Moderna trädgårdsdesignidéer och tips – vad är hett just nu?

Modern trädgårdsdesign-idéer-tips-lyx-pool-pampas-gräs-skulptur

Modern Idéer för trädgårdsdesign – Vad är trendigt i Australien, pionjären inom trädgårdsarbete? Australien är i framkant när det gäller trädgårdsdesign. Trädgårdar av succulenter, levande väggar och självodlade frukter och grönsaker var en del av vardagen i Australien långt innan de blev en trend i USA. Enligt Matthew Cantwell, chef för Sydney-baserade Secret Gardens, är bördiga trädgårdar, pooler och fantastiska utemöbler bland de största trenderna inom modern trädgårdsdesign i Australien just nu..

Moderna trädgårdsdesignidéer – tonvikt läggs på växter

Moderna trädgårdsdesignidéer-tips-prydnadsgräs-buxbom-sekretess-skärm-lamellvägg

Lika populärt för det moderna Idéer för trädgårdsdesign är för närvarande professionellt utformade trädgårdar. Mindre uppmärksamhet ägnas åt inredningen i trädgården och mer till växterna. Dessutom blir plantorna mer mångsidiga, varigenom de designas av erfarna och kvalificerade specialister på en mer krävande nivå. Cantwell får färre och färre beställningar av vattenelement och trädgårdsdekorationer, som han anser vara oumbärliga för att utforma ett utomhusunderhållningsområde med allt som behövs.

Kolla in följande 6 utomhusområden för en modern trädgårdsdesign designad av Secret Gardens för att ta reda på vad som är mer trendigt i Australien just nu.

Moderna trädgårdsdesignidéer – tips från specialister

Moderna trädgårdsdesignidéer -tips-pool-glasräcke-design

1. Glasstaket för poolen

Samlingspunkten för denna trädgård är poolen och den upphöjda sittgruppen. En skiljevägg av glas separerar poolen från resten av trädgården och ger därmed skydd för barn. ”Det är ett lagkrav. I Australien tillkännagavs nyligen regler för poolen, så miljön är viktig när man planerar en pool, annars kommer den inte att godkännas av kommunfullmäktige ”, förklarar Cantwell. Glasstaket är ett bra alternativ för en modern trädgårdsdesign. De erbjuder också bättre sikt och skyddar också mot vindar. ”Glaset låter fortfarande poolen vara en del av utomhusområdet. Det motsvarar lagreglerna utan att vara ett påträngande inslag i landskapsdesignen. “

Moderna trädgårdsdesignidéer med individuell charm

Moderna trädgårdsdesignidéer-tips-träbältros-individuella trädgårdsmöbler

2. Skräddarsydda möbler

Enligt Canwell på Secret Gardens är en av de största trenderna inom modern trädgårdsdesign i Australien fantastiska och matchande möbler. Secret Gardens har svarat genom att erbjuda skräddarsydda möbler för sina kunder. ”I våra projekt försöker vi alltid använda det utrymme som finns i trädgården och anpassa det individuellt. Eftersom australierna gärna tillbringar mycket tid ute, tack vare vädret, vill de ha en plats som är klar att använda, säger Cantwell. Inbyggda sittgrupper uppfyller detta behov och ser också bra ut.

Lättskötta växter i vackra växtbehållare 

modern-trädgård-design-idéer-tips-planter-kaktus-succulenter-torka-toleranta-växter

3. Väggar som accenter

I många trädgårdar som har designats av Secret Gardens används väggar som accenter för moderna Idéer för trädgårdsdesign som också fungerar som utomhuskonst. ”Vi tillämpar grunderna för utomhusområdet som liknar dem för inomhusområdet. Detta inkluderar bland annat konst, säger Cantwell. I det här exemplet utstrålar en röd vägg värme och ger den lilla innergården en viss mängd energi. I ett annat projekt målades ett mönster på en vägg av ägarna själva.

Moderna trädgårdsdesignidéer – belysning är viktigt 

Moderna trädgårdsdesign-tips-belysning-naturlig pool-gräsmatta-vattenfall

4. Särskild belysning

Cantwell har också märkt en trend för speciell belysning som moderna trädgårdsdesignidéer. I många av sina moderna trädgårdsdesigner använder Secret Gardens fasta ljuskällor för att skapa unika visuella effekter på väggen. “Beroende på belysningsarmaturen, sfären och målningen på väggen kan du uppnå många olika effekter”, säger han. ”Belysning är oerhört viktigt i en trädgård. Det utökar användningen av utomhusområdet och du kan använda det för att betona olika aspekter, till exempel ett vackert träd eller en vägg som borde vara i fokus för natten. “

Moderna trädgårdsdesignidéer – takterrass och grönt tak som stadsträdgård

Takträdgårdar betar dekorativa kuddar bänkstolar utsikt över staden lägenhet

5. Moderna takträdgårdar

Takträdgårdar blir alltmer populära i Sydney. “Dess popularitet ökar eftersom staden hjälper till att skapa gröna områden i Sydney och för att fler och fler köper bostadsrätter”, säger Cantwell. Hustaken ger en möjlighet för utomhusunderhållningsområden som många stadsbor kan vara avundsjuka på. Denna design av Secret Gardens i synnerhet visar en takterrass som erbjuder både utsikt över staden och vattnet.

Trädgårdsdesignidéer – moderna landskap

Trädgårdsdesignidéer moderna landskap vackra följ tips

6. Moderna landskap

Även om det finns gott om gamla hus i Sydney vars fasader regleras av föreskrifter, skulle många husägare modernisera husets baksida, eller hela, om de får göra det. ”För moderna landskap föredrar vi att använda en blandning av tropiska och inhemska växter. Men vi har också använt traditionella växter med moderna vändningar ”, förklarar Cantwell. Han betonar att varje trädgård, projekt och kund är olika. I de flesta fall kan dock golv, trä eller sten användas för att mjuka upp modern arkitektur. “I andra fall beslutar vi att de raka, moderna linjerna i huset bäst också ska överföras till utomhusområdet.” Kolla in dessa användbara Idéer för trädgårdsdesign på!

Moderna trädgårdsdesignidéer – dekorativa träslag och buskar är fleråriga och lätta att ta hand om

modern-trädgård-design-idéer-tips-träd-grus-trädgårdsväg-upphöjd säng-murad

Kreativa och moderna trädgårdsdesignidéer med atmosfär

modern-trädgård-design-idéer-tips-trädgård-terrasserad-tak-trä-kalksten

Moderna trädgårdsdesignidéer med frodig grönska

Trädgårdsdesignidéer frodiga planteringstrappor trägård

Moderna trädgårdsdesignidéer med pool och uteplats

Trädgårdsdesignidéer glasstaket pooltips paviljong modern

Moderna trädgårdsdesignidéer – attraktiva stoppade möbler

Trädgårdsdesignidéer skräddarsydda möbelväxtkuddar

Moderna trädgårdsdesignidéer – inställning av accenter

Trädgårdsdesignidéer väggar som accenter ljusröda

Moderna trädgårdsdesignidéer med harmonisk belysning

Trädgårdsdesignidéer specialbelysning mjukt golv