Strickliesel Instruktioner och idéer för vad du kan göra med sladden

sticka fleece idéer instruktioner-användbar-ull-korg-stickor

Kanske har du hört talas om Strickliesel tidigare? Det är ett litet verktyg för stickning. Med Strickliesel får du en sladd av valfri längd i form av ett rör, som kan användas som ett element för en mängd olika projekt. Om du är ny på Strickliesel hjälper vi dig med instruktioner som grund. Annars har vi fortfarande några fantastiska Strickliesel idéer sätt ihop som du kan imitera när som helst.

Strickliesel Idéer – Hur ser Strickliesel ut?

stickade tygidéer söt-design-tjej-figur

Strickliesel finns i en mängd olika former och färger. Även om det brukade vara av trä, kan plast idag fungera som ett material. Om du känner för att sticka spontant efter att ha läst den här artikeln kan du till och med snabbt göra en stickning själv med material från hushållet. Du kan hitta några idéer för detta i följande Strickliesel -idéer. Du kan också hitta på något själv.

XXL -stickning: Filtar, halsdukar, kuddar eller tröjor av gigantiskt nät är trendiga

Stickinstruktioner för nybörjare: Behärska de viktigaste grundteknikerna

Sticka en grovmaskad filt utan nålar – instruktioner för kopiering

Strickliesel Ideas – Instruktioner

Sticka fleece-idéer snygg-dekorationer-gör-själv-hushåll-försköna

Instruktionerna för Strickliesel är mycket enkla och underbart lämpliga för nybörjare som inte ens kan grunderna i stickning. Sticknålen är också ett bra alternativ till stickor. För att arbeta med Strickliesl behöver du ull i valfri färg utöver hjälpmedlet. Du kan använda en nål för att bättre få ulltråden genom stickbrödet.

Hur fungerar en Strickliesel?

sticka fleece idéer steg-garn-lindning-naglar-finger-handarbete

Du måste nu linda ulltråden runt de fyra krokarna (i detta fall spikar) genom att skapa öglor. Först en krok, sedan nästa och så vidare. En Strickliesel kan ha upp till åtta krokar. Oavsett antalet är stegen alltid desamma. Den enda skillnaden är i diametern på den färdiga sladden, som du kommer att använda senare för Strickliesel -idéerna.

Att göra stickbröd av kedjor

sticka teasel idéer grunder-instruktioner-hobby-fritid-pyssla-idéer

Vik nu ytterligare en rad runt krokarna, bara den här gången skapar du inga slingor. Med detta steg kommer det till själva stickningen. Med en stor nål eller en virknål, plocka upp en ögla från första omgången och skjut den över kroken och därmed över den andra raden med ulltrådar.

Ett roligt tidsfördriv

Stickat fleecetips instruktion-grunder-kvist-naglar

Så fortsätt tills du får önskad sladdlängd för Strickliesel -idéerna. Den färdiga sladden löper genom hålet i den stickade sladden och visas av sig själv efter ett tag. Klipp tråden från ullkulan och trä tråden genom en nål. Du kan använda den för att plocka upp de enskilda slingorna och ta av dem från krokarna samtidigt. Använd nålen för att dra tråden för att täta öppningen.

Gör ditt eget stickbröd

Stickning av fleece-idéer-diy-glasspinnar-toalettpapper-rull-färgglada-färger

Som nämnts kan du också göra en stickbricka själv. I instruktionerna ovan användes en ihålig gren för detta ändamål, som var utrustad med fyra spikar. Du kan lika gärna använda en toalettpappersrulle som du klistrar ispinnar eller shish kebabspett på. Du kan också färga dem för att få de stickade tofsarna att se snyggare ut. Du är välkommen att använda annat material från hushållet för att göra din hjälpare till Strickliesel -idéerna.

Bra idéer för Strickliesel

stickning-fleece-idéer-kabel-design-blå-ull-glödlampa-belysning

Vad tycker du om den här lampan? Ganska coolt är det inte? I denna idé fungerar sladden från det stickade repet bara som ett lock för kabeln, som dock har ett riktigt snyggt utseende. Du kan pilla med flera av dessa Strickliesel -idéer och dekorera hela lägenheten eller skapa en färgstark grupp lampor.

Material till lampan

stick-idéer-lampa-gör-det-själv-nybörjare-inspirationsmaterial

Det finns många Strickliesel -idéer som inte kräver många material. En av dem är också denna lampa. Skaffa ett uttag med en lämplig glödlampa, en kabel, ull av vilken färg som helst, en sticknål, en skruvmejsel och en virknål. Du bestämmer längden på kabeln själv beroende på rummets höjd.

Sticka manteln till kabeln

stickning-fleece-idéer-kabel-inslagning-ull-enkel-lampa-pyssla

Den här gången stickas du runt kabeln. För att göra detta, sätt helt enkelt in kabeln genom öppningen av det stickade tyget. Du kan också sticka röret först och sedan skjuta in kabeln, men de grova ändarna av kabeln kan göra detta mycket svårt och du riskerar att ullen går sönder. När du är klar med kabeln behöver du bara sätta i kontakten och uttaget. Om du inte har en aning om det, låt oss hjälpa dig för att inte riskera kortslutning när du tänder lampan. Sådana Strickliesel -idéer är också mycket lämpliga som gåvor.

Idéer för att sticka sladdar med stor diameter

stick-idéer-slang-stick-manschetter-hemlagad

Ju fler krokar Strickliesel har, desto bredare blir sladden. Detta kan vara mycket fördelaktigt för några Strickliesel -idéer. Så du kan snabbt och enkelt sticka arm- eller benvärmare eller skapa en halsduk av flera av dessa stora sladdar. Slangen från Strickliesel kan också användas som lock för olika föremål. Här är ett fall som ett exempel:

Sticka fodralet med stickbrödet

stick-fleece-idéer-case-solglasögon-diy-stickning-nybörjare

Fodralet ser elegant ut och är särskilt skyddande eftersom det är tillverkat av ett mjukt och tjockt material. Det är bara viktigt att du uppskattar rätt storlek. På samma sätt kan du också skapa ett skyddsfodral för din mobiltelefon, skydda en extern hårddisk eller vad du än har att lagra.

Sy ihop öppningen

stick-idéer-pyssel-väska-glasögon-bara-sy-ull-garn

Naturligtvis måste du stänga det färdiga röret på ena sidan så att objektet i fråga inte kan glida ut. En nål genom vilken du trådar den överflödiga tråden fungerar bra. Sy genom de övre maskorna och avsluta sömmen med en knut. Så att detta inte syns kan du helt enkelt vända det nya omslaget ut och ut som ett exempel för Strickliesel -idéer.

Strickliesel -sladdidéer

stick-idéer-låda-dekorera-ränder-sladd-inslagning

Det finns ett oändligt antal Strickliesel -idéer som du kan genomföra med den färdiga sladden. Om du inte kan skapa den önskade diametern för det önskade objektet, använd helt enkelt denna variant för dekoration. Sladdarna sys ihop i båda ändar och läggs över burken. Ett färgstarkt randigt mönster kan utformas.

Underlägg för krukor

stick-idéer-kruka-underlägg-kök-dekorera-användbara-tillbehör-present-idé

Dessa trivetter är liknande Strickliesel -idéer. Men en hel sladd kan också användas för detta. Detta lindas runt sig själv i form av en spiral. Använd alla färger, kombinera dem eller försök att skapa mönster och motiv. Du måste skruva in den långa sladden som en snigel och sy upp den från baksidan. En Strickliesel -matta är också en bra idé om du letar efter originella och hemlagade presenter.

Efter stegen som redan beskrivits kan du designa en söt väska för ditt barn. För detta behöver du två sniglar av samma storlek, som du helt enkelt syr ihop. Låt påsen öppnas och sy ett handtag på plats.

Strickliesel -djur kreativa idéer för barn

Du kan också trolla fram söta djurfigurer med en lång sladd. Ta en gammal strumpa och stoppa den med bomull. Sy den öppna sidan i den storlek du vill ha, forma kroppen och linda sladden runt strumpan. Fäst sladden med en nål och tråd. Du kan använda en annan sladd för att skapa armar, ben, näsa och ögon som du syr på gosleksaken. Du kan också använda färgade knappar för ögonen.

Dekorera klädhängare

stickat tyg-idéer-galgar-dekorera-ull-färgglada-accessoarer

Så praktiska som klädhängare är kan de se tråkiga ut. Ta ljusa färger till din garderob genom att klä galgarna med stickade sladdar. Du kan använda två sladdar åt gången, som du lägger på båda halvorna, eller så kan du använda en hel sladd, vars ena sida du stänger och sedan lägga sladden över hela galgen. En gång i mitten, sätt kroken genom ett av maskorna. Sy sedan fast den andra sidan också.

Gör vackra blommor

stick-idéer-blommor-pysslar-ganska-deco-beige

Blommor som kan användas inte bara som hängen utan också för att sticka idéer för smycken eller att dekorera kläder, kuddar och filtar är också mycket sympatiska. Den färdiga sladden är formad som visas. Var och en av de formade öglorna sys ihop i mitten så att blomman behåller sin form. Ytterligare en bit stickad sladd placeras sedan i mitten för att dölja sömmen.

DIY idéer Strickliesel

stickade-idéer-blueten-knapp-stickning-enkla-hängen

Istället för den andra sladden kan du också använda knappar, som är ett populärt dekorativt element när det gäller DIY -projekt. Knapparna kan limmas eller sys på plats och ser bäst ut när du väljer en kontrastfärg. Dessa vackra blommor som stickade idéer fungerar som hängen. Om du vill kan du sticka hantverkstråd i den längre sladden. Detta gör det lättare för dig att forma de enskilda kronbladen.

Du kan också skapa en vacker vårliknande dekoration av de blommor du har gjort själv. Gör till exempel en färgstark krans att dekorera fönstret med. Trä helt enkelt en tunn sladd genom de enskilda blommorna, bind dem och häng upp kransen. Med sladden på Strickliesel kan du också skapa andra figurer. Till exempel kan du göra olika former av frukt eller grönsaker och skapa fantastiska dekorationer för köket eller fina leksaker till dina barn.

Hantverk med Strickliesel

Stickad fleece-idéer-dekoration-original-bikupa-pin-kudde-tinker-bin-dekoration

Du kommer säkert att bli imponerad av denna bikupa gjord av en sladd. Idén kan bara fungera som en dekoration eller tjäna ett användbart syfte. I detta fall fungerar bikupan som en nålkudde. För att göra detta kan den läggas på en liten kudde eller stoppas direkt. Du kan använda bomull för detta.

Stickning med barn

stickat tyg-idéer-kopp varmare-gör-det-själv-knapp-accent

Med Strickliesel kan du också göra stickningen mer smaklig för dina barn. Tekniken är barnspel och kommer snabbt att bli dina barns nya hobby. Strickliesel är lämplig för barn mellan 5 – 6 år. Det beror på hur långt ett barn är i motorik.

Vi skulle också vilja presentera dig för ett sista exempel på original Strickliesel -idéer. Det är en hemlagad koppvärmare som är perfekt för vintern.

Strickliesel -idéer för glasunderlägg

sticka fleece idéer filt-ull-lim-helt enkelt-stimulering

Stricklieselns sladd kan användas inte bara som en tapp utan även för glasögon. För dessa Strickliesel -idéer måste du först göra sladden i valfri färg och storlek. Detta bearbetas sedan till en keltisk knut. Du kan se hur detta fungerar på bilden ovan.

Dekorera bord

stickade tygidéer underlägg-glasögon-gör-själv-knutar

För att hålla knuten på plats, lim en bit filt i botten. Om du vill ha halkfria underlägg kan du också använda gummi. Lägg knuten på tyget och spåra konturen. Detta borde vara lite mindre. Tejpa tyget till knuten och lägg en tung bok ovanpå. Du kan också designa underlägg som Strickliesl -idéer annorlunda.

Tinker med alfabetet

stick-idéer-bokstäver-alfabet-barn-leksaker

Både breda och smala sladdar kan användas för att designa bokstäver. Rören är helt enkelt fyllda med bomull. På så sätt kommer ditt barn att ha extra kul att lära sig bokstäverna. Strickliesel -idéer kan också vara mycket användbara. Bokstäverna är också väl lämpade som dekoration för barnrummet.

Design bokstäver

Stickat band för barn, bokstäver-present-idéer-namn-skriv-sladd

Med tillräckligt långa sladdar kan du designa bokstäver på ett vackert sätt. De är perfekta för att dekorera väggar eller presenter. Ta en sladd och prova olika varianter av dessa stickidéer. Den valda designen kan sedan limmas på önskad yta. Du är också välkommen att designa stickade bokstäver med tråd och genomföra många dekorationsidéer för din lägenhet. Det är bäst att sticka hantverkstråden i röret. När du är redo att sladden sticker ut ur det stickade tyget kan du trycka ner ena änden av tråden i hålet. Att sticka med tråd är lite tråkigare eftersom du alltid måste bära hantverkstråden med dig. Att trä in tråden i den färdiga slangen är mycket svårare och fungerar inte alltid. Det är därför bäst att sätta in tråden i förväg.

Tillsammans med ditt barn kan du skapa en dörrskylt av bokstäver med tråd. Böj barnets namn med den färdiga sladden. Skaffa en träskiva, som du kan måla med akryllack i valfri färg. Limma namnet på träskivan och fäst en stickad sladd med små spikar på brädans baksida. Så ditt barn kan hänga skylten på dörrhandtaget.

Kedja av knutar

stick-idéer-smycken-kedja-knut-gul-färg

När du väl har bestämt dig för att göra en kedja kan du göra den mer intressant genom att göra en intressant knut på sladden. Smycken är en av de mest populära Strickliesl -idéerna eftersom de är snabba och enkla att implementera. Du är också välkommen att göra en kedja av flera sladdar eller göra ett armband eller örhängen. För ett elegant halsband måste du sticka tre eller fyra sladdar, beroende på önskad tjocklek, som du sedan flätar platt. Slutligen kan du fästa en förslutning med ändlock. Om du inte är säker på hur lång du vill att kedjan ska vara är det bäst att sticka den lite längre. Du kan förkorta dem om det behövs.

Om du vill designa ett halsband med pärlor behöver du några träpärlor förutom ullen, som ingår i stickningen. Produktionen tar lite längre tid än den som redan beskrivits, men är lika enkel och mycket lämplig för nybörjare. Sticka ett snöre som du kan röra längst ner på stickeliseln. Sy fast änden och tryck en träpärla från toppen till sladdens ände. Använd en sticknål eller kulspetspenna för att underlätta för dig att trycka pärlan genom den smala öppningen. Sy sedan sladden med ett par stygn så att de enskilda pärlorna är väl definierade. Varva stickning och lägg till pärlor tills du får den längd du vill ha. Slutligen fäst ett lås eller sy ihop båda ändarna.

Du kan också göra hårtillbehör med Stricklisel. Du kan använda den stickade sladden för att till exempel skapa ett vackert pannband. För detta stickas tre rör av samma längd som sedan vävs in i ett tjockt rör. Sy slutligen av ändarna på sladdarna.