Bygg upp tarmfloran – intag av probiotika för starka försvar

Kostbalanserad tarmflora bygger upp mat

Tarmfloran innehåller över 400 typer av mikroorganismer, den största gruppen är den så kallade lactobicilicus. De finns också i vissa livsmedel som probiotisk yoghurt. Mjölksyrabakterierna refereras till med termen probiotika. Den ges till den lilla bebisen med moderns mjölk – på så sätt byggs en balanserad tarmflora upp och kroppens försvar stärks. När och varför är a Intag av probiotika sedan bifogad?

Intaget av probiotika återuppbygger tarmfloran

Nutrition probiotika 400 mikroorganismer tarmbakterier

Efter antibiotikabehandling förstörs ofta tarmfloran – detta problem kan också vara Intag av probiotika bli löst. De fördelaktiga bakterierna inkluderar Lactobacillus bulgaricus, Streptoccocus thermophilus och Lactobacillus bifidum. De är användbara för matsmältningen, sänker kolesterolet och förhindrar allergier. Mjölksyrabakterierna kan återbosättas i tarmen och bygga upp en frisk tarmflora.

Intag av probiotika – användbara livsmedel

Probiotika frisk tarmflora mat ytterligare element

En vanlig Intag av probiotika kan göras genom yoghurten – detta bör göras långsamt, steg för steg. Äldre människor och barn bör inte gå överbord med detta – deras immunsystem är vanligtvis svagare och effekterna på kroppen har inte undersökts tillräckligt. Konsumera helst 1 dl kyld yoghurt om dagen. För maximal effekt, ät kronärtskocka eller ett par dubbla skivor om dagen – de innehåller viktiga fibrer som stimulerar multiplikationen av nyttiga bakterier i tarmarna.

För en sund tarmflora, undvik helst, om möjligt, antibiotika, kolsyrade drycker och livsmedel som innehåller konserveringsmedel.

Läckra desserter med probiotisk yoghurt för unga och gamla

Yoghurtrecept bär utsökt dessert tarmfloran bra

Yoghurtbarn gör att slickepinnar ger probiotika

Lollipop yoghurt barn läckra recept hälsosam mat

Yoghurt friska läckra frukter himmelbär

Nötter jordgubbar välsmakande hälsosam mat

Diet Yoghurt Kiwi Acai Berries Frukost