Tillverkning med spetsar för snygga DIY -dekorationer

tinker med spetsdukar väggmålning-diy-vintage-shabby-frame-wood

Om du gillar romantiska dekorationer kan du inte gå fel med spetsar. Den nostalgiska atmosfären som skapas av toppen gör varje inredning till en plats att koppla av. Eftersom inte alla kan virka eller bara inte har tid kan färdiga tyger också användas. Spetsdukar är särskilt lämpliga för detta. Vi har några originella idéer om hur Hantverk med spetsar sätt ihop som du gärna får efterlikna. Du kommer att bli förvånad över vilka vackra saker som kan göras med dessa dukar.

Hantverk med spetsar – en lampa i form av en sfär

Tinker med spetsdukar skugga-effekt-ljus-rum-belysning-idé

Lampor som kastar bra ljus- och skuggeffekter på väggen är särskilt attraktiva. Om du använder spetsdukar för att göra en sådan vintagelampa får du exakt denna effekt och därmed en fantastisk DIY -dekoration för alla rum. Beroende på lampans storlek behöver du flera spetsdukar samt en rund ballong eller en boll och tapetlim.

Gör en attraktiv lampa med en spetsduk

pyssel med spetsdukar ballong-boll-pinne-boll-form-lampa

Blås upp ballongen, eller snarare, ta bollen och lägg den första doilen på den om du gör den här idén med spetsar. Medan du håller det, gnugga tapetlimet frikostigt tills det är helt genomblött. Lägg sedan till nästa doily, överlappar den föregående och så vidare. Låt allt torka ordentligt. Hål sedan bollen eller ballongen, ta bort den från insidan och lägg till uttag och glödlampa.

Tinker barnrum tänder själv

pyssel med spetsdukar lampa-gör-det-själv-lätt-barnrum-dekoration

Som sagt kan du välja lampan i valfri storlek. Du kan också använda den här bollen för att förbättra en gammal golvlampa eller bordslampa. Ta bara bort den gamla lampskärmen och byt ut den mot kulan gjord av spetsduk. Inga speciella färdigheter eller mycket pengar krävs för att göra lampor med spetsar.

Lampa i form av ett halvklot

tinker-spets-doilies-blå-halvklotformad-lampa-ballongformad-lampskärm

En annan variant för en lampa är formen på ett halvklot. Detta är också ett bra alternativ om du inte har tillräckligt med doilies för att bilda en hel boll. För att göra hantverk med spetsdukar behöver du igen en ballong och doilies, som du också kan färga. För tillverkning, fortsätt som i föregående exempel.

Gör skålar 

tinker-doilies-färgglada-målar-skålar-gör det-själv-enkelt

Du kan också använda formen av ett halvklot för att göra dekorativa skålar. Skalen ser bäst ut när du alltid använder en full doily. Om det behövs kan du limma ihop flera doilies för att göra större skålar för hantverk med spetsar.

Färgning av spetsar

pyssla-spets-doily-skål-göra-vatten-färg-grönt

Skålarna ser särskilt attraktiva ut om du färgar dem i förväg. Använd valfri nyans av färgämnen och doppa bara ytterkanten i färgen. Ombre -effekten skapas automatiskt när färgen sprider sig lite längre inåt. Ju mer du dyker desto starkare blir färgen. Låt sedan doilen torka i 24 timmar innan du fortsätter pyssla med spetsar.

Forma skalet

hantverk-spets-doilies-lim-skål-form-stencil-torkning

Nu behöver du tapetlim igen för hantverk med spetsdukar, som är bäst att lägga i en skål samt plastfolie och en plast- eller metallskål av alla storlekar. Linda skålen med folien för att skydda den från limet. Doppa doilen helt i limmet, låt den droppa av en kort stund och sprida doilen jämnt på den upp och ner skålen, där limmet nu ska torka.

Attraktiv tårtklocka

pyssel med spetsdukar färgglada-dessert-bell-cake-huva

Du kan använda samma form för att pyssla med spetsdukar om du vill göra tårtklockor. Du bör bara fästa en knapp eller ratt som är så lätt som möjligt för att lättare kunna lyfta klockan. Kom ihåg att maskorna och hålen ska vara så små som möjligt för att förhindra att insekter kommer igenom när du dricker kaffe utomhus.

Romantisk lykta

tinker-spets-doilies-lykta-dekoration-ljus-jul-snöflinga-optik

Små skålar som hantverksidé för dekorationer kan också användas som lykta och därmed dekorera bordet på ett attraktivt sätt. För att pyssla med spetsar, fortsätt enligt beskrivningen ovan. Om du inte vågar tända ett riktigt ljus för att inte av misstag bränna tyget, använd helt enkelt konstgjorda LED -ljus.

Ganska drömfångare

tinker-spets-doilies-drömfångare-gör-själv-remsor av tyg

Drömfångare är en populär dekoration. Tillbehöret, som härstammar från indianerna, kan tinker snabbt och enkelt om du använder spetsar med det. Du behöver också en träring och olika band, eventuellt fjädrar och tråd. I det följande får du veta exakt hur du måste gå tillväga när du gör drömfångare med spetsar.

Crafting med spetsar – instruktioner för drömfångare

tinker-spets-doilies-instruktioner-drömfångare-garn-enkel-present

Du kan linda in träringen med band eller tråd när du gör det här projektet med spetsar. Doilen sträcks sedan spänd i ringen med samma tråd. Knytband av tyg, kedjor, fjädrar eller andra lämpliga föremål längst ner på ringen och ett snöre upptill för upphängning.

Bra presentidé

tinker-spets-doilies-simple-tinker-idé-drömfångare-spets-ring-band

Eftersom dessa drömfångare är snabba och enkla att göra kan du använda tanken på att pyssla med spetsar om du fortfarande letar efter en lämplig present till någon. Du kan också använda rester av tyg och du får en särskilt billig dekoration för ditt hem. En bra variant för att pyssla med spetsar.

Färgglad bordslöpare

tinker-spets-doilies-bord löpare-idé-färgglada-cirklar-virka

Vill du ha en original bordslöpare som lyfter fram bordet på ett speciellt sätt? Skapa sedan ett lapptäcke av olika spetsdukar, som du också kan färga igen i förväg. Skapa en brokig design eller välj nyanser av en färg. För hantverk med spetsdukar kan du sy ihop de enskilda doiliesna eller använda lim.

Designa väggmålningar

pyssel-spets-doilies-konst-vägg-dekorera-idé-gul-grön-canvas

Färg små spetsar och klistra dem på valfri duk för att skapa intressanta dekorationer på väggen. Denna idé för hantverk med spetsar är också perfekt som present och kan utökas med bokstäver och önskemål. Du är också välkommen att välja en större duk och kombinera flera doilies, som man gjorde med vår omslagsbild.

Frimärke med spetsmönster

tinker-spets-doilies-stämpel-gör-själv-spets-motiv-romantisk

Papper och tyger kan utformas individuellt om en stämpel används. Tro det eller ej, dessa kan göras med spetsar. Du behöver också en kavel och lim. Instruktionerna för tillverkning med spetsar finns nedan.

Doilies och kavel

tinker-lace-doily-crochet-dough-roll-motiv-print-wall-paper

Degrullen är belagd med lim och sedan täckt med spetsen. Ta detta steg-för-steg. Det är viktigt att doilen också skärs i slutet så att de två ändarna inte överlappar varandra utan bildar en jämn “fog”. Slutligen, belägg rullen med tapetlim igen för att försegla allt väl och du kan börja pyssla med spetsar.

Skapa vackra mönster

tinker-spets-doilies-trä-deg-rull-stick-tip-stämpel

Med denna stämpelrulle kan du nu dekorera alla möjliga saker. Omslagspapper kan nu utformas individuellt, liksom väggar eller till och med möbler. Mönstret får också det populära shabby -utseendet eftersom färgen ser sliten ut. Även nybörjare kan göra hantverk med spetsdukar utan problem!

Spetsförkläde

tinker-spets-doilies-förkläde-sy-hemmafru-tillbehör-återvinning

Som nämnts tidigare behöver du inte gå utan spetsar bara för att du inte kan virka. Vissa färdiga spetsar kan användas för en mängd olika ändamål, eftersom de redan har ett mycket dekorativt utseende. Vad sägs om ett sådant förkläde? Varje hemmafru kommer att bli mycket glad över det. För hantverk med spetsdukar sys doilerna helt enkelt ihop, vilket även nybörjare kan göra.

Gör dörrkransar med spetsar

tinker-spets-doily-inspiration-krans-design-spets-ring-klä upp

Denna dörrkrans är också en mycket enkel idé. Doilies lindas helt enkelt runt kransen och limmas eller knyts. Återigen kan du göra färgglada spetsar. Kransen kan också prydas med andra dekorativa element som inte nödvändigtvis behöver vara gjorda av spetsar. Anpassa den till säsongen eller den aktuella festivalen när du gör den med spetsar.