Lämplig trädgård med pooldesign – snabba tips

pool-design-häck-sekretess-skydd-lyx-solstolar-moderna

Din pool kommer säkert att vara ett bra ställe att svalka på varma dagar. Men det kan också vara ett blickfång i din trädgård eller i fokus för din trädgårdsfest. Gör den här sommaren till den rätta med tipsen nedan Trädgård med pooldesign det bästa av ditt poolområde.

Rätt trädgård med pooldesign ska passa huset

pool-design-modern-arkitektur-hus-vit-gräsmatta

Inredningsarkitekten för stjärnorna Jennifer Adams rekommenderar på Trädgård med pool design, att det stämmer med husets stil. Det är bättre om poolen är utformad som om den byggdes tillsammans med huset. Om möjligt ska det inte vara igenkännligt att han kom senare. “Färgerna och materialen ska matcha husets eller åtminstone matcha dem som en kombination så att poolområdet och golvet blir en del av resten av miljön”, förklarar hon. ”Till exempel kan poolens kanter eller kanter vara gjorda av samma stenar som en av husets stödmurar, eldstaden eller skorstenen; färgen på beläggningsstenarna kan likna husets färg om det är naturligt, säger hon. “Om ditt hus är färgglatt, designa poolen naturligt och sätt accenter med färgglada kakel för att likna huset utan att det verkar för överväldigande.”

Dölj fula saker med häck eller grönska

pool-design-modern-hus-vit-arkitektur-häck

Även om du tillbringar hela sommaren med att anlägga poolområdet, kommer inget av detta att hjälpa om fokus i slutändan ligger på poolens pump. Det är därför det är en bra idé att dölja ful utrustning. En trevlig och billig variant är till exempel att bygga en låda av träskivor där du kan stuva pumpen. Denna bör vara öppen på minst en sida så att du kan komma åt pumpen vid behov. Det är ännu bättre om färgen matchar omgivningen.

Ställ in vattenfunktioner som accenter för en mysig trädgårdsdesign med en pool 

pool-design-medelhavs-vatten funktioner-soliga terrass kakel

Eldstäder är inte bara lämpliga för vintern och ditt vardagsrum. Tvärtom! Och du kan också lägga till en till ditt poolområde. “Eldgropar är en stor kontrast till vattnet”, säger Adams. “Den flimrande glöden skapar också drama och värme på mysiga kvällar”, fortsätter hon.

Om du vill undvika rök och aska i poolen rekommenderar Adams en naturgas eller propangasbrunn.

Välj nya sittdynor och kuddar till trädgårdsmöblerna

pool-design-palmer-integritetsskydd-grönning-terrass-takläggning

Sittdynorna eller kuddarna kan vara en del av trädgårdsmöblerna samt en accent och fräscha upp poolområdet för att passa sommaren. “Förnya dina gamla kuddar eller byt ut dem mot nya för att hålla dig trendig och ge en ny touch”, försäkrar Adams. “Om du nyligen har köpt nya trädgårdsmöbler är det stor chans att tillverkaren erbjuder klädsel i nya färger”, säger hon.

Du kan också få billiga men färgglada tyger för det Trädgård med pooldesign använd för att fräscha upp dina gamla klädsel och kuddar. Men om du inte känner för att förnya kuddarna själv och hellre vill köpa nya, är det bäst att välja dem vars tyger är lämpliga för utomhusbruk.

När du utformar en trädgård med en pool, var uppmärksam på den sociala sidan

Trädgård med pool design exotiska verkar integritetsskydd

Poolen är naturligtvis ett bra ställe att svalka sig på varma sommardagar. Men det finns en annan bra sida. Det är bra för fester. Utnyttja detta med rätt utrustning för Trädgård med pool design. “För ett socialt utrymme, välj en soffa, två eller tre stolar, ett soffbord och sidobord så att alla har tillräckligt med plats att lägga sin drink”, rekommenderar Adams. “Om du har mycket utrymme, lägg till sittplatser, till exempel fyra fåtöljer runt ett soffbord och små sidobord, för mer variation.”

Ge skugga

Trädgård med pooldesign skapa tips för bakgårdsideer

Adams rekommenderar att om du inte har naturlig skugga på din gård, bör du åtminstone hitta en cool plats själv. Du kan använda en spaljé, ett parasoll eller ett träd för detta. En del av poolområdet bör också missa skugga om du bor på ett ställe med varmt klimat och njuter av att bada under dagen.

Trädgård med pool design hus stor innergård pool

Nyckeln är att använda poolområdet på ett sätt som är bekvämt för dig. Varför inte bygga ett matbord själv? Du kan också måla om och stoppa om gamla stolar eller fåtöljer enligt dina idéer.

Trädgård med pool design natur trevlig lugnande

fokus stol bord bakgård form dekorativa figurer

höga områden solstolar full avkoppling trädskugga

lounge möbler idéer design exteriör stegsten växt

landskap original vacker bilväxt kruka vatten sten material

Trädgård med pool design exteriör för att matcha interiör

Trädgård med pool design fontän soffa fåtölj ny

Trädgård med pooldesign perfekt tillägg för att skapa en innergård