Täckning för staket och väggar med buskar och klätterväxter

Skydd för staketet, trädgårdsdesign, krukväxter

Kanske vill du få ditt staket att se ännu mer attraktivt ut? Då har vi några idéer redo för dig. Om staketet är i solen större delen av dagen, kan du utan att tveka slå in staketet med rosbuskar eller klematis. Dessa fyller luften med en underbart fräsch lukt och är bra idéer för Skydd för staketet.

Doftande klätterrosor som lock till staketet

Omslag till staketet rose bordeaux väggdesign

En mängd färgglada rosor är lämpliga, men vi tror att den kinesiska gula klätterosen Hugonis är det bästa möjliga valet för detta ändamål. Denna skönhet pryds av otaliga känsliga gula blommor och dess blommor börjar vid spetsen av de övre grenarna och går ner och inåt. Vi kan också rekommendera den vilda kinesiska rosen, den är resistent mot sjukdomar och kyla. Dess långa tunna grenar är täckta med gräsgröna blad och ser vackra ut.

Blommande staketdekoration

täck-för-staketet-klematis-idé-vägg-grind-gräsmatta

Rosenbuskar växer enkelt och enkelt, de behöver inte trimmas varje år, det är inte nödvändigt. På våren behöver du bara klippa de föråldrade skotten, som troligtvis skadas av frost. Förutom de varma solstrålarna gillar rosenbuskar också bördig jord, så det är bättre att berika deras markyta med flytande gödsel eller gödselmedel.

10 blommande klätterväxter för trädgården eller som kruka

Topp 12 av de vackraste klätterväxterna för trädgården och balkongen

Plantera pergolan – vilka klätterväxter är lämpliga för detta?

Skydd till staketet i olika färger

täck-för-staketet-lonicera-blommor-klättring-rosa-vitt

Lonicera eller kaprifol gömmer sina blommor i knät. Dessutom fastnar denna kaprifol tätt vid staketet eller kolonnen. Den når en höjd av 2-3 m, bladen är ovala med en spets. Kaprifol blommar i april och maj och deras blommor är i olika färger: vitt, gult, rosa och rött och i olika nyanser och doftar underbart. Det finns mer än hundra olika typer av form och färg.

Kaprifoln tål tuffa förhållanden: skugga, torka, frost och är inte noga med markförhållandena. Den reproducerar sig vegetativt genom sticklingar.

Murgröna som staketdekoration

täck-för-staketet-murgröna-klättring-växt-sten-vägg

Murgrönan är kanske den mest populära växtarten som används som dekoration och Skydd för staketet är använd. Den klättrar lätt på alla staket och sprider sig snabbt. Ingen annan buske kan slå den och spridningshastigheten känns igen som “rekord”. Ivy är den enda vintergröna busken som också är eftertraktad som en vertikal dekoration. Den kan klättra upp till 10 meter genom sina klibbiga sankar. Bladen är läderiga och glänsande, med en djupgrön färg och faller inte ut förrän på vintern. Murgrönet fräschar upp skuggiga väggar och staket. Det är inte krävande när det gäller mark och klimat, det reproducerar vegetativt.

Romantiskt utseende trädgårdsstaket

Vitt målade trädgårdsstängsel rosa buskar i lantlig stil

Så det här var bara några tips om hur du kan dekorera ditt staket med grön och frodig växtlighet. Vi hoppas kunna hjälpa dig med detta och önskar dig många trevliga timmar i din trädgård!

Delikata trädgårdsfärger 

Trädgårdsstaket målat vitt rosbuske-rosa buskar-lavendel

Doftande rosbuskar

rosor blommande trädgård-staket dekoration-doftande buskar

Lonicera kaprifolblommor dekorationsöverdrag för staket

Färgglada rosesorter-doftande klättring ros buske trädgård staket dekoration

kinesisk gul klättring ros hugonis trädgård staket täcka idé

Klättring av murgröna som skuggiga platser livliga dekorationer-gräsgröna blad

staket dekoration lock för staketet levande växter och blommor

Murgröna blommande klätterväxter-rosor fasad staket-lock

Ivy lämplig för den skuggiga platsen torka frost