Sänka kolesterol – 9 tips för en låg kolesterol diet

Lägre kolesterol förhindrar hjärtsjukdom

Det höga kolesterolet skadar artärerna och blodkärlen och kan till och med leda till hjärtinfarkt och stroke. Det finns ett bra (HDL) och ett dåligt (LDL) kolesterol. Den totala mängden kolesterol i blodet kallas kolesterolnivå. Med rätt näringsplan kan du hålla kolesterolet på normala nivåer. Det idealiska värdet för vuxna är 200 mg / dl (över 50 mg / dl, LDL upp till 130 mg / dl). Om du har Lägre kolesterolnivåer du behöver rätt kost och mer träning. Vi erbjuder dig några tips och åtgärder som du kan vidta.

Livsmedel som sänker kolesterolet

1. Ät mer mat som ökar kolesterolnivåerna (HDL) – fet fet fisk, vitlök, frukt och grönsaker, fibrer, fullkornsbröd.

Fettlax med hög fetthalt sänker kolesterolnivån

2. fet fisk (Makrill, lax, sill och tonfisk) eftersom de innehåller mycket omega-3-fettsyror, förhindrar de att plack byggs upp i artärerna.

Lägre kolesterolkostplaner

3. Lägg till vitlök till din kost eftersom den skyddar blodkärlen från dåligt (LDL) kolesterol.

Kolesterolsänkande mattorkade plommon

4. Se till att maten du äter innehåller mycket antioxidanter och näringsämnen – inklusive vitamin C, betakaroten (vitamin A), vitamin E och selen. De finns i stora mängder i de torkade plommonen, en annan Torkade frukter och i det färska frukt och grönsaker innehålla.

Fullkornsbrödmat sänker kolesterolnivåerna

5. Den högt fiberinnehåll Mat sänka kolesterolnivåerna och öka det goda kolesterolet.

Inga animaliska produkter som hjälper till att sänka kolesterolhalten

Lägre kolesterolmat förbjudet ostmjölksägg

6. Ät inga mättade fetter (animaliskt fett) eftersom de påskyndar processen för dåligt kolesterolproduktion. De bör inte helt uteslutas från kosten, men deras mängd bör begränsas.

Kolesterolsänkande fiber mandel bär avokado

7. Öka mängden omättade fettsyror, eftersom dessa ämnen skyddar mot hjärt -kärlsjukdomar, vissa typer av cancer och är en förutsättning för ett långt liv. Olivolja, mandel, oraffinerade oljor och nötter är särskilt användbara. Ät mat rik på soja (Sojamjölk, etc.).

8. Undvik de livsmedel som sänker det goda kolesterolet. Detta inkluderar smör, ost, ägg. Margariner och vegetabiliska oljor är kolesterolfria.

Lägre kolesterol glas vin friskt hjärta

9. Drick två glas Vin eller öl per dag, eftersom de är rika på antioxidanter och vitaminer, ökar det goda kolesterolet i blodet.