Att göra blommor med barn av papper, filt och plast – 16 kreativa idéer

Tinker blommor med barn crepe-papper-blommor-stora-färgglada-tinker

Att göra blommor med barn är en stor fritidsaktivitet som de små verkligen tycker om. En mängd vackra blommor som kan användas på olika sätt kan skapas i bara några enkla steg. I den här artikeln har vi sammanställt bra och enkla idéer för blommor av olika material som passar som dekoration hemma eller ute vid olika tillfällen. De är också fina hemlagade gåvor som positivt kommer att överraska mottagaren.

Gör blommor med barn av olika material

armband-flicka-äng-blommor-filt

Filt är ett fantastiskt hantverksmaterial som inte sliter och är mycket lämpligt för hantverk med barn. De ganska färgglada blommorna från bilden ovan är riktigt snabba att göra. Allt du behöver för detta fantastiska och enkla hantverksprojekt är olika färger av filt, ett band och stenciler. Först och främst kan du göra mallen för blommorna i tre olika storlekar och använda dem för att klippa ut de enskilda blommorna. Beroende på barnets ålder kan barnen ta över skärningen.

Gör blommor med filt

Blommor-halm-vas-bukett-filt

Du kan antingen limma ihop blommorna med den heta limpistolen, eller helt enkelt lägga dem ovanpå varandra och sy upp. Varje liten tjej kommer att se fram emot ett sådant hemlagat armband. Du kan använda samma princip för att göra blommor med barn till dina vårdekorationer. En bukett med flera färgglada filtblommor i en vas är en underbar bordsdekoration. Du är välkommen att lägga till ett vackert band på filtblommor i olika storlekar och dekorera fönster eller väggar i din lägenhet med dem.

Använd hemgjorda blommor som dekoration eller förvandla dem till unika tillbehör

lyckligt blad-diadem-filt-tjej-blomning

Du kan också använda dessa blommor för att göra stora broscher eller andra smycken. Filtblommor kan också användas för att skapa unika tillbehör, som du kan skapa i praktiskt taget alla tänkbara färgkombinationer. Denna diadem med turcharm i olika nyanser av grönt är utan tvekan en fin present. Skapa en stencil för shamrocks i önskad storlek med ditt barn och överför den till filten. Klipp ut kronbladet och trä dem längs kanterna. Knyt och knyt sedan tråden.

sy-filt-lycklig bladtråd-nål

Sy de självgjorda shamrocksna till ett pannband och det underbara tillbehöret är klart. Lyckklövern och filtblommorna kan prydas med en pärla i mitten av blomman. Med blommorna av filt kan du göra vackra nyckelringar eller dekorera olika andra föremål på nolltid. De fyra bladiga lycka kan också pryda presentförpackningar och förbättra det visuellt. Budskapet som en lycklig klöver förmedlar kan härledas från själva namnet. En hemlagad shamrock är en fantastisk personlig present.

Gör blommor med barn med ägglådor

bild-vår-dekoration-äggkartong

Du kan också göra blommor med barn från tomma ägglådor. Denna fantastiskt vackra bild med tredimensionella blommor i ljusa färger är en utmärkt dekoration för påsk som ger en touch av vår och friskhet med sig. Kasta inte de tomma äggkartongerna. Med några enkla steg kan du få det till ett nytt liv och förverkliga en mängd olika hantverkstankar. Skär isär de enskilda äggbrickorna från äggkartongen. Låt ditt barn klippa de enskilda bitarna så att de bildar en blomform. Därefter kan de enskilda blommorna målas som du vill.

bukett-ägg-låda-knappar-färgglada-tinker-barn

Om blommorna redan är torra kan du fästa dem på en duk. Knappar i olika färger och mönster ger blommorna extra charm. Med grön piprensare och en rosett kan du göra blommans stjälkar och göra en unik bild. Du är välkommen att lägga hemlagade blommor i en vas och ge rummet en fruktig atmosfär. Du kan peta ett litet hål i blomman för var och en av stjälkarna och trycka igenom ett träspett, träpinne eller halm genom att fästa det.

Gör blommor med barn med pipstädare

blomkruka-rör-renare-blommor-färgglada

Ett annat mångsidigt hantverksmaterial som bland annat kan användas för att designa blommade blommor är flexibel plysch. Du kommer säkert att lyckas skapa de förtrollande vackra blommorna utan förkunskaper eller övning. Piperensaren kan böjas efter behag och du kan skapa väldigt olika blommor. Ta en bit piprensare och börja vända en snigel i ena änden. Du kan använda resten av piprensaren för att forma kronbladen. Stammen med bladen är sedan gjord av en grön bit av flexibel plysch och fäst på blomman med varmt lim.

Att göra blommor med barn med tomma plastflaskor – ett fantastiskt och enkelt cykelprojekt

tråd-blommor-plast-flaska-tom-vas

Om du vill göra krävande, färgglada blommor med barn som kommer att ge glädje länge, är tomma PET -flaskor mycket lämpliga. Skär av plastflaskan vid fördjupningen och gör sedan några snitt i flaskhalsens riktning. Låt din kund böja remsorna utåt från flaskhalsen. Nu kan barnen släppa ut ånga och måla den unika blomman med akrylfärger eller filtpenna på ena eller båda sidorna och dekorera den efter hjärtans innehåll.

plastflaskor-tomma-blommor-målning-fönster-dekoration

Blommor med en stjälk kan tillverkas av hantverkstråd eller träspett, vilket kommer att glädja ögat länge när de sätts i en vas. Du får gärna limma en frigolitboll eller en gummiboll i mitten av blomman. I en bukett kommer en kombination av flera blommor i olika storlekar, former och färger att se bra ut. Dessa färgglada blommor är en kreativ vårdekoration för fönstret. Slå helt enkelt hål i ett kronblad och häng den självgjorda blomman framför fönstret.

Gör blommor med barnen med toalettpappersrullar

toalettpapper-rull-vas-servettfärgad

Kolla in denna vackra bukett blommor! Skaffa några tomma toalettpappersrullar och låt dina små göra dessa fina blommor hemma. Låt barnen klippa jämna remsor i toalettrullens båda ändar så att rullen förblir hel i mitten. Remsorna skjuts tillbaka något och barnen får dekorera blommorna. Du kan designa mitten av blomman från en boll av tidning insvept i färgglatt krepppapper. Färgade servetter fungerar också bra med det.

Rengöringsfärgad-muffins-väska

Om du har några muffinsformar kvar i ditt kök kan du lika snabbt göra originella och charmiga blommor med barnen. Du hittar muffinsfodral i en mängd olika mönster, färger och storlekar. Blommorna kommer att vara lika olika senare. Det finns flera sätt att få vackra blommor. Till exempel är du välkommen att vika ett pappersfodral tre gånger i mitten och sedan klippa ut den öppna sidan i den form du vill ha.

blomma muffins papper form knappar

Öppna formarna igen och limma flera färdiga pappersformer ovanpå varandra. Blomman är klar! Du kan sticka en knapp eller pärlor i mitten av blomman. Små barn kan också göra blommor av papper. Låt dem skapa en kreativ bild som den här på bilden ovan. De färgglada blommorna med flera knappar i mitten och deras målade stjälkar är en originalgåva till mors dag.

Gör blommor med barn med hjälp av byggpapper

vikpapper-vas-knappar-blommor-bukett

Fina pappersblommor kan också tillverkas av byggpapper. Bara de olika vikningsmetoderna skapar underbara blommor som förvirrande liknar riktiga blommor. Dragspelsvikningen är till exempel ett mycket enkelt sätt att trolla fram vackra blommor på nolltid. Vik två halva rosetter och limma sedan ihop dem. I mitten av blomman ser färgade cirklar av konstruktionspapper mycket bra ut.

blommor-tinker-konstruktion-papper-färgglada

Du kan bestämma om du vill lägga till stjälkar i de vikta blommorna för bordsdekorationer eller slå ett hål och hänga de stora blommorna i trädgården eller hemma. Du kan enkelt efterlikna rosor, pioner, vallmor, tulpaner och alla typer av blommor från byggpapper och skapa fantastiska blommiga dekorationer. Mer komplexa veck kräver en viss skicklighet, varför mindre barn behöver din hjälp.

Tinkerpappersblommor med barn

silkespapper-blomma-stencil-lim-tjej

Erbjud mindre barnstenciler som gör det lättare för dem att designa olika blommor. Vävnadspapper kan användas inte bara för att knyta blommor som alltid blommar till en underbar bukett eller för att lägga dem i vaser. Låt små barn sticka en vacker stencil med bitar av silkespapper och designa en blomma efter deras egna idéer.

blommor-pyssel-barn-silkespapper-papper-tallrikar-färgglada

Dessa stora, magnifika blommor är också lämpliga för mindre barn. För detta behöver du flera cirklar av färgat silkespapper och en pappersplatta. Ta en papperscirkel och sticka en markör i mitten. Vik sedan papperet runt markören och dra ut markören. Så här tog cirkeln av silkespapper form. Lim de resulterande blombladen tätt ihop på pappersplattan och kombinera färgerna som du vill.

Gör blommor med barn med filterpåsar

kaffefilter-tjej-färgämne-vatten

Att tillverka med kaffefilterpåsar lovar också riktigt roligt hantverk med dina barn. Filterpåsarna är redan förskurna runda, varför de inte nödvändigtvis behöver klippas ut separat. De är också mycket absorberande, vilket gör färgen lätt. Du kan doppa filterpåsarna i vilken påskäggsfärg du än har kvar och, så snart du har sugit in lite färg, ta ut dem och pressa ut dem. Lägg filterpåsarna på tidningspapper eller hushållspapper och låt dem torka ordentligt.

vas-kaffefilter-mason burk-blommor-färgglada

De redan torra filterpåsarna kan enkelt omvandlas till vackra blommor genom att helt enkelt vika och fälla ihop dem, och med lite rörrengöring för blomsterstammarna. Kaffefilterpåsarna kan enkelt och effektivt färgas med penna och vatten. Ditt barn är välkommen att måla olika mönster på filterpåsen. Rulla filterpåsen och lägg den i ett glas med vatten. Filtret suger upp vatten, färgen rinner och skapar fantastiska färgmönster.

Gör blommor av kräppapper med barn

repppiper-tinker-flaskor

Att skapa med crepe -papper erbjuder också oändliga möjligheter att skapa vackra, blommiga dekorationer. Det vågiga krepppappret är ett fantastiskt och mycket lätt att fälla hantverksmaterial. Det skapar vackra rosor, syrener och näckrosor. Rulla ihop en remsa av crepe -papper och skär kronbladet i spetsen. Slutligen kan du plocka de enskilda kronbladen så att blomman får sin naturliga form.