om du tror att det passar din ansiktsform.

Mohawk -frisyr för män med avtagande hårfäste

jude law med irokesen frisyr döljer avtagande hårlinje mohawk irokesen frisyr

Mohawk eller mohawk är en längre stil än några av de andra som nämns här. Vi menar inget galet, bara en kort till medellång mohawk med skurna sidor. De trimmade sidorna drar uppmärksamheten bort från din avtagande hårlinje så att du kan definiera hårets form med en frisyr så här. Mohawk kan vara så lång du vill, även om det bara är en tum.