Äta hälsosamt genom att träna hjärnan

Näringstips Trick Tricker ut hjärnan

Enligt BBC kan kroppen läras att föredra hälsosamma livsmedel framför kaloririka livsmedel. de äta nyttigt att föredra, bör vara möjligt genom en proteinrik diet, där man kan gå ner i vikt hälsosamt, men utan att svälta. Det är åtminstone vad amerikanska forskare från Tufts University påstår. Enligt dem är önskan om kaloririka livsmedel ett beroende som kan ändras. För att bevisa det skannade de hjärnans beroendecenter efter mat i en liten grupp män och kvinnor. Det visade sig att deltagarna hade en önskan om äta nyttigt att ha.

Hälsosam kost – några användbara tips

håll dig frisk gå ner i vikt långsamt

Nu undrar du nog varför vi då hela tiden längtar efter ohälsosam mat. Detta är vad professor Susan Roberts från Boston University förklarar. Det är inte så att vi älskar pommes frites och hatar fullkornsstänger när vi föds. Allt detta utvecklas under åren och orsakas av konsumtion av ohälsosam mat och äta nyttigt hålls till ett minimum.

Hälsosam kost – Ändra dina matvanor

Dela näringsmat i grupper

Detta gör människan beroende av kaloririk mat och äta nyttigt kommer sist. Problemet som följer är att det är svårt att ändra dina matvanor. Den goda nyheten är dock att hjärnan, som nämnts tidigare, kan läras att längta efter hälsosam mat.

Hälsosam kost – ny studie med specialkost

laga matidéer hälsosamma

Men nu kommer vi till studien av professor Roberts, som varade i hela 6 månader. 13 överviktiga personer deltog. 8 av dem deltog också i ett viktminskningsprogram som specialutvecklats för detta tillfälle. De andra 5 var inte på någon speciell kost och var inte bara på en äta nyttigt begränsad.

Ny kost förändrar matvanor

äta håll hälsosamma grönsaker

Kosten är utformad för att ändra matvanorna hos de åtta deltagarna. Följaktligen får de inte konsumera några kolhydrater. De var bara en äta nyttigt där de bör konsumera livsmedel som är rika på protein. Det var viktigt med denna diet att deltagarna inte blev hungriga. Anledningen till detta är att det är just då som önskan om ohälsosam mat uppstår.

Hjärnan kan påverka världsbild och matvanor

håll dig frisk höst vitaminer kost

Den del av hjärnan som reagerar på belöningar och missbruk undersöktes hos alla deltagare. En skanner användes för detta. Det konstaterades att bland deltagarna som följde kosten och a äta nyttigt förändringar inträffade i just detta område för belöningar och missbruk. För att bestämma detta användes helt enkelt bilder av mat. Dessa visades för deltagarna. De hälsosamma livsmedlen, som är låga i kalorier, framkallade reaktioner i ovannämnda område av hjärnan, medan suget efter ohälsosam mat hade minskat.

Detta resultat är en stor fördel jämfört med gastric bypass, men det är sant att det hjälper mycket i viktminskning, men det har också en nackdel. För det förstör glädjen att äta. Det är bättre om kroppen har en äta nyttigt frågar och vill, håller du inte med? Det tror åtminstone forskare vid Boston University.

Gå ner i vikt diet Förbered en utsökt sallad