20 idéer för trädgården som lovar vackra stunder utomhus

Idéer till trädgården pergola-trä-lameller-integritetsskydd-solskydd-rotting-trädgårdsmöbler

Det är sommar nu! Och vi tillbringar mer och mer tid i trädgården – vårt privata utomhusparadis. För att känna dig bekväm där behöver du inte bara rätt sittgrupp, utan även sol- och sekretessskärmar för mer komfort, samt dekorativa tillbehör som skapar en mysig atmosfär. Idag ska vi presentera några idéer för trädgården som du också kan implementera.

Idéer för trädgården i modern stil

Idéer för trädgården modern-lounge-möbler-bubbelpool

Om du vill designa din trädgård i modern stil kan du överväga att köpa loungemöbler av hög kvalitet med en intressant design. Denna böjda solstol, till exempel, erbjuder plats för två personer och har också en soltak. Kanske designen av Studio Victor Aleman kan imiteras av en skicklig hantverkare i ditt område? En liten bubbelpool i trädgården kan också ge en extra känsla av lyx.

Idéer för trädgården – mysig sittgrupp

Idéer för trädgården sittgrupp-trä-arbor-hydda-barn

För att komma bort från bullret från storstaden och vardagens liv och rörelse kan du skapa en unik reträtt i ett lugnt hörn av trädgården. Det här kan vara en hydda, ett trädhus eller en paviljong med asiatiskt tema med en cirkulär grind.

Motorsågkonst: träsnideri med motorsåg för nybörjare

Vackra trädgårdsdekorationer av trä – idéer från olika träelement

Gör kreativa juldekorationer av trä – 29 inspirerande idéer

Betongkök i betong

Idéer för trädgården utomhus-kök-betong-bar-timmer-lagring

Betong är ett mycket robust material och är perfekt för användning i trädgården eftersom den tål alla väderförhållanden. Ditt drömkök kan sättas ihop av enskilda betongkomponenter och anpassas efter dina individuella behov. Om du planerar att ha en uteservering i närheten, överväg att använda en betongbänk eller bänkskiva.

Cortenstål är trendigt

idéer-trädgård-moderna-väggpaneler-corten-stål-träd-motiv-laser-cut-accent-lampor

Trädgårdsdekorationer av rost är för närvarande väldigt trendiga. Den intressanta missfärgningen av metallen skapar en fin kontrast med det gröna i trädgården. Corten stålpaneler kan inte bara vara dekorativa utan också funktionella och kan användas som sekretessskärmar.

Visa upp dina favoritväxter

Idéer för trädgården integritet skärm-trä-planter-deco

Om du inte har mycket utrymme på altan för att ordna alla dina växtkrukor bredvid varandra, tänk sedan vertikalt! Använd området för träpergolan eller trädgårdsstaketet! Du kan lägga dina växter i gamla trälådor och lådor eller i nya träplanteringar och hänga upp dem.

Gungor i trädgården

idéer-trädgård-gunga-trä-hängande-stol-fäste

Gungor i trädgården är inte bara roliga för barn! Det erbjuder också vuxna stort nöje när de kopplar av. Beroende på det tillgängliga utrymmet finns det olika design och material att välja mellan.

Trädgårdsbänk i trä

idéer-trädgård-bänk-trä-modern-rustik-jämförelse

Den klassiska trädgårdsbänken tolkas ständigt och formas av olika stilar. Lek med olika former och det mest mångsidiga materialet – trä. En bänk gjord av en hel bit trädstam kommer att smälta sömlöst in i trädgården!

Romantisk atmosfär på kvällen

idéer-trädgård-dekoration-ljus-lyktor-fe lampor

Efter solnedgången skapar ljuslyktor och lyktor en magisk atmosfär på terrassen och i trädgården. Kombinera tre lyktor med olika höjd på en bricka på soffbordet eller placera stora golvlyktor längs trottoaren.

Fairy lights som eldflugor på natten

idéer-trädgård-romantisk-belysning-fe ljus-träd-staket

Som ett alternativ till lyktorna kan du använda sagoljus för att skapa en magisk atmosfär. Det är bäst att drapera sagoljusen på ett träd eller på en trädgårdsvägg med växter. Om de små glödlamporna är gömda mellan de gröna bladen ser de ut som små eldflugor.

Billiga material för DIY trädgårdsmöbler

idéer-trädgård-pall-möbler-rustik-atmosfär-eldstad-stenar

Är du en DIY -fan? Sedan kan du prova några gör-det-själv-projekt själv. Till exempel bygga trädgårdsmöbler som en soffa och soffbord från pallar eller en rund spis av sten. Sidobord gjorda av en trädstam är också ett billigt alternativ.