Hantverk med ballonger – 11 färgglada dekorationsidéer att göra själv

Fest utan ballonger fungerar bara inte. De är en typisk dekoration inte bara för alla fester som födelsedagar och bröllop, utan också för familjeträffar och fester med vänner. Vi har några idéer med instruktioner för dig Tillverkning med ballonger som du kan sätta ihop snabbt och enkelt. Ta en titt på vårt galleri och gör färgglada dekorationer själv eller med dina barn.

Tinker regnbågar med ballonger för en födelsedag eller för festen

Gör hantverk med ballonger båge-grattis-födelsedag-dekoration-färgglada-gör-det-själv

För att göra denna ballongbåge behöver du ballonger i regnbågens alla färger, en handpump för ballonger, metalltråd och tråd. Ju större båge du vill ha, desto fler ballonger och längre tråd behöver du.

Hantverk med ballonger – gör din egen dekoration i regnbågens färger

Hantverk med ballonger födelsedag-rosett-färgglada-dekoration-gör-det-själv

Tänk först på hur du skulle vilja ordna ballongerna. Blås upp några av samma färgade ballonger med luftpumpen och knyt dem först med tråden och sedan med tråden som visas på bilden. Gör samma sak med ballongerna i de andra färgerna tills bågen blir tillräckligt lång. Fäst trådens ändar till önskad plats och njut av din färgglada “regnbåge” gjord av ballonger.

Rolig brudduschdekoration gjord av ballonger med inskriptioner

Crafting med ballonger brud fest-dekoration-rosa-ballonger-bokstäver-bröllop

Ha mycket roligt på brudduschen med denna söta rosa dekoration! Du behöver ballonger i rosa, lila, rött, vitt eller någon annan färg du vill ha, en svart tuschpenna, vitt band och helium för att fylla.

Gör ballongbågar och ballongkrans själv: Instruktioner och 32 idéer

Den nya trenden för fantastiska festdekorationer: Fyllda ballonger med konfetti, glitter och mer.

Tinker luftballong – 10 originalidéer för unga och gamla med instruktioner

Crafting with Balloons – Skapa roliga meddelanden för ballongerna

Tinkering med ballonger brudfest-dekoration-rosa-helium-bokstäver-svarta markörer

Blås först upp varje ballong med luft, skriv på den med markörpennan (helst vattentät) och låt luften komma ut igen. Fyll ballongen med helium och knyt ett vitt band till ballongknuten.

Gör enkelt med ballonger – dekorera rummet för brudduschen med de rosa ballongerna

tinker-ballonger-brudfest-dekoration-gör-det-själv-rosa-röd-vit-bokstäver

Skriv roliga ord på de andra ballongerna, som förklarat ovan, fyll dem med helium och knyt ihop dem på önskad plats. Resultatet är en vacker, färgstark och rolig dekoration för brudduschen.

Gör decoupage med ballonger – elegant exotisk dekoration med bladmönster

tinker-ballonger-bord-dekoration-rosa-vita-gröna-blad-decoupage-ananas-helium

Imponera på dina gäster med denna ovanliga bordsdekoration, som säkert kommer att bli ett blickfång. Du behöver decoupagepapper med bladmönster, decoupagelim, ballonger i rosa, orange och vitt, helium, tunt band och ananasfrukter.

Intressant idé för hantverk med ballonger – dekorera ballongerna med decoupagepapper

pyssel-ballonger-bord-dekoration-decoupage-grönt-blad-skär-ut-helium

Klipp ut bladen från decoupagepappret och fyll ballongerna med helium. Applicera limet på bladen och klistra dem på ballongerna. Du kan dekorera valfri ballong eller bara några av dem på detta sätt.

Gör din egen ballonghållare av ananas

tinker-ballonger-bord-dekorationer-gröna-blad-decoupage-ananas

Ta en eller flera ballonger och bind dem till en ananas. Detta är idealiskt som en ballongvikt. Gör så många ballonghållare som du vill och ordna dem på bordet.

Den färdiga ballongbordsdekorationen passar varje fest

tinker-ballonger-bord-dekoration-decoupage-gröna-blad-ananas-helium

Så att bordsdekorationen ser komplett ut är det bäst att välja färger för besticken eller tallrikarna som matchar ballongernas färger och dekorera med palmgrenar. Du kan också dekorera andra delar av rummet med decoupageballonger för en mer glad och rolig atmosfär.

Hantverk med ballonger bordsdekoration-gör-det-själv-helium-blad-mönster

Skicka gyllene ballonger dekoration för bröllop eller födelsedag

tinker-ballonger-guld-dekoration-gör-det-själv-måla-vit

Ge din fest mer glamour och lyxkänsla med denna gyllene ballongdekoration. Allt du behöver är vita ballonger, guldfärg, pensel och guldband.

Hantverk med ballonger – måla ballongerna guld

Tinker-ballonger-gyllene-dekoration-färg-bröllop-födelsedag

Blås upp de vita ballongerna eller fyll dem med helium om du vill skapa en flytande dekoration. Knyt ett långt, gyllene band till ballongerna och måla den nedre halvan med en tjock pensel och guldfärg, som visas på bilden.

Hantverk med ballonger – den vackra färdiga dekorationen i vitt och guld

tinker-ballonger-helium-bröllop-födelsedag-gör-det-själv-dekoration-guld-vit

En bordsdekoration i vitt och guld ser förförisk, ädel ut och understryker perfekt den drömlika atmosfären i varje vacker händelse. Dekorera rummet med andra accenter i samma färgkombination för komplett samspel.

Gör sagodekorationer med ballonger och tyll

tinker-ballonger-tuell-vit-lila-rosa-gul-bröllop-dekoration-blommor

Denna attraktiva bordsdekoration kan skapas snabbt och enkelt. Materialen du behöver är färgglada ballonger, tyll eller annat fint tyg i den färg du vill ha, helium, färgstarkt band och konstgjorda små blommor.

Hantverk med ballonger – bra dekoration för en födelsedag eller bröllop

tinker-ballonger-dekoration-bröllop-grattis-födelsedag-tuell-vit-blå-rosa

Fyll ballongerna med helium och skär ut stora fyrkantiga tyllstycken. Linda varje ballong med tyllen, knyt en rosett eller dekorera med små konstgjorda blommor, som visas på bilden.

Hantverk med ballonger och glitter för en barnkalas med ett prinsessatema

tinker-ballonger-glitter-dekoration-tinker-med-barn-gör-det-själv

Du kan göra denna glittrande dekoration tillsammans med dina barn. Blås upp ballongerna och applicera lim på den övre halvan av ballongen. Strö efter det med glitter i den färg du vill ha (eller doppa ballongen i glitter). Häng glitterballongerna i taket och njut av den lekfulla discokuleffekten.

Gör rosa ballonggarland med blommor själv

tinker-ballonger-krans-dekoration-tinker-med-barn-rosa-blommor-grön-gren

Ge din lägenhet en romantisk, sagostämning med denna slående rosa krans. Du behöver rosa och lila ballonger, konstgjorda rosa och röda blommor, konstgjorda gröna grenar och snöre.

Hantverk med ballonger – rosa krans som ett riktigt blickfång

tinker-ballonger-krans-rosa-tinker-med-barn-dekoration

Blås upp ballongerna och knyt dem med snöret tillsammans med de konstgjorda blommorna. Ordna de konstgjorda blommorna efter din smak och skapa drömlika kompositioner med ballonger i önskade färger.

Hantverk med ballonger – rosa trädgårdsdekoration med blommor

tinker-ballonger-helium-med-barn-tinker-rosa-röd-lila-blommor

En annan trevlig idé för att pyssla med ballonger – ha mycket kul ute och gör denna charmiga dekoration med barnen. Du behöver rosa ballonger, konstgjorda (eller naturliga) blommor, helium, rosa snöre och limpistol.

Med de vackra rosa ballongerna kan du dekorera inte bara trädgården, utan också bordet hemma

tinker-ballonger-med-barn-dekoration-rosa-konstgjorda-blommor-lila

Fyll de rosa ballongerna med helium och lim eller knyt blommorna till ballongerna enligt bilden. Denna romantiska dekoration är lämplig för alla vackra evenemang som bröllop och födelsedagar. Du får riktiga blickfång, för ballongerna kommer garanterat att locka allas uppmärksamhet.

Hantverk med ballonger – färgglada glasögon

Tinker-ballonger-sylt-burk-dekoration-gör-det-själv-grön-rosa-gul

Att pyssla med ballonger kan vara barnspel. Fräscha upp de klara tråkiga glasögonen på några minuter med den här guiden. Du kan också dekorera syltburkar på samma sätt. Du behöver glasögon, ballonger i glada färger, sax, linjal och kulspetspenna.

Tillverka med ballonger utan att måla och limma

tinker-ballonger-sylt-burk-dekorera-gör-det-själv-lila-blå

Skär ballongerna på mitten och låt glaset glida in i ballongen enligt bilden. Gör en hel färgglad uppsättning glas med de färgglada ballongerna och dekorera ditt hem med dem.

Hantverk med ballonger – Snygg vas med en kåpa av ballonger

tinker-ballonger-vas-grön-vit-dekoration-gör-det-själv-snödroppar

Den här idén med att skapa med ballonger liknar den föregående. Allt du behöver göra är att dra ballongen över glaset till botten. Sätt in den utskjutande öppningen av ballongen djupt i glaset och den fina vasen är klar.

Gör en bukett ballonger själv

DIY ballonger bukett - vackra dekorationer för födelsedagsfesten

Om du vill göra en bukett ballonger själv har du två alternativ: Antingen använder du den klassiska formen och helt enkelt knyter ihop flera ballonger eller lägger dem i en vas (då behöver du helium) eller så använder du de långa ballongerna, som är avsedd att forma och från vanligtvis knyts djur för att göra flera blommor och sedan ordna dem som en bukett.

Bukett med sugrör

Gör en bukett själv med ballonger och sugrör

Använd miniballonger och breda sugrör till denna ballongbukett (ballongpinnar är också lämpliga). Blås upp en ballong och lägg den över sugröret. Du kan också lägga till lite lim för att det ska fastna bättre. På så sätt producerar du några fler “ballongblommor”, som också kan skilja sig åt i form och färg. Lägg dem sedan i en vas eller annan fin behållare som är tillräckligt hög för att stödja ballongerna.

Gör blommor med ballonger

Knyta blå blommor från ballonger till en bukett

Men om det inte är tillräckligt original för dig kan du också göra enskilda blommor med ballonger och lägga dem i en vas. Du behöver per blomma:

  • en lång blå ballong
  • en lång grön ballong
  • pump
  • sax

Instruktioner för en bukett ballonger som presentidé

Blås upp en blå ballong och lämna cirka 10 cm tomt för luft. Vik cirka 15 till 20 cm från änden med knuten, nyp området som knuten vidrör och börja vrida ballongen, arbeta också i knuten. Du får det första kronbladet. Designa de återstående fyra kronbladen på samma sätt.

Gröna och blå ballonger för hemlagade blommor - lätt hantverksidé för vuxna och barn

Skär sedan upp toppen av ballongen för att släppa ut överflödig luft så att bara blomman blir kvar, som du nu lägger till stjälkar och blad till. Och för detta blåser du upp en grön ballong och separerar den övre spetsen från resten genom att vrida in den. Sätt in den gröna ballongen mellan kronbladen. I andra änden och i vilken höjd som helst, forma bladen på samma sätt som kronbladen. Den första blomman är klar! Du kan titta närmare på stegen i videon.

Om du nu vill göra en bukett med ballonger i form av blommor behöver du en stor behållare, eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme i en vas. En vacker hink eller en långsträckt korg med större diameter är till exempel bra och kan rymma flera av dessa ganska omfattande blommor.

Sympatiska blommor gjorda av marmorballonger på en pinne i en vas

Du kan hitta en annan variant på Martha Stuarts webbplats. Länken till videon hittar du i slutet av artikeln så att du kan kopiera den om du känner för det.

Tinkerballongdjur

Djur i ljusa färger med runda eller långa ballonger

Djur gjorda av ballonger är särskilt populära bland barn. Så om du letar efter en idé för barnkalas, gå på djurslöjd. Vi har en lämplig idé för vanliga, ovala eller runda ballonger, liksom för de långa modellerna.

Gör djur av vanliga ballonger

DIY -ballonger som djur - björnar och katter med papper och markörpenna

Blås ut ballongerna och skär ut öronen från papper. Öronen är naturligtvis olika formade beroende på djuret (t.ex. triangulärt för katter eller rävar, runda för björnar etc.). Du kan först förbereda en stencil så att båda öronen blir desamma. Du bör också tänka på en flik som du kan vika tillbaka efter att ha klippt ut öronen och fixa den till ballongen med hjälp av enkelt tejp.

Slutligen, använd en markör för att rita djurets ansikte på ballongen. Alternativt kan de också dekoreras med ansikten av papper. Barnen kan sedan ta med sig de färdiga ballongerna hem efter festen. Du kan också använda idén för att göra en söt festdekoration med ballonger. För mer detaljerade instruktioner, se videon nedan.

Djur gjorda av långa ballonger

Gör-det-själv-apor, hundar och fjärilar med ballonger för festen

Alla känner till de vänliga djuren som är knutna från långa ballonger. De är en klassiker på barnkalas och brukar göras av en clown. Men du kan också våga göra det själv och göra följande djur.

Fjärilar

Färgglada fjärilar att göra dig själv med barn

Dessa fjärilar kan göras i valfri färg och brokig och är så enkla att även äldre barn kan hjälpa till med hantverket med ballonger. Blås upp två ballonger för vingarna: en helt, den andra inte. Du behöver absolut en pump för detta. Knyt ihop båda ballongerna i ringar och lägg sedan den lilla i den stora ringen, håll ihop de två knutarna med ena handen och den nedre halvan med den andra och börja vrida dem några gånger.

Instruktioner för en fjäril gjord av långa ballonger

För kroppen blåser du upp en annan ballong, men inte helt. Forma huvudet i mitten, linda sedan kroppen runt vingarna och knyt ihop de två ändarna. Skär helt enkelt bort överskottet. Om instruktionerna verkar komplicerade, var inte orolig. Prova bara och du kommer garanterat att få kläm på det snabbt.

Gör apor själv

Ballongapor som dekoration eller att leka med för barn

Dessa apor är lite mer komplicerade. Om du följer instruktionerna på bilderna kommer du dock att göra det snabbt. I slutet av artikeln hittar du också en länk till videohandledningen, vilket kommer att göra hantverksprojektet ännu enklare. Så om du vill göra apor med ballonger för en temafest eller att underhålla och ockupera gästerna under en fest, stanna där.

Gör festdekorationer själv med en lång ballong - söta små apor för en temafest

 Gör ett nummer av ballonger

Gör nummer med ballonger och konstgjorda blommor själv för en födelsedag

Nummer tillverkade av ballonger är särskilt lämpliga för en födelsedagsfest, men du kan också göra nummer med ballonger för ett kristall-, silver-, guld- eller annat bröllop. Det finns olika möjligheter, som att klippa ut respektive nummer från kartong och sätta små ballonger på den. Vi kommer dock att använda en video för att visa dig en enkel idé med tråd, för vilken du också behöver små ballonger och konstgjorda blommor. Naturligtvis är andra dekorativa element också tillåtna.

Forma tråden till valfritt antal och blåsa upp ballongerna. Eftersom du behöver flera av dessa rekommenderas en ballongpump. Använd tejp för att fästa ballongerna på tråden med jämna mellanrum här och där och dekorera mellanrummen däremellan med de konstgjorda blommorna, som enkelt kan fästas tack vare deras trådstammar. Du kan fixa enskilda blommor samt sätta ihop små buketter och sedan fästa dem på tråden. Om det behövs kan du också fästa blommorna på den osynliga sidan med tejp.

* Fullständiga instruktioner för brud dusch dekorationer kan hittas här

* Instruktioner för exotisk dekoration med decoupageballonger finns här

* Fullständiga instruktioner för glitterballongerna finns här

* Kompletta instruktioner för den rosa ballongkransen finns här

* Instruktioner för att göra ballongerna med tyll finns här

* Fullständiga instruktioner för Hell Made Balloon Vase finns här

Instruktioner för en ballongblomma av Martha Stuart här.

Instruktioner för ballongapor här.