Du kan ta reda på hur du kreativt kan slå in presenter i folie tack vare våra tips

Alla har inte talang att snyggt packa in gåvor i omslagspapper. Allt det som skär, viks och lims kan vara ganska nervskakande. Om det gäller dig också letar du förmodligen efter ett alternativ. Och vi har bra nyheter! Du kan packa in gåvor snyggt utan omslagspapper genom att helt enkelt slå in presenterna kreativt i folie.

Förpacka kreativt i folie - idéer för korgar, flaskor och blombuketter

Och nyckelordet här är väldigt enkelt. Eftersom förpackningar fungerar särskilt bra med film och även de som har två vänstra händer kan göra det. Idag skulle vi vilja visa dig exakt hur du kreativt kan slå in presenter i folie. Oavsett om det är en vacker presentkorg, bukett blommor eller andra typer av gåvor – ta reda på hur du bäst packar in presenter med folie.

Slå in presenter fint – tips

Tillverkning med folie och dekorationer för inslagning av presenter

  • Istället för en filmrulle som du skär i storlek kan du också använda färdiga filmfickor som är svetsade stängda på tre sidor. Detta är användbart inte bara för korgar och liknande behållare, utan också för buketter.
  • Det finns inte bara färglösa folier. Du är också välkommen att överväga färgade eller mönstrade varianter om du vill slå in presenter med transparent film.
  • Du kan också kombinera flera folier. Till exempel, använd först en färgad eller mönstrad och sedan en transparent ovanpå. Att snygga in presenter med folie i två eller flera lager är inte mer komplicerat än med ett lager. Lägg helt enkelt alla lager ovanpå varandra på bordet och linda presenten enligt beskrivningen i instruktionerna.

Förpacka kreativt i folie – idéer

Julklappsidé med kakor och låda

För det mesta är presentkorgar inslagna i folie. Så mottagaren får omedelbart en inblick. Dessutom är korgen i sig väldigt vacker att titta på, varför den inte ska döljas bakom ogenomskinligt papper. En korg packas efter att den har fyllts, och det är väldigt enkelt:

Packa in presenter i folie – instruktioner för en korg

Vira presenter kreativt i folie och dekorera med en rosett

  • Klipp en bit folie som är betydligt större än korgens höjd. Detta är det enda sättet att få tillräckligt med material för att kunna knyta det bra efteråt.
  • Bred ut foliebiten och lägg korgen i mitten av den.
  • Ta nu upp alla fyra sidorna och knyt dem med valfri snöre.
  • Dölj sedan sladden med ett vackert band och, om du vill, med en rosett.

Dessa instruktioner är också lämpliga för lådor, runda presenter eller andra former.

Slå in flaskor kreativt i folie som gåvor

Lägg kreativt in flaskor som gåvor i folie med enkla instruktioner

Vill du packa flaskor? Folier är också bra för detta. Återigen bör foliestycket vara större. Filmen är då vanligtvis knuten till flaskhalsen. Du kan också använda en film med bara en öppen sida och sedan bara skjuta den över flaskan istället för att lägga den i påsen. Testa bara lite. Du kan göra det med ytterligare dekorationer också.

Linda en bukett med folie

Ge bort en vackert inlindad bukett vid olika tillfällen

Om du på ett kreativt sätt vill slå in buketter med blommor som presenter i folie behöver du en bit kökspapper som du fuktar i förväg. Den används för att hålla buketten hydratiserad tills den placeras i en vas. Skär ut en bit folie ungefär lika stor som buketten. Bred sedan ut folien på bordet så att ett av hörnen är uppåt och lägg det fuktade hushållspapperet i mitten.

Steg för steg instruktioner med tygfolie och dekorativ tejp

Förkorta ändarna på blomstammarna lite och lägg sedan dessa ändar på hushållspappret, som du sedan sveper runt stjälkarna. Vik nu nedre hörnet och sedan en av de två sidorna som du fixar med tejp. Vik slutligen över den andra sidan och limma fast den också. Du kan dölja området med de självhäftande remsorna med ett band, en rosett eller andra dekorationer.

Ge bort blommor i en vas

Slå in gåvor snyggt med folie - idé till vaser med nejlikor

Vad sägs om du inte bara ger bort en bukett, utan några blommor i en vas? Du kan också kreativt slå in sådana presenter i folie. Fortsätt precis som med flaskan och bind folien till vasens smalaste område.

Vit folie för färgglada blommor

Vit folie för en bukett med rosa blommor

Enkel förpackning för gåvor av folie

Lägg kreativt in korgar som gåvor i folie med instruktioner

Foliepåsar för kakor och annat godis

Foliepåsar är väl lämpade som förpackning för kakor