Hantverk med trä: att göra något vackert av drivved med barn – 8 DIY -idéer

tinker-med-trä-med-barn-drivved-segelbåt-diy-dekoration

Hantverk med trä är mycket populära bland barn, särskilt om de själva kan välja material. Trä är ett underbart naturmaterial som finns överallt utanför. Således får barnen två uppgifter samtidigt – samla först materialet från naturen och gör sedan vackra saker med dem. Hantverk av trä håller också bra och du kan njuta av dem länge. Förresten, främjande av att mixtra med naturmaterial är manuell kompetens. Barnen arbetar med händerna och gör något vackert själva. Att tillverka med drivved är en kreativ, men också meningsfull hobby för gamla och unga. Vi presenterar 8 fantastiska DIY -projekt.

Hantverk med trä – insamlingsmaterial

tinker-med-trä-med-barn-drivved-material-gör-det-själv

För att barn ska få vänner med trä föreslår vi att du väljer drivved som ett alternativ till trä. Det är bäst att ta barnen en promenad i skogen eller längs kusten och låta dem samla träbitar. Grenar och kvistar kan användas för att göra vackra dekorationer eller en liten, fin present. Ett annat alternativ skulle vara att använda rester av trä från en snickare. Hantverk med trä ger främst barn möjlighet att bekanta sig med detta naturmaterial. Dessutom kommer du att ta reda på varifrån detta material kommer och vad som kan skapas av det.

Innan du börjar skapa med trä bör du tänka på barnets ålder. Barn under 3 år kan dock inte hantera specialverktyg och material och får inte göra det. Hantverket bör i alla fall ske under vuxenövervakning. För att de faktiskt ska bli framgångsrika behöver de små händerna lite stöd och kanske ett annat hål här och där.

Hantverk med trä: gör en drake av drivved med barn

tinker-med-trä-med-barn-drivved-diy-drake-instruktioner

Det första DIY -projektet för barn är att göra en drake av drivved. Följande material krävs för detta:

 • Drivvedpinnar
 • papper
 • linje
 • Träpärlor
 • varmt lim
 • sax
 • Akvarellfärger, vatten och penslar

Barn gör en drake med drivved 

tinker-med-trä-med-barn-gör-drivved-drakar-själv

Först, så att säga, är ramen för draken gjord. För detta behöver du fyra relativt lika stora drivvedspinnar och ytterligare två. Med de fyra första bildar du en kvadrat, en diamantform rekommenderas. Däremellan lägger du de återstående två stavarna för stöd och fixerar med varmt lim på de platser där delarna korsas. En robust träram bör bero på bitarna av drivved.

Gör och färg en drake

pyssla-med-trä-med-barn-drivved-drake-instruktioner-färgläggning

Låt barnet rita något på ett ark med papper som passar den självgjorda drakramen. Det kan bara vara färgade fläckar eller en fin familjebild. För att göra detta kan de använda färgpennor eller måla hela ytan med en pensel och akvareller. Du kan erbjuda mindre barnfärger från röret, som de enkelt kan applicera på pappersarket med hjälp av ett plastkort. Klossar av något slag är tillåtna här. Främst blir det snyggt och färgstarkt. När bilden är klar och färgerna är torra mäter du efter drakramen och skär till storlek. Fixera sedan på vissa ställen med det heta limet. Du kan lämna dessa steg till barn från 5 till 6 år.

Gör och dekorera en drake med barn

tinker-med-trä-med-barn-drivved-drake-dekorera-diy

Alla små element kan användas för att dekorera och dekorera draken av drivved. Dessa har främst ett naturligt ursprung. Dessa kan vara träpärlor eller träbollar från hantverksbutiken eller några hemlagade. Du kan helt enkelt använda drivved och enkelt slipa eller arbeta med det. Dessutom kan tinkered loopar av papper sättas in. En slinga består av två trianglar som är anslutna vid spetsarna. Använd det heta limet här igen. Du gör drakbandet av snöre. Visa barnen hur man flätar strängen. Du är också välkommen att använda olika garnfärger.

tinker-med-trä-med-barn-drivved-drake-gör-det-själv-instruktioner

Vi vet inte om den självgjorda draken av drivved kan sväva och flyga ordentligt, men att pyssla med trä är verkligen inte bara roligt för barn, utan även vuxna. Eftersom självsamlad drivved håller tillbaka vackra minnen från din senaste semester vid havet. Stora bitar kan också hittas på sjön och floden. Stora dekorationer i ett maritimt utseende kan tinker med eller helt enkelt vackert ordnas. Men en sak är mycket viktig – barn har en uppgift och det som pysslas med kan användas senare.

Hantverk med trä: gör segelbåtar av drivved med barn

tinker-med-trä-med-barn-drivved-skepp-segelbåtar

Vad du fortfarande kan göra vackra saker av drivved är fantastiska segelbåtar som till och med simmar. Till en båt behöver du två bitar drivved – en bredare än den andra, och en liten bit tyg. Beroende på hur många segelbåtar du vill bygga bör du hålla ögonen öppna och leta efter drivved nästa gång du går en promenad på stranden med ditt barn. Detta projekt var tänkt för lite äldre barn, men med lite hjälp kommer det att fungera bra med mindre också. Låt oss se hur mycket av det som faktiskt behövs.

Gör små båtar med segel av drivved själv – material

tinker-med-trä-med-barn-drivved-segelbåt-instruktioner

Följande material krävs för drivvedens segelbåtar:

 • Drivved
 • ljusfärgat bomullstyg – här vit bomullsspets
 • varmt lim
 • sax
 • Hantverkskniv

Tinker drivved segelbåtar: en bit fungerar som en mast

pyssla-med-trä-med-barn-drivved-segelbåtar-gör-det-själv-diy

Välj ut några bitar drivved – de platta blir till en båt och de tunna, långsträckta blir segel. Du kan slipa ner träbitarna lite och forma dem till den form du vill ha. Men du ska inte överdriva det, eftersom produkterna i slutändan ska se äkta ut.

tinker-med-trä-med-barn-gör-drivved-segelbåt-själv

Gör nu ett hål i den tjocka träbiten, men den behöver inte nå botten. Här kan du också använda en träborr eller göra lite repor med hjälp av en hantverkskniv, kanske med sax skulle det också fungera. Den något mindre träbiten ska fungera som en mast och kommer att limmas in vid denna tidpunkt senare.

tinker-med-trä-med-barn-drivved-segel-båttipp

Ett segeltyg fästs då också på maststycket. En bit grovt bomullstyg passar bra till produktens vintagelook. Som i exemplet används ofta en liten bit vit bomullsspets. För att få segelens karakteristiska triangulära form, klipp tyget triangulärt eller som visas här, vik det och fixa det sedan med det heta limet.

tinker-med-trä-med-barn-drivved-båt-segel-spets-vit

Nu kan den färdiga masten sättas in i den andra träbiten och fixas. När du väljer och monterar träbitar, använd mastens längd som en guide. Du kan också använda trälim för detta så att det inte blir fula fläckar på drivved.

Hantverk med drivved: gör din egen segelbåtskrans

tinker-med-trä-med-barn-drivved

Denna fantastiska idé är en förlängning av den föregående. Här är segelbåtarna byggda mindre och lite annorlunda. Masten här består av ett litet snitt i träspett. Seglet, å andra sidan, är tillverkat av två triangulära tygstycken som är bundna vid toppen av masten. Detta drar också ett snöre igenom och en krans har dykt upp från flera segelbåtar. Riktigt cool dekorationsidé för dekoration i maritimt utseende.

Hantverk med trä: måla drivved med barn

tinker-med-trä-med-barn-måla-drivved-pinnar

Barn kan göra drivvedspinnar mycket enkelt och enkelt måla dem i brokiga färger. Allt du bör göra i förväg är att rengöra drivved. Ta en gammal tandborste, borsta av den och tvätta noggrant med lite tvål eller diskmedel för att ta bort vattenrester och salt från havet.

Hantverk med trä: gör roliga dockor av drivved med barn

tinker-med-trä-med-barn-drivved-måla-docka-idé

Nu kan barn lekfullt designa bitarna av drivved. Detta förvandlas till roliga dockor eller monster. Med insatta googly -ögon ser de riktigt roliga ut eller?

tinker-med-trä-med-barn-drivved-dock-monster

Hantverk med trä: gör stjärnor av drivved med barn

tinker-med-trä-med-barn-drivved-stjärna

På bara några steg och med lite stöd kan varje barn göra något riktigt vackert av drivved. I slutändan är det förvånande hur du plötsligt kan förvandla en träbit och ge den karaktär.

Hantverk med trä: Gör svamp själv av musslor och drivved med barn

tinker-med-trä-med-barn-drivved-skal-svamp

Hantverk med trä: Gör din egen krona av ätpinnar eller drivved med barn

tinker-med-trä-med-barn-drivved-ätpinnar-krona

tinker-med-trä-med-barn-drivved-krona-ätpinnar