Design väggfontäner moderna inuti eller utvändigt – snygga idéer för din trädgård eller interiör

vägg fontän modern inuti utanför design stenmur vatten funktion vattenfall

Att designa väggfontäner på ett modernt sätt är det perfekta sättet att skapa en känsla av lugn i alla kontor, vardagsrum eller trädgårdar. På så sätt kan du ta med den lugna känslan av naturen in i huset. Inomhusvägg fontäner kan skapa en känsla av fred utan att faktiskt ta upp mycket plats. Dessutom kan dessa till och med få ett rum att se mer rymligt ut. Vattenfunktioner gör ett utsökt tillskott till alla områden. Detta låter dig njuta av de lugnande effekterna av väggmonterade vattenfunktioner varje dag. Föreställ dig att du är på ditt kontor, mellan telefonens mjuka ringning och tangentbordstypning, med en jämn, stadig källa av sipprande vatten bredvid dig.

Om du gillar att njuta av avkoppling kan en väggfontän utanför eller inuti vara det perfekta tillägget till trädgården eller vardagsrummet. Det naturligt lugnande ljudet av rinnande vatten skapar en avslappnad atmosfär, liknande den känsla man får när man sitter vid en babblande bäck eller lyssnar på det avlägsna ekot av ett vattenfall. Av denna anledning är fontäner – inklusive väggfontäner – ofta utformade i feng shui -design, som syftar till att placera föremål på ett sätt som uppmuntrar till positiv energi i ett rum. Och om du har svårt att somna på natten kan du installera en modern väggfontän så att den kan fungera som ett naturligt sömnhjälpmedel.

Design väggfontäner på ett modernt sätt – fördelar

vägg fontän modern inuti utanför design stenmur vatten funktion växter häck trädgård

Fördelarna slutar dock inte med det lugnande ljudet. Väggfontäner hjälper faktiskt att återfukta luften runt dem, vilket är bra för din hud och din andning. Detta är särskilt trevligt i torra klimat eller under de kalla vintermånaderna, när rumsvärmen suger in den naturliga fukten från luften. Man tror också att processen med att vattenmolekyler tappar brunnen släpper ut negativa joner i luften. Vissa studier hävdar till och med att negativ jonisering har hälsofördelar. Till exempel antas en ökning av negativa joner bidra till att öka energinivåer, minska stress och förbättra humör. Sist men inte minst, om du har en väggfontän installerad på ett modernt sätt, kan du också helt enkelt uppskatta den som en estetisk komponent i rumsinredningen.

vägg fontän modern inuti utanför form stenmur vatten har blommor sten

De eventuella nackdelarna med väggfontäner kan vanligtvis undvikas med korrekt underhåll och vård. Förutsatt att du inte ser underhåll som en nackdel. Men om du fortfarande är orolig för att din väggfontän kan falla ur dess fästen eller lämna en fuktig plats på din vägg, finns det andra alternativ. Golv- och bordsbrunnar fungerar enligt samma princip som cirkulationssystemet, men kräver ingen större installation. Du kan till och med bli kreativ och göra din egen bordsfontän eller väggfontän modern med en nedsänkbar pump, dekorativ skål eller småsten. Naturligtvis kan du bara nöja dig med en luftfuktare och en bullermaskin med vattenjustering. Dock kan luftfuktarens nyn dränka bullermaskinen, och vem har hört talas om en konstnärligt utformad luftfuktare??

Snygga idéer för att få en väggfontän att se modern ut

vägg fontän modern inuti utvändig design stenmur vatten har vattenstråle triangel marmor

Eftersom det finns ett så brett utbud av funktioner som faller under vattenväggsutbudet, har vi valt ut några av våra favoritidéer och gjort en kort lista för att låta din fantasi bli vild. Nedan finns både traditionella väggfontäner och de som är antika, gjutjärn eller sten. Deras egenskaper ska beaktas i linje med det senaste inom kreativ trädgårdsdesign.

vägg fontän modern inuti utanför form stenmur vatten funktion blommor betong sten gräsmatta berg gård trädgård

Placeringen, funktionen och utseendet på vart och ett av dessa projekt är fantastisk och unikt. Det som fungerar tekniskt i en trädgård kan vara helt annorlunda än det som blommar i en annan trädgård. Så var öppen med detta och ta bara en titt på förslagen nedan. Vi har inkluderat lämpliga exempel och uppmuntrar dig att utforska bakgrundsinformation, instruktioner och mer om du vill installera en väggfontän i ett modernt hem.

Vattenliknande vägg

vägg fontän modern inuti utanför design stenmur vatten funktion växter trappor

Denna väggfontän har en oändligt flödande vattenvägg som rinner från sidan av de upphöjda planteringarna på en trädgårdsterrass. Det hela står bredvid en trappa och hjälper till att definiera väggen. På detta sätt ger väggfontänen utanför området en enorm visuell attraktion och en mystisk atmosfär.

Fristående vägg

vägg fontän modern inuti utvändig design stenmur vatten har natursten bassäng vattenfall trio

Designen du ser har en trio utsmyckade och enkla snygga vattenfall som vandrade horisontellt över en enda vägg på kanten av en uteplats. Inramad i expertskötta buskar har väggfontänen många polerade stenar. Naturstenens golv ger en trevlig touch och avrundar det hela.

Vattenridå

vägg fontän modern inuti utanför design stenmur vatten vägg pelare sekretess skärm grekisk design

Denna fantastiska vattenfunktion avbryter en vattenridå mellan pelarna i en trädgårdsmur i grekisk stil. Den antika trädgårdsväggsfontänen rinner över en konstgjord damm till ett stort vertikalt utrymme. Som en spektakulär, transparent partition kan detta unika vattenfall också fungera som en känslig sekretessskärm om du har nyfikna grannar.

Installera en monolitisk vägg av vatten som en modern väggfontän

vägg fontän modern inredning exteriör design monolit trädgård

På det här fotot kan du se en bred väggfontän med svarta stenar, som kompletterar utomhusområdet mycket stilfullt som en dekorativ vattenvägg. Det minimalistiska designelementet är ett blickfång mitt i en ljus och grön trädgård. Väggen stöder också avskildhet på uteplatsen genom att framgångsrikt byta ut staketet. Kombinationen med den täta planteringen och den strukturerade ytan låter vattnet lekfullt dansa i ljuset på en subtil yta av mörka nyanser.

Väggfontän av koppar

vägg fontän modern inuti utvändig form stenmur vatten funktion småsten bassäng vattenfall koppar material trädgård

Denna fristående enhet uppfyller inte den striktaste definitionen av en vattenvägg, men det är fortfarande en väggbaserad variant. Stenarna representerar en optimal bas på vilken vattnet kan skapa trevliga ljud medan det flyter. Det hela ser rustikt och kreativt ut samtidigt, eftersom väggfontänen installerades på ett modernt sätt intill trädgårdsstigen. Kopparens ljusa färg kontrasterar mot den naturliga omgivningen, medan den tjocka vattenströmmen träffar bädden av polerade stenar.

Designa en modern väggfontän som en elegant stenmur

vägg fontän modern inuti utvändig design stenmur vatten funktion sändar kaskad damm växter tegel

Det tidlösa konstverket kännetecknas av en blandning av tegel och andra steniga dekorativa element. Detta skapar en mosaik av konsistens som vattnet kan rinna över. Den genomarbetade strukturen inkluderar en övre reservoar som går samman till en konstgjord damm nedanför. Till råga på det valde designern snidade ringar på den vertikala ytan. Ge din trädgård ett nytt djup med förtrollande stenelement och statyer, som framhävs av den mjuka färskvattenkaskaden.

En toppmodern väggfontän med spegelsfärer

väggfontän modern inuti utvändig design stenmur vatten funktion speglad sfär ultramodern

Många moderna modeller är också utrustade med akustiskt skydd, vilket garanterar tyst drift. Vi tycker att det är en bra investering eftersom det i slutet av dagen är det droppande vattnet du vill höra, inte den nedsänkbara pumpmotorn.

Väggfontän för inomhusbruk

vägg fontän modern inredning design lyx marmorgolv design vatten vägg

Att installera väggfontäner inomhus kan vara ett bra sätt att imponera på dina gäster. Oavsett om det är kallt eller för varmt ute kan du njuta av utomhus inuti med en vacker fontän. Faktum är att de tillgängliga modellerna finns i finish i elegant marmor eller natursten, liksom anmärkningsvärda spegelytor. De väcker en känsla av anslutning till den naturliga världen. Det organiska flödet av vattnet skapar en atmosfär av lugn. Med inomhus väggfontäner och hängande fontäner kan du koppla av hemma eller skapa en stressfri atmosfär på jobbet. Konstigt designade versioner ger varje rum en känsla av fascination och skapar en lugn, elegant miljö.

väggfontän modern inuti utvändig design stenmur vatten funktion pool inne i vatten vägg marmorgolv

Inredningsarkitekter, entreprenörer och husägare har insett det enorma värdet av att lägga vatten i ett rum. Vattenfallen som är monterade på väggen är inte bara hisnande vackra utan säkerställer också att rädslan minskar och generellt välbefinnande främjas. De som har investerat i väggfontäner säger regelbundet att sådana fastigheter snabbt har blivit deras mest värdefulla tillgång. Förutom avkoppling främjar vattenspel till och med hälsosam andning genom att låta torr luft ha en återfuktande effekt.