Föna håret som hos en frisör: Det här är vad du bör vara uppmärksam på

Efter ett besök hos frisören är håret alltid fullt av volym och ser vackert och glänsande ut. Förutom de högkvalitativa vårdprodukterna brukar föntorkning vara ansvarig för detta. Men är det också möjligt att trolla fram en frisörlook hemma? Naturligtvis, om du kan grunderna. I den här artikeln ger vi dig några tips och tricks för att föna håret som ger dig de bästa resultaten när du stylar ditt hår varje dag.

Är hårtorkning skadligt för håret?

Föna håret ordentligt Tips hårvård

Du har säkert hört det redan: Föna håret är skadligt för håret. Men faktiskt bara om du gör det fel. Snabb uttorkning och överdriven värme kan till exempel skada både hårets struktur och hårbotten. Men med rätt hårtork och rätt tillvägagångssätt kan föntorkning vara lika bra för ditt hår som lufttorkning. Här är våra tips om hur du torkar håret ordentligt.

Rätt hårtork för torkning och styling

Välja en hårtork Tips Funktioner Funktioner

Hårtorken är ett absolut måste för vardagen. Fönstring sparar tid och är avgörande för styling av ditt hår. Inte alla hårtorkar är lämpliga för torkning som är skonsam mot håret. Vissa hårtorkar värms upp för mycket och kan till och med skada håret på lång sikt, så du bör vara försiktig när du väljer. Det hjälper till exempel att få en bättre överblick detta hårtork test. Hårtorkar från olika märken testades och jämfördes för olika kriterier. Oavsett om du letar efter en billig hårtork eller en professionell hårtork, med eller utan extra utrustning eller med en speciell teknik – hittar du rätt hårtork för dina behov i testet.

Förtorka håret med en handduk

Handdukstorrt hår före föntorkning

Förutom en bra hårtork är rätt metod för att torka håret också av avgörande betydelse. Även om tiden är väldigt kort bör du inte göra utan att torka håret med en absorberande handduk. Det absorberar en stor del av fukten från håret och förbereder det för föntorkning. Det är viktigt att inte gnugga håret med trasan. Detta kan allvarligt skada hårstrukturen. Istället rekommenderar vi att du knyter en turban med halsduken och lämnar den på huvudet i minst 2-3 minuter innan du fortsätter med fönstret.

Applicera värmeskydd

Applicera värmeskyddsmedel på håret före torkning

Vått hår är särskilt känsligt, så var noga med att använda värmeskydd före torkning. En värmeskyddsspray vårdar håret och ger extra fukt som annars skulle gå förlorad vid föntorkning. En skyddande film bildas som effektivt skyddar håret från kluvna toppar och hårbrott och minimerar de negativa effekterna av värme på håret. De som värdesätter naturlig hårvård och vill klara sig utan dyra apoteksprodukter kan göra några Använd huskurer som värmeskydd. Exempel är kallt kamomillte, olivolja, aloe vera och äppelcidervinäger.

Rätt temperatur

Torka lockigt hår med hårtork

Den som drömmer om friskt hår utan hårbrott ska aldrig föna det vid för hög temperatur. Experter rekommenderar att du använder måttlig värme och ett starkt luftflöde när du torkar håret. Temperaturer mellan 60 ° C och 75 ° C i kombination med en kraftfull fläkt är skonsamma för håret och anses vara optimala. Men om håret är väldigt fint rekommenderas en medelhastighet så att det inte blir matt. Det finns till och med sådana hårtorkar som är utrustade med temperaturkontroller och säkerställer en konstant, skonsam temperatur.

Ett annat vanligt misstag med föntorkning är att bara använda varm luft. Detta skadar inte bara hårstrukturen utan gör också att håret ser tråkigt ut efter föntorkning. För att undvika detta bör du använda en hårtork med kall luftfunktion. Föna först håret med kall luft (40 ° C – 50 ° C), sedan styla det med varm luft och slutligen fixa frisyren igen med den kalla luften. Detta kommer att hålla hårskador till ett minimum och din frisyr kommer att hålla längre.

Style håret ordentligt med hårtork

Föna håret och styla det med en hårtork och en rund pensel

Efter ett besök hos frisören ser håret alltid fantastiskt ut. Du kan göra det här hemma också om du använder rätt verktyg. En hårtork med diffusor, till exempel, är precis rätt verktyg för snyggt definierade lockar. Med en rund pensel kan du däremot styla glänsande, rakt hår samt trolla fram mjuka vågor. Även om dessa verktyg är lite svåra att använda till en början, kommer du efter några försök att kunna styla håret som ett proffs.