Att laga snabbmat – dessa tips kommer garanterat att spara tid

förbereder snabbmat hälsosam kost

När vardagen är hektisk finns det lite tid kvar för matlagning. Den som kommer utmattad hem på kvällen har ingen lust för komplicerade rätter. Det är därför tyskarna alltmer vänder sig till snabbmat – vilket på lång sikt inte bara kan leda till viktökning, utan också till ökade kolesterolnivåer. Så det är definitivt värt att förbereda läckra och hälsosamma delikatesser hemma. På mindre än 30 minuter kan sallader samt rätter för veganer och vegetarianer, och till och med huvudrätter med fisk och kött, finnas på bordet. Vi ger dig användbara tips om hur du lagar snabbmat!

Att laga snabbmat – bra planering sparar tid

snabbmat mättande rätter trettio minuter

Många recept för snabbmat kan hittas online – men förberedelsetiden på 30-40 minuter är helt enkelt det sista steget mot middag. Planeringen är mycket mer komplex. Om du vill spara tid bör du välja en meny för den kommande veckan på helgen, diskutera den med de andra familjemedlemmarna och besluta om något ska avbrytas eller bytas ut. Recept med liknande ingredienser har fördelen att resterna kan användas till andra rätter. En detaljerad lista med alla nödvändiga ingredienser och motsvarande kvantiteter bör göras innan du handlar.

förbereda snabba matbesparande tidstips

Om inte alla livsmedel finns i en butik, bör shoppingturen utgå från den billigaste stormarknaden – ju fler produkter som finns där, desto bättre. Endast de som håller sig till inköpslistan kan hålla en överblick över kostnaderna. En matlagningsplan sparar inte bara tid utan också pengar – till exempel kan dyra måltider kompenseras av billiga, matrester kan tas till jobbet nästa dag och budgeten är hanterbar.

Matlådan garanterar varierade rätter och skapar tid för matlagning

Förbered snabbmat koka låda idé grönsaker

Särskilt småbarnsfamiljer har ofta svårt att handla för helgen – med en matlagningslåda är det tråkiga sökandet efter nya recept och att sätta ihop de enskilda ingredienserna inte längre nödvändigt. Istället levereras exakt uppmätta livsmedel hem till dig tillsammans med lämpliga recept varje vecka. Måltiderna är noggrant beräknade med ett näringsvärde på minst 500 och högst 800 kalorier.

Förbered snabbmat utsökt sallad fruktgrönsaker

Alla kan beställa rätt matlåda enligt sina egna behov – för två, tre eller fyra personer och följaktligen för tre, fyra eller fem rätter i veckan. Det finns fortfarande varianter med kött och fisk att välja mellan, bara med grönsaker för vegetarianer och fruktlådor. Inte bara traditionella rätter tillagas – läckerheter från exotiska länder lägger alltid till variation på menyn. Just nu kan till exempel fotbollsfans se fram emot de läckra VM -recept var glad.

Förbered snabbmat – vilka ingredienser är lämpliga?

Förbered snabbmat Köp säsongens grönsaker

Snabbrecept är förvånansvärt olika – det finns många kombinationer att välja mellan. Måltider med nötkött eller kyckling i bitar är i princip klara på mindre än 40 minuter. Om det går snabbare är fisk och räkor ett alternativ. Pasta, potatis och ris är perfekta som tillbehör och gör middagen komplett. De kan också enkelt transporteras till kontoret eller skolan. Säsongens frukt och grönsaker är inte bara garanterat färska, de kostar också i genomsnitt mindre än exotiska frukter.

Förbered snabbmat kochboxgrönsaker vegetarian