15 parasta ruokaa hehkuvalle iholle – lopullinen ruokavalio!

Oletko huolissasi ihon hehkusta ja kauneudesta? Tiedätkö terveellisen ruoan merkityksen hehkuvalle iholle? Et ole ainoa; miljoonat ajattelevat samaa. Ihmiset kuluttavat aina voiteisiin ja voiteisiin kauneuden säilyttämiseksi hehkuvan ja hyvän ihon. Ihon hehku on kuitenkin suoraan verrannollinen terveellisiin elämäntapoihin ja ruokavalioon. Ruoat sisältävät runsaasti vitamiineja, proteiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka pitävät ihon hehkuvana, joten kaikkien pitäisi tietää ruoka hehkuvalle ja vaalealle iholle. Terveet elämäntavat ovat aina hyödyllisiä, kun teet ihostasi terveen ja kirkkaan. Olemme laatineet luettelon ruoka- ja ruokavaliokaaviosta hehkuvalle ja vaalealle iholle opastamaan sinua läpi.

Paras ruoka hehkuvalle iholle

Terveellinen ruokavalio hehkuvaan ihoon:

Elämäntapojen ja genetiikan lisäksi syömiselläsi on merkittävä rooli ihon hyvinvoinnissa. Muista syödä elintarvikkeita, jotka tarjoavat kaikki ravintoaineet, ja voit hyötyä siitä, että sinulla on kaunis, hehkuva ja terve iho. Oletko valmis aloittamaan terveellisen ruokavalion hehkuvaan ihoon? Jatka vierittämistä saadaksesi lisätietoja!

Aikainen aamu: (6.00)

 • Mitä syödä: Juo tyhjään vatsaan kuppi haaleaa vettä puolen sitruunamehun ja hunajan kanssa.
 • Edut: Tämä detox -mehu puhdistaa vatsan ja voi antaa sinulle kirkkaan ja hehkuvan ihon.

Aamiainen: (7.30-8.00)

 • Mitä syödä: Omletti, jossa on yksi paahdettu monijyväleipä ja 1 kuppi maitoa.
 • Edut: Hedelmiä, maitoa ja munia sisältävä aamiaisruokavalio edistää terveellistä, säteilevää ihoa.

Aterian puoliväli: (11:00-11:30)

 • Mitä syödä: Nauti granaattiomenamehua tai 1 kuppi tuoretta puristettua appelsiinimehua
 • Edut: Ne ovat runsaasti antioksidantteja, vitamiineja, proteiineja ja kivennäisaineita. Tämä keskipäiväinen rutiini voi saada ihosi näyttämään terveeltä ja kiiltävältä.

Lounas: (klo 13.00-13.30)

 • Mitä syödä: 1 kuppi suosikki vihanneksia (porkkana/peruna jne.) Sekä kaksi chapatista, kuppi juustoa ja salaattia
 • Edut: Tämä ruoka tuoreelle ja hehkuvalle iholle voi tarjota sinulle erilaisia ​​ravintoaineita, joita kehosi tarvitsee.

Välipala: (15:30 – 16:00)

 • Mitä syödä: 1/2 dl paistettua bataatti-/ itusalaattia
 • Edut: Välipala terveillä itujen, bataattien tai juomien valinnoilla säilyttää ihon viehätyksen.

Illallinen: (klo 7.00–19.30)

 • Mitä syödä: Kuppi suosikki vihanneksia tai kanaa sekä kaksi chapatista tai kulho riisiä kupin juustoa.
 • Edut: Pata ja curry voivat auttaa tekemään kehostasi terveen ja antamaan virheettömän ihon.

Nukkumisaika: (10:00 – 22:30)

 • Mitä syödä: Ota ripaus kurkumaa lasilliseen lämmintä maitoa
 • Edut: Juoma auttaa ihoasi taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan ​​ja parantaa siten ihosi.

Terveellisiä ruokia hehkuvaan ihoon:

1. Lehtivihreät:

Vihreät lehtivihannekset ovat ykkösravinto hehkuvaan kasvoon. Vihreät ovat täynnä vitamiineja, ravintoaineita ja antioksidantteja. Vihreät, kuten pinaatti, sinappivihreät, lehtikaali, parsakaali, sisältävät runsaasti C-, A- ja K -vitamiineja. Ne tarjoavat myös hyvän raudan ja folaatin lähteen. Kaikki nämä ovat elintärkeitä ihon ihon parantamisessa. Ne suojaavat soluja auringon ankarien säteiden haitallisilta vaikutuksilta; antioksidantit suojaavat ihoasi ja antavat sille terveen hehkun.

2. Avokado:

Avokado on voimakas hedelmä, joka tekee ihosi iholle ja voi olla paras ruoka ihon hehkulle. Avokadoöljy tunkeutuu ihoon jättäen sen pehmeäksi, hyvin puhdistetuksi ja ravituksi. Antioksidantit auttavat poistamaan ryppyjä, jotka antavat ihollesi nuorekkaan hehkun. Luteiini auttaa pitämään ihon hyvin nesteytettynä estämällä ihon lipidien hajoamisen ja lisäämällä ihon vesipitoisuutta. On tärkeää olla tietoinen siitä, kuinka tärkeä nesteytys on terveelle iholle.

3. Vihreä tee:

Vihreä tee on osa hehkuvien kasvojen ja hiusten ruokavaliota. Se on täynnä B2- ja E -vitamiinia, jotka molemmat ovat elintärkeitä ihon terveyden ylläpitämiseksi. Vihreä tee auttaa vaalentamaan ihon tummia täpliä ja epäpuhtauksia, joten se sopii ihonhoitoon. Se on hellävarainen iholla ja voi myös vähentää tulehdusta. Käytä säännöllisesti vihreää teetä parantaaksesi ihosi ja saadaksesi oikeudenmukaisemman sävyn. Tämä voimakas antioksidanttisekoitus voi auttaa ihoasi näyttämään raikkaalta ja hehkuvalta.

4. Vesi:

Sinun ei tarvitse poskipunaa saada posket näyttämään ruusuisilta ja vaaleanpunaisilta tai huulikiiltoisilta, jotta huulet näyttäisivät ruusuisilta oikealla vesimäärällä. Sinun on sisällytettävä 3 litraa vettä päivittäiseen ruokavalioosi, jotta hehkuva ja vaalea iho. Juomavedellä on valtava ero ihon värissä. Muutaman päivän veden lisäämisen jälkeen tilanne paranee. Iho näyttää kiinteämmältä, kiinteämmältä ja pehmeämmältä. On selvä hehku (tai se näyttää vain hydratoituneelta hyvin).

5. Sitrushedelmät:

Sitrushedelmät voivat tehdä ihmeitä ihollesi ja olla terveyshyötyjen varasto. Siksi niiden pitäisi olla osa terveellistä ruokavaliota hehkuvaan ihoon. Oranssi, makea kalkki, tiedä, ja sitruunat voivat kaikki lisätä ihon säteilyä. Sitrushedelmät ovat täynnä antioksidantteja, jotka kykenevät torjumaan vapaita radikaaleja ja pitämään ihon terveenä ja kirkkaana. Ne suojaavat myös ihoasi haitallisilta vaurioilta, jotka voivat johtua jatkuvasta auringosta ja saastumisesta. Kuoria käytetään myös laajasti kaikkialla maailmassa kauneudenhoitojärjestelmissä.

6. Kala ja kalaöljy:

Kalaöljyä on runsaasti EPA-versiossa omega-3-rasvahapoista, jotka säätelevät kehon luonnollista öljykehitystä. Säännöllinen öljyntuotanto tarkoittaa, että ihosi pysyy kosteutettuna ilman rasvaisuutta. Kalaöljy helpottaa ihon nesteytystä ja ravitsee ihoa sisältä, jolloin ihosi näyttää kauniilta ja nuorelta. Tämä tekee kalasta ja kalaöljystä terveellisen ruoan hehkuvaan ihoon. Lohi, tonnikala, sardiinit, sardellit ja silli ovat parhaita kalavaihtoehtoja, jotka hyödyttävät eniten ihon hyvinvointia.

7. Mantelit:

Liotetut mantelit ovat erinomainen ruokavalinta ja ne ovat paras ruokavalio hehkuvalle iholle. Se voi auttaa sinua paljon, jos haluat parantaa ihon sävyäsi ja saada takaisin menettämäsi hehkun. Se korjaa sisäisesti vaurioituneet ihokudokset ja nopeuttaa uusien solujen kehittymistä. Siksi ihon sävy ja rakenne paranevat huomattavasti. Mantelit sisältävät vitamiineja, jotka parantavat ihon ja hiusten terveyttä. Liotetuissa manteleissa on merkittävästi enemmän E -vitamiinia kuin perinteisissä raaka -manteleissa.

8. Tomaatit:

Tomaatit sisältävät suuria määriä C -vitamiinia, joka auttaa hoitamaan aknea ja rasvaista ihoa ja saavuttamaan tasaisen ihon sävyn ja terveen hehkun. Tomaattia pidetään luonnollisena valkaisuaineena ja se auttaa kirkastamaan ihon sävyä. Tomaatit lisäävät ihon kollageenipitoisuutta ja estävät sen taipumasta. Tomaatit sisältävät myös enemmän antioksidantteja, mikä auttaa vähentämään ihon juonteita. Siksi se on ruokavalio vaalealle iholle.

9. Kurkuma:

Kurkumaa käytetään perinteisesti lääkeaineena erilaisiin iho -olosuhteisiin. Se voidaan lisätä maitoon ja kuluttaa ja yksi elintarvikkeista saadakseen vaalean ihon. Sen antibakteeriset ja antiviraaliset ominaisuudet suojaavat kehoa erilaisilta infektioilta. Kurkuma sisältää antioksidantteja ja tulehdusta estäviä elementtejä, jotka voivat tehdä ihosta reilun, hehkuvan ja kiiltävän.

10. Porkkanat:

Porkkanamehu on yksi parhaista mehuista ja syötävistä elintarvikkeista hehkuvaan ihoon. Se sisältää A -vitamiinia, joka torjuu aknea, ryppyjä, pigmentaatiota ja ihon epäsäännöllistä sävyä. Kehosi muuttaa beetakaroteenin elimistössäsi A-vitamiiniksi-ensisijaiseksi karotenoidiksi oranssissa porkkanassa. Pieni porkkana tuottaa lähes 300 prosenttia päivittäisestä A-vitamiinin saannistasi (4142 mikrogrammaa beetakaroteenia), joten yksi porkkana päivässä voi viedä pitkälle miellyttävän hehkun.

11. Mansikat:

Mansikat ovat myös erinomainen C -vitamiinin lähde, joka voi ylläpitää hyvää ihoa ja olla osa tuoreen ja hehkuvan ihon ruokaa. Marjat parantavat ihon värisävyä ja rauhoittavat ärtynyttä ihoa ja suojaavat UV -säteiltä. Mansikoissa esiintyvän salisyylihapon ja ellagiinihapon tiedetään vähentävän hyperpigmentaatiota ja tummia täpliä. On osoitettu, että mansikoiden alfa-hydroksihappoaineet parantavat ja nuorentavat valovaurioitunutta ihoa. Tämä tekee mansikoista ihanteellisen ruoan vaalealle iholle.

12. Tumma suklaa:

Kuka ei pidä suklaasta? Sitäkin, jos saat mahdollisuuden syödä sitä ihon hehkun parantamiseksi! Tumma suklaa vähentää pigmenttiä ja tummia täpliä ja pitää ihon terveenä ja hehkuvana. Se myös puhdistaa ihon ja poistaa kuolleet ihosolut, mikä tekee ihostasi kirkkaan ja raikkaan. Tumman suklaan sisällyttäminen ruokavalioon hehkuvaan ihoon tekee ihon arpeista ja epäpuhtauksista vaaleampia. Se sisältää suuria määriä magnesiumia, joka vähentää stressiä, mikä estää kollageenin hajoamisen ja pitää ihon terveenä.

13. Jogurtti:

Tämä on jälleen yksi terveellinen ruoka hehkuvalle iholle. Sillä on kosteuttava vaikutus ihoon ja se parantaa luonnollisesti kuivaa ihoasi. Erityisten ruoansulatuskanavan ongelmien vuoksi monet ihmiset kärsivät aknesta. Se ylläpitää myös onnellista ja aktiivista suolistoa, joka johtaa hyvään vaaleaan ihoon. Jogurtti on olennainen osa kasvopakkausten kauneutta, koska se sisältää maitohappoa, joka kuorii ja auttaa poistamaan kaikki kuolleet solut ja vaalentamaan tahroja.

14.Kivi:

Kiivi on ruoka hehkuville kasvoille ja virheettömälle iholle ja paras ruokavalio hehkuvalle iholle. C -vitamiinin hyvyys vaikuttaa ihon vaalentamiseen! Kiivissä on C -vitamiinia, joka kirkastaa ihon sävyä. Kiivi on herkullinen hedelmä, joka sisältää runsaasti E -vitamiinia, ja kiivi toimii ihon parhaana nuorentavana ja kosteuttavana aineena. Se kirkastaa ja saa ihon näyttämään raikkaalta. Se sisältää myös ravintokuitua, joka auttaa poistamaan kehosi liialliset toksiinit. Voit juoda ja lisätä kiivimehua myös jälkiruokiin ja salaatteihin.

15. Raejuusto:

Raejuusto tai paneer on superfood tuoreelle ja hehkuvalle iholle ja on yksi hehkuvan ihon tärkeimmistä elintarvikkeista. Se on täynnä seleeniä, proteiinia, E -vitamiinia ja antioksidantteja, jotka auttavat torjumaan vapaita radikaaleja ja saavat ihosi näyttämään hehkuvalta. Se sisältää myös B-vitamiinia, proteiinia, omega-3-rasvahappoja ja omega-6-rasvahappoja, jotka auttavat pitämään hiukset ja ihon terveinä, kirkkaina ja virkistävinä. Lopuksi se on myös hyvä ravitsemaan ihoa ja tuottamaan kollageenia.

Muita vinkkejä hehkuvaan ihoon:

Alla on elintarvikkeita, joita vältetään hehkuvaan ihoon:

1. Alkoholi:

Alkoholi saa ihon kuivumaan ja tekee siitä kuivan ja karhean.

2. Makeiset:

Liialliset makeat asiat voivat aiheuttaa aknea iholla, ja myös luonnollinen hehku voidaan poistaa!

3. Katuruoat:

Paahdetuissa elintarvikkeissa oleva ylimääräinen öljy estää ihon huokoset ja vahingoittaa ihon yleistä terveyttä!

4. Kahvi:

Jos käytät enemmän kuin kaksi kuppia kahvia päivässä, ihosi muuttuu himmeäksi ja ilman kiiltoa.

5. Keinotekoisia lisäaineita sisältävät elintarvikkeet:

Monet jalostetuista tuotteista koostuvat keinotekoisista väreistä sekä ei-ravitsevista keinotekoisista säilöntäaineista ja aromeista.

Lopulliset ajatukset:

Sanotaan, että iho voi paljastaa yleensä ihmisen yleisen terveyden. Ihon kunto voi myös olla merkkivalo kehomme taustalla olevasta terveydentilasta. Se voi vaihdella tavallisesta kuivasta, kutiavasta ihosta tuoreiden ihottumien ituun tai jopa ihon tunnisteisiin. Nykymaailmassa meitä rasittaa stressi ja saastuminen. Siksi meidän on varmistettava, ettemme unohda ihon terveyttämme ja teemme oikeita valintoja ruoassa tuoreelle ja hehkuvalle iholle. Jos pidät postauksestamme ja haluat jakaa kokemuksiasi siitä, pudota kommenttisi alla!