Höstplantering för stora behållare – Hur man kombinerar perenner, gräs, örter och Co.

Höstplantering framför ytterdörren stora hinkar idéer dörrkrans

Ta med en höststämning in i huset genom att plantera stora behållare med höstblommor och gräs! Olika örter och sallader passar också bra till blommor. Trenden “Container Gardening” erbjuder ett utmärkt tillfälle att dekorera blomkrukor för hösten. Från krysantemum och pumpor till balkonglådor och hängande korgar, den här artikeln ger dig underbara idéer och exempel på höstplantering för krukor.

höstplantering av hängande penséer örter tagetes

Denna rustika korg med korg fungerar samtidigt som en hängkorg och en mini örtträdgård. Trädgårds penséer och ringblommor lyser i vackra gula toner och skapar en stor kontrast till örtgrönt. Mellan blommorna kan du fortfarande se baby grönkål Redbor, som lägger till lila färgstänk. Örterna som väljs i denna korg är koriander (längs handtaget), citrontimian (längst ner till vänster) och italiensk oregano (längst ner till höger). Var medveten om att hängande korgar kan vara mycket tunga när de fylls med traditionell krukväxt. Det är därför lämpligt att fylla utrymmet nedan med tomma plastflaskor och först tillsätta krukväxt.

Hösten planterar stora hinkar med prydnadskål gräs murgröna tagetes

Dessa höstplantor kombinerar höjd, struktur och färg i ett fantastiskt arrangemang. Du behöver en stor keramisk planter, 16 tum i diameter, som har bra dränering. Fyll hinken med krukväxt. Rödkål och prydnadskål är robusta och färgglada sorter som passar perfekt med de röda och gula ringblommorna. Väl gräs ger arrangemanget höjd, medan murgröna är draperad över badkaret.

Bordsdekoration höstkål vita pumpor Heuchera

Lila och gröna toner kombineras i detta vackra arrangemang. De vita minipumporna och de robusta prydnads- och grönkålssorterna gör att det ser hisnande ut. Istället för en hink har en gammal degskål använts i detta exempel. Så att veden inte skadas av krukväxter och vatten bör det först kläs med plastfilm.

Lägg plantorna med sina krukor direkt i skålen. Börja med de lila växterna först – panséblommorna, det röda blad senapet ‘Red Giant’, den lila klockan Heuchera ‘Sugar Plum’ och prydnadskålen. Lägg sedan till pennywort, Siberian sedum ‘Lemon Ball’ och stonecrop ‘Ogon’ för att lysa upp den mörklila färgpaletten med lite grönt. Fyll i luckorna med mossa för att dölja krukorna och fyll på med vita minipumpor.

Höstplantering framför dörrhinkarna med röda krysantemum snapdragons

En stor glasfiberhink i en ljus nyans som taupe är idealisk för detta utseende. Detta gör att höstplanteringen kan komma till sin rätt. Virginian rosmarinpil (Itea virginica) kombineras med prydnadskål och Nandina ‘Flirt’. De gula snapdragonsna och de röda krysantemumen fungerar som ett stänk av färg.

Rosmarinpilen är en frosthård buske som blir 60-100 cm hög. Lövverket blir ljusrött till lila på hösten. Du kan njuta av de krämiga vita blommorna från maj till juli.

röda bromeliad crotons höst på tröskeln solen

Dessa vita keramiska behållare har en atmosfär vid havet som snarare än behåller sin blomning. De röda bromeliaderna möter de färgstarka bladen på krotonerna och dvärgkannornas (cephalotus) bisarra struktur. Pennikål med hängande tillväxt skapar en ljusgrön accent mot de vita krukorna. Medan bromeliader och crotons inte är frosthärdiga anses dvärgkrukor vara hårda stauder.

Höstplantering av Kalanchoe Echeverias Sedum

Hemligheten med denna höstplantering ligger i de vackra strukturväxterna. Betongkarren imponerar med ett avsiktligt slitet utseende. De neutrala färgerna matchar husets fasad och låter växternas färger lysa. En färgglad palmlilja (Yucca flamentosa) ger en vacker bakgrund för de andra perennerna. Den blå-lila echeveria kontrasterar fint med palmernas gula toner och sedumväxternas gröna. En knallröd Kalanchoe kompletterar utseendet. Denna höstplantering med låg underhåll håller sig till den första frosten, eftersom echeveria och kalanchoes måste övervintras inomhus.

Prydnads Chili Sedum Sage Höstkrans

Lila, gult och orange är bra färgkombinationer för hösten. Den mexikanska busksalvan (Salvia leucantha) är ett riktigt blickfång. De långa blomstjälkarna är täckta med många lila-lila blommor som kan ses från juli till slutet av oktober. Platsen ska vara mycket ljus till solig. En trevlig följeslagare för denna värmeälskande doftande växt är svavelkosmea, som också kommer från soliga Mexiko.

Höstblommor av röda krysantemumpumpor på tröskeln

Krysantemum är ett bra sätt att plantera blomkrukor på hösten och snabbt. De robusta perennerna kan också fint kombineras med buxbom, mexikansk salvia och prydnadskål.

Krysantemum höstblommor pumpa vas tennburk

Istället för att göra ihåliga pumpor till Halloween -lyktor kan du använda dem som vaser eller planteringar för höstblommor. Krysantemum passar perfekt i stora pumpor, medan mindre pumpor kan planteras med penséer.

Höstplanteringsblommor Heuchera Snapdragon Loropetalum

Kombinera de vackraste höstfärgerna med en livlig blandning av snapdragons ‘Snapshot Orange’, bälteblomning (Loropetalum ‘Purple Pixie’) och gula miniatyrhornade fioler. Det slående lövverket av Heuchera ‘Sparkling Burgundy’ avrundar helhetsbilden.

Höstplantering gult penséhorn violett kalamusgräs Ogon

Penséer och violer är det enklaste sättet att få långvarig blomning till din trädgård eller balkong. Denna trio av kalamusgräs ‘Ogon’, pensé ‘Matrix Yellow Blotch’ och gula minivioler fascinerar med soliga gula toner.

Senapröd Giant senapsröda ringblommor

Det röda löv senapet (Brassica juncea ‘Red Giant’) är ett riktigt blickfång i denna blomkruka. I kontrast till dess mörka lövverk är studentblommorna ‘Bonanza Harmony’. Rock sedum ‘Angelina’ sammanför allt till slut.

Blomma låda höst plantering penséer grönkål ivy alberta gran

Dvärgens sockertoppsgran Alberta fungerar som grunden för den här höstens blomlåda, medan grönkål, penséer och fioler ger höstfärg och struktur. Murgrönan som växer bortom lådan förmedlar lite romantik.

Höstplanteringshinkar av väl gräs sfärisk amarant

Denna explosiva kombination av fontängräs, sfärisk amarant (Gomphrena “Fireworks”) och konvertibla buketter (Lantanas “Bandana Red”) gör dig direkt på gott humör. Sötpotatis vinstockarna skapar en fin kontrast till detta. Denna höstplantering kommer att pågå till den första frosten.

Krukorange Chrysanthemums Coleus Red

Krysantemum kan kombineras utmärkt med Coleus, eftersom båda sorterna har liknande krav på ljus, jord och vatten. Beroende på sorten har krysantemum olika blomningstider och tillväxtformer. Det finns över 5000 olika typer av krysantemum totalt. Många av dem är hårda och kan övervintras ute.

Petunia 'Supertunia Citrus' röd coleus stort badkar höst

Denna vackra petunia ‘Supertunia Citrus’ är ett riktigt blickfång och fascinerar med en oväntad färgpalett av gult och vitt. Det orange-röda lövverket av Coleus passar perfekt till petunierna.

Höstväxter på tröskeln till Heuchera Dolce Creme Brulee

Lägg till extra höjd på dina krukor med hängande korgar av kokosfibrer. Korgarna fästs på en stång. Klä korgarna med torvmossa och plantera lila klockor “Crème Brûlée” eller korallklockor. De har bronsfärgat lövverk som passar perfekt till de orangea pumporna.

Spurge loosestrife Whitefruit wireframe Petunia -nyans

Denna kombination av färgad nässla, vitfruktig trådbuske, mjölkgräs, löstång och petunier imponerar med sin magnifika djuplila färg. Den färgade nässlan (Solenostemon Scutellarioides “Trailing Salamander”) harmoniserar perfekt med petunierna, som ser nästan svarta ut.

Flower box höst plantering idé Orange krysantemum sötpotatis vinstockar

Ingenting påminner så mycket om hösten som apelsinkrysantemum. Denna kombination av växter är perfekt för såväl en balkongbädd som för balkonglådor.

dekorativ höstplantering härdig Cyclamen Jacobaea maritima vitfiltad trasa

Cyklamen och vitfiltad trasa (Jacobaea maritima) är bland de mest populära blommorna när det gäller att plantera en blomkruka på hösten. Du kan också kombinera härdiga och vintergröna sorter av ormbunkar. Tack vare sina känsliga blad är till exempel ribben (Blechnum spicant) särskilt attraktiva.

Ha det roligt att plantera om!

höstplantering-halvskugga-kål-hortensior-murgröna-kronärtskockor