Färgade ljuseffekter som accent i två moderna fritidshus på Santorini

santorini grekland arkitektur vita byggnader

Alla som har besökt ön Santorini åtminstone en gång blir kär i de vackra solnedgångarna och det blå havet. Arkitekturen på den populära grekiska ön förvånar lika många, och inte bara på grund av den lysande vita färgen. Många människor bor i grottor på Santorini! Grottorna omvandlas främst till turistboende och fritidshus, som erbjuder en oförglömlig upplevelse. Arkitekterna från Kapsimalis Architects har byggt om två intilliggande grottor i Firostefani och gjort dem till moderna bostadsgrottor. Färgade ljuseffekter sätter lekfulla, futuristiska accenter i interiören och de moderna poolerna erbjuder plats att koppla av med en underbar utsikt.

speciell arkitektur santorin grekland vit

De två grottorna ligger bredvid varandra och skiljs endast av en vägg. De delar en gemensam terrass där poolerna ligger. Detta kan delas upp i två separata utomhusområden med en ogenomskinlig skjutdörr. Arkitekterna ritade en tillbyggnad till rätt semesterhus, som ligger framför fasaden. Bilagan ser ut som en vit låda och har en liten pool och sittgrupp. På golvet i poolen kan du se ett litet fönster som utformade taket i det inre området nedanför och erbjuder utsikt från poolen in i rummet.

delad trädgård pool fritidshus glidvägg

Båda stugorna gynnas av de former som redan finns i grottorna och är anpassade efter dem. Ändå skiljer sig möbleringsstilen för de två semesterlägenheterna avsevärt. Det ena är inrett på ett minimalistiskt sätt, med enkla möbler, varav några till och med är inbyggda. En gradient från ljusa till mörka toner kan observeras. Färgade ljuseffekter sätter vackra accenter i köket och i sovrummet och skapar en speciell atmosfär. Denna minimalistiska grotta har en sittgrupp, kök med matsal, litet sovrum, duschområde, bastu och ångbad.

vardagsrum soffa matbord entré havsutsikt

Inredningsstilen i det andra fritidshuset kan beskrivas som futuristisk. Flera färgade ljuseffekter som finns över hela grottan bidrar till detta. En mörk spegel används som väggbeklädnad i vardagsrummet och sovrummet och designad med geometriska former i ljusa färger. Dessa skapar en optisk illusion för öppningar i väggen som faktiskt inte existerar. Den fyrkantiga öppningen i taket i vardagsrummet sätter också lekfulla accenter i interiören och lyser i olika färger på kvällen. I bildgalleriet kan du titta närmare på de fascinerande grottorna.

inredning grotta minimalistisk välvt tak

färgade ljuseffekter möbler modern den

färgade ljuseffekter interiör kök matsal minimalistisk

sovrum den inre färgade ljuseffekter

spegelväggfärgade ljuseffekter optisk illusion

ljus bar färgad ljus sovrum toalettbord den

kontrasterande badrum mörka jordfärger sten

vit fasad skjutbara glasdörrar trä ram pool

pool trädgård fritidshus santorin vacker utsikt

pool design former vit grå fritidshus santorin

entré i vitt glasmönster i frontglas

den anläggning vit tak fönster pool

färgade ljuseffekter interiör sovrum tak tak fönster pool

färgade ljuseffekter sovrum rött skrivbord

färgade ljuseffekter sovrumsspegel blått ljus

spegelvägg sovrum färgade ljuseffekter blå cirklar

grå spegelvägg sovrum geometriska ljudeffekter

badrum i vitt välvt tak

Sun segelbrunt fritidshus trädgård solskydd

terrass baldakin markis havsutsikt puffar

poolbelysning fritidshus santorin grottor moderna

* Läs mer om Kapsimalis Architects och deras projekt här.