Idéer för provrör som dekoration, vaser och bröllopsfavörer

idéer för provrör, ståbord, dekorationer, kryddor

Provrör är kända från kemi- och biologiklasser. Men nuförtiden kan dessa välformade kärl också påträffas utanför laboratoriet, eftersom de är lika populära som dekorativa föremål och hantverksredskap. Fyllda med färgglada godisar eller dekorerade med blommor är provrör riktiga iögonfallande och kan inte bara försköna alla bröllopsfirande utan också ge lägenheten en ny kick. I dagens artikel hittar du några provrörsidéer som är enkla att göra med lite fantasi och kreativitet.

Idéer för provrör – från bröllopsdekorationer till köksprylar

idéer för provrör blommor-blommor-tulpaner-träställ

Oavsett om du förvarar kryddor, som dekoration för evenemang och fester eller när du implementerar dina hantverksidéer – de välformade glasögonen är riktiga allroundare! Provrör finns i många utföranden – med och utan en pärlkant, tillverkad av glas eller plast, med runda och plana bottnar etc. När du köper, var uppmärksam på rörens storlek och kapacitet. Om olika innehåll är avsedda för provrören måste du fortfarande få lämpliga förslutningar av kork eller plast.

Provrör som inbjudan, platskort eller gåva

idéer-provrör-fyllning-bröllop-lavendel-rosmarin-rosknoppar

Vill du designa ditt bröllop individuellt? Ofta krävs det inte mycket för att göra imponerande bröllopsdekorationer själv. Provrör är otroligt mångsidiga och passar perfekt med bröllopsmottoet “We have the chemistry right”. Den ursprungliga inbjudan kunde inte vara ett kort, utan rullades ihop och förpackades fint i ett provrör.

Provrör är också perfekta för bröllopsfavörer. Tacka dina gäster på ett mycket personligt sätt för att du kom. De små rören fyllda med fina uppmärksamhet kommer garanterat att ge upphov till bröllop.

Provrör skär också en fin figur som platskort. Knyt ett satinband i din bröllopsfärg runt glasögonen och fäst en fin namnlapp på glaset.

Fyller på provrör i bröllopspresent

idéer-provrör-fyllning-bröllopsfester

Det finns en oändlig mängd innehåll för att fylla provrören. Bröllopsfärgerna och budskapet som du vill förmedla med din lilla present spelar en avgörande roll.

– Du kan fylla de känsliga rören med bröllopsmandlar enligt mottot “sött och bittert som liv”. Enligt traditionen ges exakt fem bröllopsmandlar till varje gäst. Med ett lämpligt talesätt får gästgåvan en mycket personlig anteckning: “Kärlek, lycka, hälsa, framgång och Guds välsignelse, dessa fem mandlar borde ge dig det.”

– Ett intressant alternativ till bröllopsmandlar är chokladdrageer, chokladpärlor och chokladhjärtan. De står för “Love can be so sweet!”

– Blomfrön, te, kryddor, kaffe- eller kakaoblandningar och badsalter är också perfekta som fyllningar för provrör. När det gäller färg och aromatik kan de anpassas till valfritt motto. Ett fyllnadshjälpmedel, såsom en tratt, skulle vara önskvärt för fyllning av provrören. Om du inte har en till hands, rulla bara upp ett papper som en sockerpåse.

Idéer för provrör som blomvaser

idéer-provrör-vaser-färg-vatten-snittblommor

Du kan också göra vackra dekorationer för ditt hem med provrör. För att rören ska stå upprätt måste de fästas i ett stativ. Det finns flera alternativ för att göra vaser: borrning av hål i trästolpar och drivvedgrenar, gjutning av betong eller limning av kopparrör av olika längd.

idéer för provrör blomster-blommor-vaser-fresker

Provrör används också ofta i blomsterhandel, eftersom de är idealiska för att göra blomsterarrangemang av alla slag.Du kan enkelt göra en underbar bordsdekoration med mossa, snittblommor och provrör. Lägg det blötlagda blommiga skummet i en lämplig skål och täck med mossa. Tryck bara in provrören i det blommiga skummet eller gör först en öppning och sätt sedan fast provröret på plats. Korta ner blommorna och lägg dem i provrören. Du kan lägga till färgämnen i vattnet för en intressant effekt.

Du kan också dekorera blomsterarrangemanget för att matcha säsongen. Grågröna grangrenar ser vackra ut vid jul och nötter, bär och frukt kan underbart bearbetas i detta arrangemang under hösten. Till påsk, välj färska vårblommor som påskliljor och tulpaner.

Idéer för provrör – förvara kryddor eller förpacka dem i present

idéer-provrör-kryddor-krydd-rack-glas-lock-peppar

Rätter får den speciella sparken från rätt blandning av kryddor och örter. En praktisk och original idé skulle då vara att packa kryddor i provrör. Så du kan inte bara ha dina favoritkryddor till hands när du lagar mat, utan också dina egna Blandningar av örter och kryddor från hela världen gör det själv och ge det i present. Perfekt som en present till en grillfest, inbjudan till middag eller till matlagare. Oavsett om det är Medelhavet, Asiatiskt eller annat speciellt till jul – du är bara begränsad i din egen fantasi när du sätter ihop växtbaserade blandningar.