Kinesiska ätpinnar – vilka kreativa saker kan du göra med dem?

Kinesiska ätpinnar-hantverk-kreativa-idéer-pastellfärger-dekorera

Med hantverksträ kan olika kreativa uppgifter relaterade till hantverk förvärvas. Det finns i många former i alla hantverksbutiker. Det kanske enklaste och mest varierade att implementera är träpinnar. Dessa finns i alla möjliga storlekar och former, består av obearbetat trä, som kan bearbetas och fantasifullt utformas efteråt. Istället för att köpa träpinnar föreslår vi ett par kinesiska ätpinnar Inte för att slängas från nästa sushikväll, utan för att samlas in. I artikeln har vi sammanfattat vilka kreativa hantverksidéer som säkert kommer att väcka ditt intresse.

Kinesiska ätpinnar – vad kan du göra med dem annat än att äta?

kinesiska-ätpinnar-tinker-make-up-fa% cc% 88rben-färgat-nagellack

Först kan du använda engångspinnar flera gånger. För att göra detta bör du redigera träpinnarna lite och kanske designa dem annorlunda. För detta ändamål måste du slipa träet, sedan måla det och, om du vill, designa det i en annan färg. Om du vill använda ätpinnarna för att äta igen rekommenderar vi att du bara använder livsmedelssäkra färgämnen och lacker. I handeln finns det vinpresspresslack och fatlack som är godkända för användning i livsmedelsbehållare.

Dekorera kinesiska ätpinnar vackert vid bordet för mer humör

Kinesiska ätpinnar -tinkering-spicing up-coloring-nagellack-idé

Om du inte kan hitta specialfärg eller lack som är godkänd för mat, men ändå vill krydda de kinesiska ätpinnarna du har samlat, kan bara det område som inte kommer i kontakt med maten färgas utan större ansträngning. Inget annat krävs för detta, förutom färg och målartejp. Med den sista avgränsar du den lite tjockare änden, som vanligtvis är i motsatt riktning från maten.

Krydda kinesiska ätpinnar i pastellfärger – enkla instruktioner

Kinesiska ätpinnar -hantverk-dekorera-instruktioner-pastellfärger-fa% cc% 88rben

Du kan applicera den färg du vill ha med en pensel. Ett annat alternativ, efter att du har identifierat ett område med målarens tejp, är att helt enkelt doppa pinnen i färgen. Låt dem rinna av “över huvudet” och låt dem torka ut i denna position. Ätpinnarna dekorerade på detta sätt kan användas för alla slags hantverk. Du hittar många idéer nedan.

Kinesiska ätpinnar – hantverksidéer och nödvändigt material för dem

Kinesiska ätpinnar -tinker-gör-själv-material-hett lim

Kinesiska ätpinnar kvar från ditt senaste besök på sushirestaurangen kan användas på många sätt, förutom att äta förstås. Om du redan har samlat ett stort antal av dem är det lång tid att experimentera med dem och göra något vackert av dem. Allt du behöver är naturligtvis tillräckligt med ätpinnar och varmt lim.

Använd kinesiska ätpinnar kreativt och praktiskt – gör ett smycke med dem

Kinesiska ätpinnar -slöjd-instruktioner-diy-smycken-stå-gör-det-själv

Den första vackra hantverksidén som vi erbjuder dig är att själv skapa ett utsmyckat smyckestativ av kinesiska ätpinnar. Ta bara ätpinnar så mycket du vill och försök knyta ihop dem ordentligt. På de ställen där ätpinnarna korsar, fixa med det heta limet.

Gör ditt eget smyckenställ av kinesiska ätpinnar 

Kinesiska ätpinnar -hantverk-instruktioner-smycken-st% cc% 88nder-gör-själv

Även om det är relativt enkelt att använda en varm limpistol står det också: Practice makes perfect. Var noggrann när du applicerar limmet, för om du sätter lite mer press på såret kommer det att resultera i en klump som inte ser snygg ut alls.

Kinesiska ätpinnar omvandlas snabbt till ett smyckestativ

Kinesiska ätpinnar-gör-det-själv-gör-smycken-stå-armbandsur

Om du inte vet hur du börjar knyta och ordna pinnarna, råder vi dig att ta tre pinnar och ansluta dem i en triangel som ett tält. När du har avslutat denna stabila konstruktion kan du bygga ditt smyckestativ på den.

Använd kinesiska ätpinnar annorlunda – gör solspeglar själv

Kinesiska ätpinnar -hantverk-instruktioner-rund-spegel-sol

Kinesiska ätpinnar är inte bara praktiska, utan också dekorativa. Dekorera en rund spegel med den och skapa en modern solspegel. Allt du behöver är en rund spegel, massor av ätpinnar, en rund ram eller kransämne och varmt lim. Observera bara att det heta limet kan smälta ihop plasten.

Spegelramar som är enkla att göra själv – kinesiska ätpinnar och en rund spegel

kinesiska-pinnar-tinker-dekorera-instruktioner-spegel-runda

På den nedre sidan av den runda ramen eller kransämnet markerar du 7-8 punkter med samma avstånd mellan dem. Det borde finnas de längsta solstrålarna. Du kan göra dessa genom att helt enkelt expandera vilka ätpinnar. Fixa dem på de specifika platserna om du också lämnar en möjlighet att spegeln kan införlivas senare. Börja ordna resterande ätpinnar i utrymmet så att de små går smidigt till de större. Slutligen bör en solstråle dyka upp. Slutligen färg det i ljust guld.

Kinesiska ätpinnar fungerar som underlägg – enkelt!

kinesiska-ätpinnar-pyssla-själv-gör-underlägg-enkla-instruktioner

Ätpinnar har en praktisk användning som en yta där du kan placera heta föremål. En skänk är alltid användbar i köket när heta grytor måste stå och svalna under tillagningen. Ta din största kastrull och mät upp den. Dess dimensioner bör vara utgångspunkten för ditt vidare hantverksarbete. Ta tillräckligt med ätpinnar för att täcka det område du vill ha och placera dem snyggt bredvid varandra. Ätpinnarna behöver inte vara särskilt nära varandra. Lämna 3-5 millimeter mellan dem. Separat kan du göra en stabil understruktur av ätpinnar. För att göra detta, ta två ätpinnar och placera dem parallellt med minst 20 centimeter från varandra. För att säkerställa mer stabilitet kan du också placera en dubbel virkning diagonalt däremellan, så att en N-form blir. Fixa nu med det heta limet på de andra platta ätpinnarna.

Använd kinesiska ätpinnar som stickor 

kinesiska-ätpinnar-tinker-stick-nålar-gör-det-själv-idé

Kinesiska ätpinnar, om man tittar noga, är väldigt, väldigt lika stickstickor. Och om du vill starta en ny hobby kan stickning vara, varigenom du kan spara dig själv köp av stickor. Omvandla ätpinnarna till stickor.

Forma kinesiska ätpinnar till en spetsig form

kinesiska-ätpinnar-tinker-stick-nålar-gör-det-själv-fimo

Allt du behöver göra är att klippa av de övre få centimeterna i riktning mot maten. Försök först med en slipare, släta sedan ut det lite med sandpapper så att träet inte splittras. I andra änden av ätpinnen eller stickan är du välkommen att fixa en boll av polymerlera eller annan form av lera så att stygnen inte glider av nålen.